Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 22 November 2011

JANGAN KENA TIPU - PALING HINA DI TIPU KERANA TV




RUMAH DI SERAWAK DG PARABOLA














CAKERA PARABOLA TAK DIBENARKAN KERANA TERIMA SIARAN NEGATIF
- meloya

KUALA LUMPUR 17 Nov. - Orang awam tidak dibenarkan menggunakan cakera parabola untuk menerima siaran televisyen luar negara kerana bahan siaran berkenaan memberi kesan negatif kepada rakyat, demikian Dewan Rakyat diberitahu hari ini.

Timbalan Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Joseph Salang Gandum berkata, cakera parabola hanya dibenarkan diguna di kawasan pedalaman dan di tempat yang tidak dapat dihubungi oleh perkhidmatan talian tetap.

"Di kawasan pedalaman, cakera parabola dipakai secara meluas untuk mendapatkan data dan perkhidmatan jalur lebar melalui alat dikenali ”Very Small Aparture Terminal” atau VSAT,” katanya menjawab soalan Datuk Seri Panglima Abdul Ghafur Salleh (BN-Kalabakan).

Anggota Parlimen tersebut bertanya mengenai penggunaan cakera parabola yang masih tidak dibenarkan kerajaan sedangkan maklumat dan hiburan pada masa kini sudah tiada sempadan. - Tiewnama

NOTA:
ini bohong
ini kenyataan menipu
bukan tugas kerajaan untuk menjaga moral
bukan tugas kerajaan untuk jaga kote rakyat
bukan tugas kerajaan untuk arahkan pancutan kita

kenyataan ini menipu

sekarang semua tv dah percuma
kalau pergi ke utara eropah
sweden denmark atau finland
ccn bbc semua percuma
hanya beli parabola sendiri

cnn telah ada iklan
bbc di bayar oleh warga britain

tv sekarang macam radio
cuba buka radio
boleh dengar seluruh dunia
radio dari amerika latin
radio dari afrika
radio dari negara arab
radio dari china
malah dari mongolia pun ada

maloan ini menipu
rakyat malaysia dipaksa melanggan astro
rakyat malaysia dipaksa untuk kayakan kroni madey
rakyat malaysia dipaksa kayakan ananda

inilah dia projek melayu tipu melayu
untuk kayankan kroni india


NOTA:
di indonesia
di sabah
di serawak
semua ada parabola sendiri
tak perlu langgan astro
macam dengar radio
semua percuma


NOTA
menonton tv adalah satu kerja bodoh
membayar untuk menjadi bodoh
ada dua kali bodoh
kah kah kah


17 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

'NOTA
menonton tv adalah satu kerja bodoh
membayar untuk menjadi bodoh
ada dua kali bodoh
kah kah kah'

alamak, macamana ni tt?
aku jadi dua kali bodoh ke?

TopiJerami90 berkata...

2 dia, taktik dah kantoi pandai la cari alasan, bangang betul si umno nie

Laptop mempunyai kaki dan tangan

Menyampuk berkata...

ye betul!!. kerap menonton tv, membuatkan otak kita tak berjalan. semua nak disuap. buat kempen tutup tv la lepas ni. komfem orang melayu jadi makin pandai lepas ni.. (asalkan tak baca meloya sudah laa..)

Tanpa Nama berkata...

ciisss!aku pun bodoh 2x

Tanpa Nama berkata...

Nsb baik aku tak "tngk" TV...aku "tngk" radio jer...tak bodoh kan...?..kan..?..kan..?...

vassily zaitsev berkata...

Aku berpendapat tidak bodoh bayar astro, bayar broadband, bayar unifi, bayar reader digest, beli maklumat dan mcm2 lagi...apa yg penting adalah apabila dapat sesuatu maklumat/fakta/spekulasi/fitnah/khabar angin di media tv dan akhbar UMNO/BN...jgnlah kita cepat melenting sebaliknya kita perlu perbanyakkan pembacaan di internet, akhbar pembangkang, blog...bnykkan debat secara lisan atau di internet...bincang dan cari bukti.....bila puas hati baru lah percaya dengan apa yg kita baca tu....barulah kita ni nampak terpelajar dan berfikiran matang

Tanpa Nama berkata...

