Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 13 November 2011

KECIK KECIK KAKI TEMBERANG



JANJI MALOAN REMBAU








NOTA
ini ialag batu asas hospital rembau
yang telah di resmikan
oleh khairy dan mat hassan
ketika berkempen nakn jadi yb 2008 dulu






MANA JANJI KJ DI PRU (Mac 2008) DI REMBAU

1.hospital rembau -yg ada cuma batu asas
2. masjid pedas - hanya siap baru ini dgr sumbangan korporat
3. lapangan terbang di Kota-dah tak mengaku pernah sebut pasal lapangan terbang pula dah
4. Universiti (UITM) Rembau dgr nak buat luar rembau pulak dah...
5.pelajar di rembau akan dpt tuisyen percuma (pusat tuisyen emas) sampai ke sudah tak ada..



KJ: AHLI TAK JADI CALON DIHARAP JANGAN SABOTAJ - mkini

Ahli parti yang tidak dipilih sebagai calon dalam pilihan raya umum akan datang diharap tidak mempertikaikannya atau
mensabotaj parti, kata pengerusi Pemuda BN, Khairy Jamaluddin.

Beliau yang juga ketua Pemuda Umno berharap ahli parti berpegang kepada akujanji bahawa rakyat yang menentukan berhubung soal calon boleh menang.

"Hari ini semua setuju dengan perdana menteri berhubung 'winnable candidate' (calon boleh menang), tetapi apabila mereka tidak jadi calon, mereka akan pertikaikan dan lebih bahaya lagi mereka akan sabotaj parti.

"Saya harap mereka sedar bahawa mereka bukan penentu siapa 'winnable candidate' tetapi rakyat, dan PM ada laporan dan mekanisme tertentu untuk mengetahui di setiap kawasan siapa yang merupakan 'winnable candidate'," katanya kepada pemberita selepas menyertai Program Jom Kayuh BN Sepang anjuran Pemuda BN Sepang, di Dengkel hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


NOTA:
ingat tak malaon ini dulu
buat kenyataan tak nak tanding
buat kenyataan nak tarik diri


ingat tak?

mula mula nak buat merajuk
tetiba pemuda perak cadangan zambry jadi ganti
kah kah kah
senyap

tapi kita jangan lupa
apa yang malaon ini kata
kalau maloan ini masih bertanding
jelas – kecik kecik dah pandai temberang
kalau besar habis negara ini malaon ini jual



KHAIRY SAH TIDAK PERTAHAN KERUSI REMBAU Oleh TEH ENG HOCK

PETALING JAYA: Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin mengesahkan spekulasi bahawa beliau tidak akan mempertahankan kerusi Parlimen Rembau pada pilihan raya umum akan datang.

Apabila diminta mengesahkan spekulasi mengenai keputusannya untuk tidak bertanding pada pilihan raya umum ke-13, beliau menjawab 'ya' menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS).

Terdahulu, Khairy mencetuskan kekecohan di Twitter apabila mengumumkan keputusannya untuk berehat daripada bidang politik.

"Hope to help win more youth support for BN (Barisan Nasional) in 2011 & work hard preparing for elections. Then I’m taking a break from politics. Can’t wait".

(Harap dapat bantu raih sokongan belia untuk BN pada 2011 dan bekerja keras untuk menghadapi pilihan raya. Kemudian saya hendak berehat dari politik. Tidak sabar) katanya menerusi Twitter pada Sabtu.

Kenyataan tersebut mendapat respon hebat daripada para pengikutnya yang tertanya-tanya sama ada Ahli Parlimen Rembau itu tidak akan mempertahankan kedudukannya kelak.

"I would like to ‘stand down’ as they say in the UK. A couple of things I’d like to do before it gets too late".

(Saya ingin 'menarik diri' seperti perumpamaan di United Kingdom. Beberapa perkara mahu saya lakukan sebelum terlambat) jawab Khairy sebagai respon kepada seseorang yang bertanya maksud beliau tentang 'berehat'.

Bagaimanapun, apabila disoal mengenai tempoh 'rehatnya' dari politik, beliau menjawab: "Belum tahu. Tak pasti apa yang akan saya lakukan. Beberapa perkara saya mahu lakukan seperti menyambung pelajaran."

Khairy sebelum ini pernah menyebut tentang kemungkinan untuk tidak mempertahankan kerusi parlimen Rembau menerusi satu temu bual bersama portal berita pada Julai lalu.

Ketika itu, beliau memperjelaskan kenyataannya pada sehari sebelum, yang mengatakan dia hanya mempertimbangkan kemungkinan tersebut dan belum lagi membuat keputusan berhubung perkara itu.


INI JANJI RAKYAT BERSIH 3.0



7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

penduduk kampong Seberang Batu Hampar sepakat tolak Umno PRU-13 ni..anak2 muda kampong Seberang Batu Hampar nak perobahan.

Tanpa Nama berkata...

lantik aki tiger jadi calon!

Tanpa Nama berkata...

bro..lama tak dengar cite pasal ujang bagung.

Amuraria berkata...

BARUA KARI NI LAYAK JAGA LEMBU-LEMBU FEEDLOT DAA ! SAPA LA MALAUN LANTIK MANGKUK TANDAS PEMBOHONG NI JADI WAKIL RAKYAT ? WAKIL LEMBU FEED LOT SANGAT LAYAK LAH !

matblues berkata...

kih,kih,kih..........................anak omak dah merajuk! pak mentua hanya tau zzzzzzzzzzzzz.......
'rembau for change'

Tanpa Nama berkata...

parlemen bubar ko akan lari gi PR...
raih simpati plak....pasal takda orang nak sokong ko....pastu jangan lupa ajak pak mentua sayang tu skali

Tanpa Nama berkata...

1. malaon kj beruk ni akan jadi bapak sabotaj kalau dia tak dicalonkan oleh madey nyanyok pada pru13 nanti.

2. kalau jadi calon pru13 dan tempat bertandingnya kekal di rembau kedudukannya hancai boncai silap2 duit deposit pun hilang.

* sejak jadi ahli parlimen dia tak buat apa2 pun di rembau. mukanya pun tak nampak. dia jarang2 datang ke rembau pun.

* kalau seniman ahmad mahmood masih hidup misti dia sumpah seranah malaon kj beruk ni kerana mengabaikan kampungnya.