Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 24 Januari 2012

SUAMI NAJIB BERSHOPPING LAGI



NOTA:

apa maknanya laporan akhbar luar negara ini?

ini bermakna kempen media barat
untuk meminggirkan najib
sebelum presiden marcos dijatuhakan di pilipina
banyak kesah imelda keluar dalam media antarabangsa

sebelum suharto dijatuhkan banyak berita
tentang ibu tien dalam media antrabangasa

ini adalah permulaan kempen antarabangsa


NOTA:
muhyiddin tersenyum puas
bila membaca beriat ini
malikul sembab wajib bersedia
kah kah kah
kah kah kah



BERSHOPPING LAGI




DEDICATED FOLLOWER OF FASHION

ROSMAH MANSOR likes to be introduced as the First Lady of Malaysia, but for Sydney fashion designer Carl Kapp, she is his first lady of shopping.

The wife of the Malaysian Prime Minister, Najib Razak, is known across Malaysia simply as FLOM (First Lady of Malaysia), and is Kapp's biggest customer, having dropped an estimated $100,000 in his boutique ordering garments during a private holiday in Sydney a little more than a fortnight ago.

''She was absolutely gracious and very easy to deal with,'' Kapp told PS this week, agreeing she was nothing like the woman often portrayed in Malaysian media for her allegedly extravagant lifestyle.

In recent months, Mansor, who stayed with her husband in the $20,000-a-night penthouse at The Darling hotel, has been forced to deny reports she had bought a $US24 million diamond and a $US200,000-plus crocodile skin, bejewelled Hermes handbag. Kapp, who has a keen eye for such bags, having worked for Hermes, said he did not see any such handbag when he met her.

What her critics in Malaysia will make of her Sydney shopping spree, first reported on local fashion blog Frockwriter, is yet to be determined.

Kapp, who became suspicious of the identity of his mystery VIP customer when his Oxford Street store received a flurry of calls requesting valet parking for her limo, said he was being flown to Malaysia next month with a collection of ''toiles'' for Mansor to try on before completing her massive order of 61 dresses, pants and tops.
All made from the finest silk and in a variety of exotic colours and prints, Kapp said his new muse had ''a very good eye for colour and she likes a lot of prints''.

SAHEH - INI BERSHOPPING DI DUBAI



10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

babi punya gemuk badan pompuan puaka tu.

asyik tau bazir wang rakyat je.

biar lah kegemukan dia musnah dia ...barulah malaysia boleh jimat sikit.

kawan2....lagi mahu BN/UMNO di putrajaya. Kita harus kuburkan bangsat2 UMNO secepat mungkin.

ABU! Aku benci umno

DX berkata...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mX5Y89j83s8

Jiwa Lara- duet Datin Rosmah & Mawi

Tanpa Nama berkata...

he he he....apa korang boleh wat?

abimh berkata...

Wisdom Overload‏

serenity9260 berkata...

rosmah ni kena sampuk pe seh???tak reti2 nk tobat walupon da nmpk kaabah

BMW Buat Kereta Bergerak Sendiri Tanpa Pemandu(Video)

serenity9260 berkata...

suami najib ade byk ag baki dlm tabung die tu.tataw nk perabih ktne

BMW Buat Kereta Bergerak Sendiri Tanpa Pemandu(Video)

gunakan basa Malaya...ptuiiih! berkata...

artikel bahasa inggeris tak paham lah bro. Engkau je boleh paham. Ish ish, napalah aku terpengaruh dengan kempen bahasa melaya kau ni.Bila lak nak buat kempen gunakan bahasa owang asli?

Tanpa Nama berkata...

Sapa tak paham bahasa ingklis ni, sila tanya lebai google.

ni aku translate sikit. yang lain korang buat sendri. Tak kan suma aku nak buat, korang tak ada otak ke?

###############################
"BERDEDIKASI follower DARI FASHION

ROSMAH Mansor suka diperkenalkan sebagai First Lady Malaysia, tetapi untuk Sydney perancang busana Carl Kapp, dia adalah wanita pertama dari belanja.

Istri Perdana Menteri Malaysia, Najib Razak, yang dikenal di seluruh Malaysia hanya sebagai Flom (First Lady of Malaysia), dan pelanggan Kapp terbesar, setelah turun sekitar $ 100.000 di butik nya memesan pakaian selama liburan pribadi di Sydney sedikit lebih dari dua minggu lalu.

''Dia benar-benar ramah dan sangat mudah untuk menangani,''kata Kapp PS minggu ini, menyetujui dia tidak seperti wanita sering digambarkan di media Malaysia untuk gaya hidupnya diduga boros.

Dalam beberapa bulan terakhir, Mansor, yang tinggal dengan suaminya di $ 20.000-a-malam penthouse di hotel Sayang, telah dipaksa untuk menyangkal laporan ia membeli berlian $ US24 juta dan $ US200 kulit buaya,000-ditambah, berhiaskan berlian tas Hermes....."

Tanpa Nama berkata...

dia patut sue orang australia ni sebab merosakkan nama baiknya.

aku respek shahrizat kerana dia berani sue 2 orang PKR atas sebab yang sama.

Jangan takut. Kita orang akan sokong kalau dia sue orang australia tu.

Ada berani??

Tanpa Nama berkata...

salam...

surat khaba orang putey pun ada agenda bro...

lu dah (bukan ludah ye) kah kah kah...