Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 24 Januari 2012

BERCUTI TAHUN BARU CHINA





BERCUTI DAN MELANCUNG





TUKAR TIUB BERCUTI DI TAHUN BARU CHINA 2012


tukar tiub baru bercuti

pertama pergi ke dacca
melihat lorong pelacur
berdiri ditembok tembok
tetek besar
pipi gebu
comel dan menarik

sempat bertanya harga:
hotel 20 isap dan main 50

dari dacca ngeloncong ke rangoon
untuk makan nasi itik
pelancung kelihatan ramai

dari rangoon merentas jalan darat
masuk ke sempadan siam
ratusan anak anak muda burma
ratusan anak muada bangla
sedang berpesta bercuti








TERJEMAHAN BERITA

ketika musim cuti
kota kuala lumpur dari kota asing
kota kita bertukar tangan
menjadi kota indon
menajdi kota myamar
menjadi kita bangla
menjadi kota nepal

tt baru melawat jalan pertaling
banyak pelacur india
entah jantan entah betina
tetek gebu gebu

sempat berbual dengan minah indon
minah indon ini muda dan cun
minah ini menawarkan:
20 ringgit untuk sewa bilik hotel
50 rinngit untuk dihisap pelir dan berancuk

dari jalan petaling
masuk jalan sultan
mencari makan
kedai china tetapi yang menjalankan 100% myamar

dari jalan sultan menapak ke lorong belakang
dekat tempat letak kereta sebelum masuk ke jalan petaling
ratusan anak muda beratur
ini lorong belakang yang menawarkan
anak muda darti bangla, vietnam, myamar dan nepalese
setiap musim cuti
mereka lah jantan tanpa betina

di bukit dan belukar
kelihatan anak anak muda ini berdiri terkencing
apakah sudah selesai berancuk
atau sedang mebuat persediaan

dua china tua membuka meja mwenjual ubat kuat
di akhir lorong dua ibu indon menjual minum
100 plus air mineral dan red bull
ini lah kota kita


NOTA:
untuk pembaca tukar tiub
yang diluar koat kuala lumpur
tahun hadapan pastikan
ketika musim cuti sebagini
turun ke kuala lumpur

tak perlu membeli tiket ke bandung
atau ke dacca
atau ke kathmandu
atau ke ranggon
kuala lumpur menyedia kan semua


NOTA:
tukar tiub bukan memerhati
seperti segerawan negara
tukar tiub mengambil bahagian
dan berpesta sama
kah kah kah



12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

'20 ringgit untuk sewa bilik hotel
50 rinngit untuk dihisap pelir dan berancuk'

ada mintak discount tak?
kah kah kah
catatan lu memang terbaik la bro

Non-Governmental Individual berkata...

harap kerajaan pakatan bila memerintah nanti laksana gaji minima, supaya pendatang2 ni berambus dari bumi Melasyaiasia

Fahmi Ismail berkata...

Inilah namanya cuti-cuti 1Malaysia..terbaik bro Isham

Tanpa Nama berkata...

Patutlah kau tak kahwin2 TT...rupe2nye ambil bahagian....kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

hehehe

Tanpa Nama berkata...

woi TT, lu dah nengok video clip rosmah duet ngan mawi??

baik jgn nengok.. hilang selera makan!

Tanpa Nama berkata...

TT ada langgan dari india,bangla,vietnam,indon,atau cina doll...cina doll lagi baik.

cafe' lorong berkata...

macam di London, penuh dengan pelbagai bangsa, jadi macam United Nation.....

sama juga sini, penuh dengan pendatang. tu tak kira sekali mamat Nigeria yang jahat-jahat...

KL tidak dirindui. Malah rasa pelik di hati bagaimana boleh tinggal di sana selama ni. Mungkin zaman tu, zaman tengah mencari, mencari sesuatu...

Tanpa Nama berkata...

ada tak macam bik mama! kah3 kalau bik mama aku bayar isap seposen maen free sbb tak leh nak setim

Tanpa Nama berkata...

memang meriah pesta cuti umum di situ, suatu kelainan yang perlu dirasai oleh warga KL...dasar kerajaan yang impot tenaga asing tanpa kawalan inilah jadinya, konon rakyat m'sia tak minat kerja, ambil orang asing, tengok sekarang apa dah jadi?...

kusut berkata...

malaysia truly asia.?? Kah kah kah semalam kecoh 1 malaya 5 org pati kna tangkap kah kah kah woit yg berpuluh2 bas gerombolan hangkut bg ic snyap je..pelir la

Tanpa Nama berkata...

kahakahakah......gi tak ajak kite>>>