.

Selasa, 28 Februari 2012

DARI MAT MONGOL JADI MAT BANGANG

BAGAIMANA SELUAR INI KOYAK?
NOTA:
kes teoh beng hock pun belum selesai
kalau tambah lagi pegawai
berapa banyak lagi akan mati
dengan yang ada sekarang sudah dua orang mati
bayangkan kalau tiap tahun bertambah pegawai
pasti makain banyak rakyat mati
kah kah kahKERAJAAN SETUJU TAMBAH 150 KAKITANGAN SPRM SETIAP TAHUN - meloya

PUTRAJAYA 27 Feb. - Kerajaan bersetuju menambah 150 kakitangan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) setiap tahun sehingga jumlah keanggotaannya mencecah 5,000 orang.

Najib Razak berkata, jumlah kakitangan SPRM kini amat membimbangkan kerana sehingga Julai tahun lalu rekod keanggotaan SPRM hanya seramai 1,805 pegawai.

"Bercakap mengenai tentang beban tugas, saya ingin nyatakan bahawa kerajaan amat faham dan mengambil serius kekangan dan kekurangan yang dihadapi SPRM khususnya dalam keanggotaan dan bajet.

"Dengan kelulusan terbaru ini saya yakin SPRM boleh menjalankan tugas secara berkesan, tambahan pula kuasa yang diperuntukkan mengikut Akta SPRM 2009 adalah lebih luas berbanding akta sebelumnya iaitu Akta Pencegahan Rasuah 1997," katanya.

Menurut Najib, jumlah pertambahan 150 orang setahun itu dibuat memandangkan proses pelantikan pegawai-pegawai SPRM bukan seperti mana prosedur pegawai kerajaan yang lain.

"Mereka memerlukan latihan dan kepakaran tertentu, justeru mereka perlu dilatih selama tempoh beberapa bulan untuk memastikan pengetahuan berhubung undang-undang dapat diperlengkap.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI KENYATAAN YANG PALING BANGANG.... DARI MAT BANGANG..... kah kah kah..

kah kah kah...PENAMBAHAN PEGAWAI SPRM SETIAP TAHUN?.... kah kah kah...

kah kah kah...APA MAKNA NYA?....kah kah kah...

kah kah kah.... KALAU SETIAP TAHUN BERTAMBAH ERTINYA RASUAH MAKIN NAIK.... kah kah kah..

woit...MACAM MANA BANGKAI INI BOLEH JADI PERDANA MENTERI.... kah kah kah..

kah kah kah..BANGKAI INI BUKAN SAJE BANGANG... BODOH PUN JUGA.... kah kah kah

DEMO ORANG KURANG UPAYA
3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bro TT,

dari pemerhatian saya didapati mereka ini mmg telah jadi mat bangang sebab:
1)mereka semua anggap Malaysia ini umno yg punya,tidak boleh diterima kerana Malaysia ini adalah milik rakyat bersama
2)segala2nya seperti cara berjalan,cara bersalam dgn orang ramai, cara berucap seolah-olah dikawal,cara berpakaian (bushjaket yg sgt poyo) oleh orang lain,tidak real,bukan diri mereka sendiri dan membuatkan mereka kelihatan poyo dan tidak cool (probably oleh kaum pemodal)
3)org2 mereka juga dibahagi2kan kpd beberapa tingkat yg memisahkan golongan2 bawahan dan golongan atasan (golongan bawahan jelas kelihatan seperti orang bodoh/lembu dicucuk hidung/akan makan tahi jika disuruh makan tahi)
so...teruskan usaha untuk menawan Putrajaya sehingga berjaya!

Tanpa Nama berkata...

Yang dia terkehadapan ialah projek beri pitis kepada rakyat. You tolong I, I tolong you! Dia takde wawasan langsung untuk memajukan rakyat dan negara. Setuju TT dia ni Mat Bangang.

Tanpa Nama berkata...

Memang bangang pun. BR1M, SR1M, duit bdk sekolah RM100, Universiti RM200 dan duit durian runtuh utk peneroka serta SBPI semuanya itu menunjukkan dialah Bapa Rasuah