Rabu, 30 November 2011

SENYUMAN DARI DUA EKOR BADAK
INI ANAK BADAK TERSENYUM


INI ROSMAH TERSENYUM


SEMANGAT NASI MERDEKA UMNO MAKIN LUNTUR : VETERAN PERLIS - meloya

KANGAR - Sekalipun bangga dengan kematangan UMNO sekarang, beberapa ahli veteran di negeri ini bimbang dengan masa depan parti itu apabila melihat semangat perjuangan asal semakin luntur pada kalangan anggota.

Menyamakan perjuangan itu sebagai semangat “nasi merdeka”, mereka melihat anggota sekarang sudah leka dengan kejayaan yang dicapai parti sehingga mengetepikan kepentingan pengorbanan diri demi keutuhan UMNO.

Bekas Setiausaha Perhubungan UMNO Perlis, Selamat Saad berkata ”orang dulu” menjual nasi lemak dan hasilnya disalur kepada tabung perjalanan Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj ke London bagi merundingkan kemerdekaan negara.

"Kami bekerja dengan semangat yang satu iaitu berkorban untuk parti demi negara,” katanya kepada Bernama, di sini hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...TAK PERNAH DENGAR PUN NASI MERDEKA?..kah kah kah...

kah kah kah...MANA ADA NASI MERDEKA UNTUK GEROMBOLAN... kah kah kah..

woit... YANG ADA NASI KANG KANG ROSMAH.... kah kah kah

kah kah kah..NASI KANG KANG INI MEMANG BAGI LUNTUR.... kah kah kah..

kah kah kah...BUKAN SAJE LUNTUR.... JADI LEMBIK.... kah kah kah


BANGUN DAN LAWAN


2 ulasan:

Awanama berkata...

La...Tok Selamat...takkan tak tahu lagi....Umno Dulu...Berkorban wang ringgit untuk bangsa,agama dan negara....Umno Sekarang....Mengorbankan bangsa,agama dan negara kerana wang ringgit...itu sebabnya Melayu yang kaya, kroni Umno aje...pasal itulah orang melayu dah tak percayakan umno lagi, terutama generasi muda sekarang...

Lang berkata...

kah..kah..kah..

sekarang ni zaman parti kerja untuk aku lah tok.... bukan terbalik...