Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 24 Oktober 2011

SIAPA YANG SASAU IDENTITI




ARAB JANTAN SEBELAH MASJID






nota:
adalah arab jantan ini sasau idenditi kerana bersms?

arab jantan ini tahu bahasa quran
arab jantan ini duduk sebelah kiblat pertama islam
adakah arab jantan ini sasau identiti?

kah kah kah


LEBIH 6 JUTA BELIA HADAPI KRISIS IDENTITI
- meloya

Lebih enam juta belia di negara ini didakwa menghadapi krisis kecelaruan identiti disebabkan terpengaruh dengan gaya hidup Barat.

Dapatan tersebut diperoleh Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) hasil tinjauan melalui media alternatif seperti laman sembang sosial Facebook dan Twitter yang dihoskannya bermula Januari tahun ini.

Sehingga kini terdapat kira-kira 11.65 juta belia di Malaysia iaitu 40.28 peratus daripada jumlah keseluruhan penduduk di negara ini.

Presiden Isma, Abdullah Zaik Abd. Rahman berkata, masalah tersebut kini berada pada tahap yang membimbangkan kerana ia akan mendorong belia terbabit ke arah pemikiran secara liberal.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... APA CAWAN INI CAKAP?..... kah kah kah...

kah kah kah..... KALAU GUNA SMS... GUNA TWITTER.... ERTINYA SASAU IDENTITI.... kah kah kah

kah kah kah... PADA TAHAP YANG MEMIMBANGKAN?...... kah kah kah..

woit..CAWAN INI DARI MANA ASAL USULNYA.... kah kah kah..

kah kah kah....TERPENGARUH DENGAN HIDUP BARAT?..... kah jkah kah..

woit...CAWAN INI DUDUK DI MANA....DARI KAMPONG MANA?... kah kah kah..

woit...CUBA TUNJJUKAN CARA HIDUP DI TIMUR...kah kah kah..

kah kah kah..CUBA TUNJUKKAN CARA HIDUP DI SELATAN?... kah kah kah..

woit....CUBA TUNJUKKAN CARA HIDUP DI UTARA?.... kah kah kah

kah kah kah...CONTOH DARI SINTUK UNIVERSITI UTARA...PAKAI TALI LEHER... WALAU PUN BUKAN MUSIM SEJUK...GILA KOPRAT..... kah kah kah..

woit... NAK HARAM KAN TWITTER KE...ATAU FACE BOOK?.... kah kah kah

woit... YANG BETUL SASAU IDENTITI IALAH MADEY.... kah kah kah..


MINAH ARAB BERTWIIT



nota:
cawan ini tak faham
semua ini ialah gaya hidup hasil dari ekonomi kapitalis
semua ini ialah lah budaya konsumer
budaya konsumer ini tak ada agama
hindu di india pun sama
buddhist di siam pun sama
kristian di itali pun sama
yahudi di isreal pun sama
islam di mesir pun sama




12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

isma inilah yang mempromosi slogan "hidup melayu hidup islam" selama ni, termasuk semasa himpun. diorang ni jenis melayu tamak. nak monopoli islam. dan syurga tu macam hak melayu saja. kulup punya kepala.

Tanpa Nama berkata...

LEBIH 6 JUTA BELIA HADAPI KRISIS IDENTITI - meloya

Lebih enam juta belia di negara ini didakwa menghadapi krisis kecelaruan identiti disebabkan terpengaruh dengan gaya hidup Barat.

Dapatan tersebut diperoleh Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) hasil tinjauan melalui media alternatif seperti laman sembang sosial Facebook dan Twitter yang dihoskannya bermula Januari tahun ini.

Sehingga kini terdapat kira-kira 11.65 juta belia di Malaysia iaitu 40.28 peratus daripada jumlah keseluruhan penduduk di negara ini.

