Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 19 Disember 2011

SALUT UNTUK ANAK MUDA YANG BERANI




SALUT UNTUK ANAK MUDA BERANI




NOTA:
gambar paling cool
kelmarin anak anak muda di mesir
mula berkumpul kembali di dataran tahrir
mereka ingin merampas kembali hak kebebasan yang mereka dapati
kerana runtuhnya rejim mubarak

gulungan militer bersama kaum kapitalis besar
kini mendapat sokongan dari amerika dan israel
untuk meneruskan dasar mubarak
kaum imperialis dan kaum zionis
mengharapkan rejim baru mesir
akan menjalankan dasar yang sama

anak anak muda msir sedarb
maka mereka bangun melawan
mereka berdemo kembali

lihat gambar ini
seorang anak muda yang memakai purdah
telah diheret polis
hingga kelihantan coli birunya

inilah namanya keganasan
inilah namanya kezaliman

sejarah dunia baru sedang dibuka
sejarah dunia baru sedang diteroka
anak anak muda ingatlah
dunia ini akhirnya adalah milik kamu!


ANAK MUDA BERSAMALAH



4 ulasan:

Jakapo berkata...

salute+tabik spring pada yg berani!
aku rase polis Malaysia pun ganas & zalim jgk...kalo tanya rakyat semua ada pengalaman pahit tersendiri (mungkin rahsia)bila deal dgn polis & FRU...yg bahaya anggota2 polis, FRU dan tentera/badan beruniform adalah kepala otak diorg ni telah dimental torture utk 100% patuh pada arahan&perintah dari ketua walaupun dia sendiri tahu arahan tu menyalahi hak asasi manusia itu dan tidak berperi kemanusiaan...bila laksanakan arahan/perintah IMAN ENTAH KE MANA, IHSAN XDE APATAH LAGI BELAS KASIHAN SESAMA RAKYAT...mereka2 ni la yg menjadi ancaman pada rakyat yg menegakkan kebenaran terutamanya yg turun jalan raya berdemo sebab diorg awal2 lagi berat sebelah pemerintah kerana diletakkan di bawah menteri (yg dilantik dr parti politik) kementerian....namun kalau seluruh rakyat bersatu+bersepakat+bersefahaman+sama2 berani+kental+tabah = (berjuta2)people power aku pasti mereka2 beruniform & ketuanya yg berat sebelah+zalim+ada agenda politiknya sendiri pun akan akur dgn kehendak rakyat seluruhnya...

Tanpa Nama berkata...

cool visual bro tt!
no, i dont mean that visual of hingga-kelihatan-coli-birunya,
i mean the menghentak-UMNgOk-hingga-hancurlumat visual!

semoga berjuang dengan sebenar,
semoga berjuang dengan kudrat,
semoga berjuang dengan ilmu,
lawan tetap lawan!

jangan biar diri anda diselubungi kelentong

jom sama2 kita ramai2 bagi bersih semua kekotoran dan korupsi politik negara, jom humban KERA UMNgOk-BoNgok jauh2 ke laut!

-average joe-
klakka-la.blogspot: BINATANG PELIHARAAN SAYA 4

Tanpa Nama berkata...

geram lak tengok. putih betul badan anak arab ni

blue-bra berkata...

gambar paling cool setelah gambar mohammad bouazizi untuk 2010...

malaysia belom dapat produce gambar sehebat ini lagi.. bila yer..

sepak canister tu, masih nombor 300 lagik kalo dibandingkan dengan blue bra ni.. berjubah, berjeans replay, bercool blue bra... wow.. tak payah pakai baju lagik ha..