Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 8 November 2011

MUFTI YANG LAIN - BACA KITAB APA?




INI MUKA MAT NGANTUK II





nota:
kesian mat ngantuk
nak tunjuk alaim pun
ada mufti yang tibai
kah kah kah





MUFTI TERKEJUT PM , ROSMAH SELESAI TUNAI IBADAH HAJI - malaysiakini

Mufti Perlis Dr Juanda Jaya melahirkan rasa agak terkejut dengan laporan berita bahawa seorang pemimpin kanan negara bersama isterinya serta orang kenamaan lain telah selesai ibadat haji.

Menurutnya, sedangkan paling awal jemaah haji akan menamatkan ibadat mereka adalah pada waktu Zohor hari ini itupun jika mereka melakukan nafar awal iaitu setelah selesai bermabit di Mina malam 11 dan 12 Zulhijjah dan melontar tiga jamrah pada dua hari berkenaan.

“Haji hanya akan selesai paling awal pada 12 Zulhijjah atau Selasa 8 November. Bagi yang melakukan Nafar Thani dan mahu melengkapkan tempoh bermabit dan melontar di Mina mereka akan selesai haji pada 9 November bersamaan 13 Zulhijjah.

“Melainkan kalau yang berkenaan tidak mahu menyelesaikan urusan wajib haji yang dua di atas dan hanya mahu membayar dam atau denda akibat tidak selesaikan wajib haji. Itu hal lain,” kata mufti itu dalam satu kenyataan kepada Malaysiakini.

Bernama pada Ahad lalu, melaporkan Najib Razak dan suami Rosmah Mansor selesai menunaikan ibadah pada 6 November.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... TUAN MUFTI INI PUN SILAP..... kah kah kah..

kah kah kah...INI HAJI MEK DONAL... INI HAJI KENTUKI.... kah kah kah..

kah kah kah...CEPAT PANTAS DAN LEKAS...INI HAJI SMS.... kah kah kah

kah kah kah...INI AJARAN ISLAM UNITED MALAY NATIONAL ORGANISATION.... kah kah kah..

kah kah kah...INI BUKAN HAJI MABRUR... INI HAJI MALBORO.... kah kah kah..

kah kah kah...INI NAIK HAJI UNTUK PROPAGANDA PRU 13.... kah kah kah..

kah kah kah...INI LAKONAN HAJI NAK TIPU MAK CIK FELDA.... kah kah kah

kah kah kah...INI NAIK HAJI NAK KELOROKKAN DIRI.... kah kah kah..

kah kah kah..INI NAIK HAJI NAK BAGI RAKYAT LUPA KES BUNUH ALTANTUYA...kah kah kah..

kah kah kah..INI NAIK HAJI NAK BETULKAN MUKA ROSMAH YANG DILIHAT SEPERTI BEG TANGAN... kah kah kah..

kah kah kah...NAK BAGI ORANG KAMPONG LUPA...CERITA CINCIN ROSMAH... kah kah kah..

kah kah kah..KALAU TAK PULANG CEPAT MUHYIDDIN AKAN REMBAT KERUSI PM.... kah kah kah...

woit... LU INGAT APA.... INI PM MALAYSIALAAAA.... BOLEH ONLINE DENGAN TUHAN.... kah kah kah..

kah kah kah... TAN NAMPAK KE.... ADA SOLDADU YANG KAWAL..... kah kah kah..

woit...KITA TUNGGU DAN LIHAT APA PANDANGAN ALIM DAN ULAMAK GEROMBIOLAN.... kah kah kah..

kah kah kah...BERANI TAK MEREKA BERSUARA.... kah kah kah..

kah kah kah...ATAU MEREKA HANYA KAKI BODEK.... KERJA MEREKA MENIPU JUAL AGAMA.... kah kah kah..