Presiden Isma, Abdullah Zaik Abd. Rahman berkata, masalah tersebut kini berada pada tahap yang membimbangkan kerana ia akan mendorong belia terbabit ke arah pemikiran secara liberal.

kah kah kah
oit tukar tiub
hang salah faham

atau hang saja buat - buat tak faham

kah kah kah

baca betul-betul


"Dapatan tersebut diperoleh Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) hasil tinjauan melalui media alternatif seperti laman sembang sosial Facebook dan Twitter yang dihoskannya bermula Januari tahun ini."

dia dapatkan maklumat daripada twitter dan facebook

kah kah kah

adoooi...jangan bikin salah faham....
kesian orang ramai ....kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

kehkehkeh....
hishamuddin rais nie tongong...
baca paper tapi tak faham...
keh keh kehekeh

yg bagi 5 soalan tadi tu aku...
STRIKER HEBAT IN BAD MOOD...

Tanpa Nama berkata...

Tuan Presiden Isma, Abdullah Zaik Abd. Rahman nie silap ler....dah lama benda nie jadi....tgk iklan dulu2 or Cherita dulu2 laie kuat terpengaruh budaya barat....cuba tgk 60an~80an...Arak mabuk, tu budaya dulu...org dulu kena ganja,candu wat ubat jer... Tak caya tanya otai2 dulu2....org muda sekarang mewarisi jer...ngapa tak kata zouk tu punca dia...Apa ler punya org.

Tanpa Nama berkata...

Pak mat tempe di felda lakum pun bertwit jugak. Adakah pak mat tempe cacat akal? tolong jawap sat.

Student Power UM berkata...

Kah Kah Kah . memang student2 UUM Nordin Kardi memang kene pakai baju korporat setiap hari kalau nak pegi kelas.

Member aku study UUM pun ckp perkara yang same. Pakai baju kemeja lengan panjang, pakai tie dan seluar slack. Ni gaya budak skema dan poyo.

Kalau kene pakai setiap hari Isnin boleh terima lagi tapi kene pakai setiap hari. Ape lancau . UUM Sintok bukan nya ade salji. kah kah kah

poitex berkata...

Bro Isham, nak buat pembetulan sikit..
menurut gambar pak arab berlatarbelakangkan sebuah masjid, sebenarnya itu bukan masjid al-aqsa..bangunan itu dikenali sbg dome of the rock, binaan israel untuk kaburi dunia dengan menganggap sebagai masjid al-aqsa..harap maklum

Tanpa Nama berkata...

Salam...
Betul tu Poitex...
Nak harapkan tukar tiub, bukan semua faktanya betul... apatah lagi kalau ikut fikrah komunisme ajer...
Sekarang, peluang terbuka luas utk Tuan Hisham Rais & para pembaca tukar tiub kembali ke pangkal jalan...
Ayuh kita semarakkan perjuangan membela agama kita...
"Melayu Sepakat Islam Berdaulat"
"Membangun Bersama Islam"

-Wan, Adelaide-

Tanpa Nama berkata...

isma duk diam2 dengan usrah ko tu.kan dah kena bambu dengan tt.kalo tak reti jangan ckp..kekekeke

EE Mamak Krisis Identiti berkata...

ISMA sibangang ni nak orang Melayu jadi lebih Arab dari orang Arab macam Harussani si Mufti Berak yang gila.

Zaman P Ramlee dulu memang best. Sekarang semua wanita Melayu kena dipaksa oleh Harussani pakai macam orang Arab & orang Pakistan. Baju kebaya baju tradisional Melayu tak boleh bakai lagi kerana gara gara nak jadi Arab.

Sebenarnya yang alami krisis identiti ialah Kaum EE yang nak jadi lebih Melayu dari orang Melayu contohnya REEzal, AzEEz dan Omardin.

KAHKHAKHAKAH

Tanpa Nama berkata...

woit tt, gambar minah arab tu sebiji mcm junior gua masa study kat obercee....sebiji wa cakap lu

Tanpa Nama berkata...

aku rase ko salah sorang drpd 6 juta yg ade krisis identiti