Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 8 November 2011

SHAHRIZAT LEMBU ATAU LEMBU SHARIZAT




SUSU GANTUNG KELUARAN SHAHRIZAT










nota:
shahrizat bukan sahaja
boleh jual peha
tapi shahrizat boleh juga
jual susu

kah kah kah


PROJEK LEMBU : PM , MENTERI BERBOHONG, DAKWA PKR - mkini

Najib Abdul Razak dan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Noh Omar berbohong kepada Dewan Rakyat berhubung kenyataan mereka mengenai pinjaman mudah yang diberikan kepada Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFC), dakwa PKR.

Menurut pengarah strategik PKR, Rafizi Ramli, keseluruhan pinjaman mudah dan pemberian geran berjumlah lebih RM256 juta telah dikeluarkan oleh syarikat penternakan lembu yang dimiliki oleh suami dan anak-anak seorang menteri kabinet itu.

Sambil mengedarkan dokumen daripada Suruhanjaya Syarikat dan penyata akaun untuk menyokong dakwaannya, Rafizi berkata bahawa maklumat transaksi dalam dokumen berkenaan dengan jelas menunjukkan bahawa keseluruhan jumlah telah dikeluarkan pada 31 Mac 2009

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... INI PROJEK SYARIKAT LEMBU KELUARGA SHAHRIZAT.... kah kah kah..

kah kah kah.... NAMPAKNYA SHAHRIZAT AKAN DIJADIKAN LEMBU KORBAN.... kah kah kah...

kah kah kah... SHAHRIZAT REMBAT DUIT 250 JUTA RINGGIT..DUIT ORANG RAMAI.. kah kah kah...

kah lah kah...SHAHRIZAT MERAUNG JUMPA ANWAR... MINTA TAUBAT TAK BUAT LAGI... kah kah kah..

kah kah kah..SHAHRIZAT JANJI DENGAN ANWAR AKAN BUKA CEERITA DALAM.. KALAU KES LEMBU DITAMATKAN.... kah kah kah


KENAPA LEMBU SHAHRIZAT MAHAL MARI KITA BUAT MATH DALAM BAHASA MELAYU

projek lembu shahrizat berharga 250 juta ringgit
sekarang hanya ada 8,000 lermbu

satu ekor lembu biasa dalam pasaran dijual dengan harga 3000 ringgit
jika jual semua lembu boleh dapat 24 juta ringgit
ada lagi lebih dari 226 juta ringgit


macam mana ini?

dengan belanja 250 juta ringgit ini
bermakna 8,000 ekor lembu berharga lebih dari 30,000 ringgit saekor
jangan hairan ini lebih mahal dari lembu kobe yang hidup minum beer

ini bukan lembu biasa
ini lembu shahrizat
sharizat lembu opps...maaf lembu shahrizat ini lebih mahal
kerana lembu lembu ini minum air dari terlaga zam zam
kah kah kah


11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ada lagi satu, noh omar lembu atau lembu sama macam noh omar

matstimketum berkata...

hukum karma bagi mak cik jat dah bermula. cerita yang lebih besau akan ditayangkan tak lama lagi! betulke pengarah cerite ni seorang raja dari perak? tung................gu!

Hamidi Fizie Bin Ahmad berkata...

itu pasal noh omar tak bagi masuk fidlot pasal takut team pro pebangkang boleh kira berapa ekor lagi lembu yang tinggal dalam fidlot tu..atau namanya je macam gah dan luas tapi lembu ruerupenye 8 ekor bukan 8 ribu ekor seperti didakwa kah..kah..kah..kalau open for public kasi tunjuk la..ini flip flop lebey..kasi bungkus ini noh omar paria punya noh omar nengok muka dia pun aku benci..

Tanpa Nama berkata...

Cantek bulat je botol susu makcik kat dlm gambar tu.

Stupid University berkata...

Wah! Mantap sungguh susu .... oops lembu-lembu Shahrizat! Meleleh air liur tengok! Kah! Kah! Kah! Kah! TT jahat! Kah! Kah! Kah! Kah! Kah!

Tanpa Nama berkata...

ni Shahrizat terang-terang makan duit rakyat !! Apa tindakkan diambil oleh MACC atau Polis ?? habuk pon tarak !!

Tanpa Nama berkata...

Dari Malaysian Insider.....KcKembara :

Wanita Bolehwood mata syahdu,
“Pembela” nasib wanita dan ibu;
Enggan dia masak dan jahit baju,
Ingin dia menjadi gembala lembu.

Diwartanya wang ringgit berjuta ribu,
Kerajaan menghulur rakyat mengadu;
Ditubuh syarikat kerabat dan sekutu;
Berurus niaga daging dan susu.

Masalahnya pengurus tidak berilmu,
Ditanam tebu didapatnya ubi kayu;
Madu diminta, diberinya hempedu,
Disoal rakyat nanti jawabnya, “Apa tu…?”

Lembu berkeliaran tanpa tuju,
Agaknya dibela semua lembu “Batang” dan “Batu”;
Kasihan lembu tak dapat bercumbu,
Manalah nak dapat anak dan cucu?

Ladang keluasan berbatu-batu,
Sayang keluaran cuma satu suku;
Jauh dari target yang dipersetuju,
Namun dipuji oleh mereka tiga suku!

Jelas ini episod Bohong Tipu,
Oleh mereka yang mewakili kau dan aku;
Berapa lama lagi harus kita menunggu?
Sampai nasib Negara hancur berdebu!

DX berkata...

nah aku search image kat ternet jumpa gamba anak sarizat kat blog ni.

http://mysudugarpu.blogspot.com/2011/03/izzana-salleh-anak-gadis-dato-seri.html

boleh tahan la.. kakaka!

Tanpa Nama berkata...

Marilah kita sebarkan berita skandal lembu shahrizat ke seluruh negara.... sudah tiba masa rakyat bangun menentang UMNO/BN !! Hancurkan UMNO/BN !!

Ni Shahrizat gerenti masuk ke neraka !! ambil duit rakyat perkayakan diri dan sekeluarga.....apakah nasib golongan miskin di Malaysia ?? duit rakyat semua disapukan oleh menteri UMNO/BN !!

Tanpa Nama berkata...

bertuah hidup shahrizat ni.
sudahlah jadi menteri ikut jalan belakang (senator).
kalah dengan nurul izzah di pantai.
ertinya bukan dari mandat rakyat.
bagi lagi rm250 juta ternak lembu.
kalau berjaya ok juga lah.
ini tak berbaloi, kantoi.
masyaalah, habis duit cukai gua.
senang betul mereka dapat juta2, bilion2.
gua nak bayar bil air dan api tiap2 bulan pun,
tercungap2 mana nak cekau duit.
inilah akibatnya, kalau terlalu banyak lembu
dalam kerajaan bn/umno.

Tanpa Nama berkata...

sharizat tu lembu.
noh omar tu pun lembu.
ameno tu sendiri pun penuh dgn lembu2.

lembu tergolong dlm haiwan yg boleh dikorbankan.

maka adalah afdal kita semua korbankan mereka, pastu make sure depa bayar balik setiap wang rakyat yg dikebas.