Bangsa yang patut di hapuskan dari muka bumi adalah melayu (maaf) kerana mereka ini akan terhapus dari bumi sendiri tanah air sendiri kerana bodoh dan bangang sampai tulang kering beterusan menyokong bn (umngok) jam tu baru la mereka mengerti...tapi nasi dah jadi bubur...sekarang pun dah hampir nak jadi bubur dah...bangsa ku sedar laa

Tanpa Nama berkata...

Betul TT. Aku sekarang duduk di negara Arab. Ada tidak kurang dari 400 siaran TV dari pelbagai negara Arab Timur Tengah dan dunia luar Arab. Aku boleh tengok macam2 siaran tanpa sesen pun aku bayar. Negara yg aku duduk ni bukannya negara kaya seperti di negara2 Teluk pun. Tapi segala rangkaian berita aku boleh tengok; Al-Jazeera, CNN, BBC, CCTV, Bloomberg, Korea TV dll. Aku boleh tengok Movies yg mana banyak rangkaian hanya menyiarkan filem2 yg baru setahun ditayangkan di panggung, bukan seperti di Malaysia yang dah tak laku dan murah harga, baru ditayangkan. Itu pun kita kena bayar dulu kalau di Astro. Juga ada pelbagai siaran sukan secara live, kartun Disney, Cartoon Network, Animax, Spacetoo dll. Di sini ada pelbagai siaran keagamaan tanpa sekatan; Islam Sunni, Syiah, Wahabi, Kristian Protestant dan Ortodoks, masing2 ada banyak siaran sendiri. Semua orang boleh tonton dan buat penilaian sendiri. Tapi jarang sangat aku dengar kes murtad di sini, walaupun bebas menyebarkan fahaman masing2. Tapi di Malaysia semuanya kena kawal, ceramah agama pun dikawal, dahlah siaran agama di TV macam sial, penceramah hebat pun digam. Apalah nak jadi Malaysia ni?!... Hari2 disumbat dgn berita tipu, otak pun jadi bengap. Aku kasihan betul pada rakyat Malaysia ni... Tolonglah selamatkan Malaysia! Lambat laun aku kena balik juga ke sana kalau panjang umur. Jadi aku harap adalah perubahan sebelum aku jejak kaki semula ke Malaysia. Lakukanlah perubahan demi kebenaran Islam dan kehendak ideal rakyat.

Najib Bin Bijan berkata...

Gua nak tukar status bangsa gua dalam IC dari 'meLAYU' kepada 'meMEKAR' atau 'meMBANGUN'.kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

mcm MP BN dan PR cakap kat dlm perlimen : "kalau nak kata parabola tu negatif, internet pun boleh dpt negatif. jadi kenapa mesti hanya langgan astro"

kah kah kah...terkial2 timb menteri (rasanya) menjawab....last2 alasannya, UNDANG-UNDANG

Tanpa Nama berkata...

sekarang dah ada unifi...astro dh boleh diketepikan.tgk tv dan internet sekali.murah dan cepat.

Rakyat Malaysia berkata...

Menteri bongok... perangai mcm haram jadah... bila kena soal tak tahu nak jawab apa bagi alasan undang2... undang2 tuh sapa yg buat kalau bukan KERAjaan BeNd yg buat... KERA-KERAjaan nih memang nak jaga poket diaorg & nak kikis harta & duit rakyat jer yg diaorg tahu...

Kalau sapa2 tak caya cuba tanya org2 Indon atau org2 Siam... brape banyak siaran satellite yg diaorg dapat tengok siaran dari satellite yg berkualiti secara tanpa mengeluarkan 1 sen pon setiap bulan termasuk BBC World News, CNN, EuroNews, PressTV, Al Jazeera International, CNBC Asia, CCTV4, CCTV9, NHK World dan macam2 lagi siaran berita yang sepatutnya percuma tapi kalau kat Malaysia kena bayar... apa ke jadah!!!! ini belom kira pasal siaran hiburan, filem & dokumentri lagi.... tapi kalau kat malaysia nak tengok TV1 ke TV2 ke TV3 ke semua kena sewa astro dulu baru dapat tengok.. kalau tak sewa... jawapnya kena tengok siaran analog atau yg menggunakan terrestrial antenna yg belom tentu dapat siaranya nya.