NOTA:
biar kita kembali melihat sejarah
pada tahun 198 dahulu anwar ibrahim telah dibuang dari kabinet
dan dari tim gerombolan
anak muda dan orang ramai bangun melawan
madey dituduh macam macam termasuk memakai tari8g babi
madey di tuduh memperlekeh nabi
semua berita anti madey keluar dalam mahazalim dan mahafiraun

maka madey dinasehat pergi naik haji
macam apa yang dilakukan oleh najib ini juga
kantoi mantoi
madey dikatan nazak
madey dikatakan sakit kuat
utusan meloya terpaksa buat cerita nak tunjuk madey ini imam hebat
tetapi ini zaman intetnet
oarang ramai lebih percaya pada internet dari meloya

nampaknya sejarah berulang lagi
tapi dalam kes najib dan suaminya agak lebih terok
kakalu dulu tak ada spa kacau isteri madey
kini semua orang benci dengan suami najib
malah kalau dulu takm ada mufti yang bersuara
kali ini kita lihat telah ada mufti yang bersuara

masanya telah sampai untuk muhyiddin ambil alih!


MULUT BESAR

NOTA:
ini naik haji kerana nak lobi
imam kaabah datang kenduri
kahwin mulut besar
kah kah kah

mulut besar kawah

siang makan free
makan kena makan free
itu pasal mulut besar atas bawah

14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

aku konfiden amat mufti aljuanda ni buat silap besor beri takrif berkenaan dgn selesainya manasikul haj haji rosmah & hajah mnajib. mana mungkin hj jamilkhir jahil dgn manasikul haj....!

haji labu

melintang patah berkata...

depa buat secara nonstop, ada soldadu yang iring....

ahlee berkata...

tulah KENAPA LAH PM TAK SUDI AJAK MUFTI NI kalau tidak taklah kena sound hahaha.....sampai hati PM tinggalkan Mufti yaaaa.

HafizzudinPendang.com berkata...

lagi cerita tentang muft dan PM,rosmah

Mufti terkejut PM, Rosmah selesai tunai ibadah haji
http://www.anakkedah.com/2011/11/mufti-terkejut-pm-rosmah-selesai-tunai.html

Encik Putat berkata...

Jangan risau Tuan2, lepasni mesti ada korek sion...macam kes melahap baya 4 hengget, macam kes korban 402 lembu...tak caya, tunggu je..

Rakyat berkata...

Tuhan pun boleh tipu, apa lagi yg tak boleh?

Ridzuan berkata...

TAK PAYAH TERKEJUT.. ITU SEMUA DIA BOLEEE BAYAR PAA..

Tanpa Nama berkata...

Maksudnya kemungkinan rukun haji .....wajib haji paling awal pun pada hari ke 2 tasyrik.

Stupid University berkata...

Mengapa Allah tak turunkan bala pada golongan yang menjual serta mempersendakan AgamaNya? Segerakanlah balasan Kamu pada puak-puak ini! Amin!

Tanpa Nama berkata...

apa nak kesah tujuan dia adalah org ramai tengok dia dah pegi haji dan masuk tv tawaf depan kaabah

Tanpa Nama berkata...

apa nak kesah tujuan dia adalah org ramai tengok dia dah pegi haji dan masuk tv tawaf depan kaabah

Tanpa Nama berkata...

Gelaran haji dan hajjah ni official ke? Atau ia sekadar budaya. Mulia seseorang bukan dah pergi mekah tetapi tetapi iman dan takwa seseorang tak kira dah ke mekah atau belum. Ia adalah rukun islam ke 5 dan wajib dibuat dengan ikhlas - gelaran hj / hjh tu bukan matlamat.Mereka akan dihormati jika mereka beriman dan bertakwa...kita tak panggil sahabat2 Nabi SAW dengan gelaran hj dan hjh...kenapa ye?

Tanpa Nama berkata...

aku dah baca blog ni a few times, semua isinya mcm hampas. jadi first time aku nak komen blog ni. aku rasa org yg tulis blog ni nampak gayanya sgt kurang ajar, celupar, suka mengata dan menghina sesama manusia. aku rasa dia suka nak dapat dosa bertimbun2. kalau nak tambah lagi dosa teruskanlah............

Tanpa Nama berkata...

Makhluk 8 Nov 6.03ptg,kalau lu rasa blog ni hampas atau kurang ajar, tolong kasi ajar sama Najib mengikut lu punya teori mcmana orang lain boleh kurang ajar sama dia,tanya sama pokok apa sebab goyang...jawap angin yang goncang...jangan jadi banggang..(lirik macam lagu Hazama).
you Tube[HQ] 110528 Meet Uncle Hussain Feat. Hazama Pokok With Lyrics