Poodah MahaDEAD.. ini dia punya idea la nih sebab nak bagi kroni dia si Ananda Krishnan tuh. Apa punya cibai songkang KERAjaan Be eNd. Hakkk Thuiiii!!!!!!!.

Tanpa Nama berkata...

Haha...saya dari Sarawak dan betul sgt2 kita guna Parabola... ada lebih terbuka dari tengok tv-tv Malaysia yg berkiblatkan Be eNd dan cuma baca perihal dlm negara dari online news... tp bkn dari portal berita berat sebelah seperti Berita Hairan dan sebagainya..
berbalik ke hal parabola... tanpa parabola nak tengok apa? nak bayar astro? puihhh penipu nak mampus.. pakej di tukar sesuka hati tanpa persetujuan dr pengguna dan kerajaan BN diam je.. fhm la..kn kroni dia...nak tengok tv RTM haha.. pasang aerial tingi mana pun takkan dpt clear.. setelah ada astro siaran dah kabur buat selama2nya.. blh la klu duduk sekilo dua dari stesyen pemancar.. tp kita pendalaman... jauh dr pemancar.. Lg pun siaran apa yg kita nak tengok dr RTM? propaganda memperbodohkan rakyat adalah..
Kerajaan BN halang rakyat dari membuka mata kerana kedudukan dan poket2 kroni sahaja..
Kerajaan Brunei Darussalam yg terkenal Islamnya..(utk yg tak tahu-Brunei takde hotel2 murah utk pelacur, takde minuman keras dijual takde kelab mlm dan jgn kata ada kedai judi nombor...) tp parabola dibenarkan... Brunei pun ada Astro..klu tak silap Astro Kristal namanya.. blh memilih..
mana relevannya rakyat Malaysia dikatakan negatif bila menonton tv satelite parabola? Malaysia tak tonton parabola tp hotel pelacur berlambak.. di KL sendiri misalnya.. dr kelas bawahan hingga atasan..semua ada..kelab mlm utk memabukkan diri bnyk.. ada toto, magnum utk berjudi dan jgn lupa kroni punya genting pula tu..
tanya kerajaan bodoh ni.. negatif apa??? Joseph Salang tu menteri penjilat Taib.. tukang angguk je.. atau pun ye bos je kot? dia pun org Iban/org asal.. bangsa yg bnyk mendiami pendalaman Sarawak.. takkan dia tak tahu bagaimana siaran TV di kawasan2 tersebut.. kerana ketua2 mcm mereka ni lah rakyat sarawak mundur..

Tanpa Nama berkata...

vassily zaitsev-mmg tak bodoh bayar Astro tp Astro tu yg memperbodohkan kita dgn menukar pakej sesuka hati utk menaikkan harga, ringkasnya pakej menguntungkan mereka, Astro tak ambil peduli sbb semana ni pun mmg dah brpa kali tukar tak pernah pun Be End ni buat sesuatu yg munasabah utk membela nasib rakyatnya.. opppsss lupa pulak kan mmg kera-2jan Be End ni penyiksa rakyat.. harga semua naik tp otak dia nak turunkan.. supaya tak melawan...supaya semua YA TUAN...ANGGUK2...

Tanpa Nama berkata...

Rakyat Dibodohkan
Kroni DiKayakan

Tanpa Nama berkata...

Salam semua,Cuba fikir secara rasional jika celcom,digi,maxis bersaing pasti pengguna dpt menafaatnya.ASTRO siapa saingannya?FIKIR!dia naikkan tarif sesuka hati..Mereka?? kata,Bangunlah dan jelajahilah dunia tanpa sempadan..TETAPI..dibalik tirai mereka membangunkan sempadan sekuatnya..Parabola negatif!bagaimana dgn internet?1001 mcm boleh tengok live TV kat sana..tidak keterlaluan jika aku katakan mereka ada kepentingan dlm ASTRO!!!

Tanpa Nama berkata...

masalahnya orang 2 yang masuk forum sini hanya pandai cakap saja... pastu langgan ASTRO balik..bila astro naik harga balik diorang menyumpah balik.. kitaran berulang2.. cuba BOIKOTTTTTT BETUL2.............cakap jer lebih..