Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 10 Mac 2012

KES ANAK NAK BERANCUK - PAKAI DUIT KERAJAAN



KOMENTAR TUKAR TIUB


kes anak nak berancuk ini
telah dibuka dahulu tapi tengelam
kali ini di buka kembali
kali ini dengan resit dan bukti


bagaimana ini berlaku?

apa yang terjadi semenjak tahun lalu
kes anak berancuk ini telah memualkan
banyak kaki tangan kerajaan

apa makna nya?

maknanya kaki tangan kerajaan
sudah mual dengan kerenah rosmah dan najib
maka mereka telah memberikan
resit sebagi bahan bukti

tukar tiub megucapkan syabas
kepada pegawai kerajaan yang laian
sila bocorkan kes kes rasuah
yang menghancurkan negara


MULUT BESAR



NOTA:
mulut horizonal besar
mulut vertikal besar
dua dua mulut besar
ini kerana suka makna free




PERDANA MENTERI SELEWENG WANG RAKYAT UNTUK MAJLIS PERTUNANGAN ANAK BELIAU?

Pada 17 Jun 2011, Perdana Menteri dan isteri telah mengadakan satu majlis pertunangan anak perempuan beliau dengan pasangannya di Seri Perdana. Majlis tertutup itu dihadiri oleh pembesar negara, tokoh-tokoh terkenal dan sahabat handai Perdana Menteri dan isteri beliau.

Sejurus selepas majlis itu dilangsungkan, pimpinan KEADILAN telah mempersoalkan sama ada perbelanjaan majlis tersebut ditanggung oleh rakyat Malaysia? Dr Tan Kee Kwong, ahli Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN telah tampil menyebut bahawa ada ura-ura ia ditanggung oleh rakyat Malaysia kerana dibayar oleh Pejabat Perdana Menteri.

Hari ini, KEADILAN mengemukakan bukti kukuh bahawa majlis tersebut dibiayai oleh rakyat Malaysia apabila keseluruhan urusan tempahan dan pembayaran dibuat oleh Pejabat Perdana Menteri.

Dokumen yang disertakan bersama adalah dokumen tempahan catering yang memperincikan kos berikut:

Kos jamuan VIP seramai 36 orang @ RM522 seorang
RM18,792
Kos jamuan tetamu seramai 862 orang @ RM359.60 seorang
RM309,975
Kos pengendalian
RM81,000
Jumlah RM409,767


Rakyat memahami kehendak dan citarasa Perdana Menteri dan isteri yang sememangnya mahukan majlis dan jamuan yang terbaik untuk tetamu mereka. Tetamu tidak dihidangkan dengan menu rakyat 1Malaysia, sebaliknya menu yang mirip santapan diraja termasuklah daging panggang Australia, makanan-makanan laut dan pelbagai juadah yang diluar kemampuan dan imaginasi rakyat biasa.

Sementara itu hak peribadi mereka untuk mempunyai citarasa yang tinggi, adalah sangat memualkan apabila wang rakyat digunakan memenuhi nafsu dan citarasa mereka itu. Pada masa yang sama, Perdana Menteri membayar perunding-perunding untuk membina imej seorang yang makan bersama-sama rakyat dan menampilkan serba kesederhanaan.

KEADILAN telah membuat semakan dan berjaya mengesahkan bahawa individu-individu yang dinamakan di dalam dokumen tersebut adalah sahih dan bekerja di organisasi masing-masing.

Ini bukan perkara yang remeh walaupun jumlahnya hanyalah RM409,767 kerana ia melambangkan sikap sambil lewa kerajaan, bermula dari Perdana Menteri hinggalah ke menteri-menterinya menggunakan wang rakyat bagi kemewahan peribadi.

Dengan pendedahan-pendedahan setakat ini yang melibatkan menteri-menteri dan timbalan menteri, KEADILAn berpendapat sudah sampai masanya satu suruhanjaya diraja ditubuhkan menyiasat penyelewengan wang rakyat oleh Perdana Menteri, menteri-menteri dan timbalan menteri yang telah didedahkan setakat ini.

Perkara ini akan dibincangkan bersama-sama rakan di dalam Pakatan Rakyat untuk dibawa ke sidang Dewan Rakyat yang bermula minggu depan.


MOHD RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI KEADILAN
9 MAC 2012






12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

lancau la diorang ni.. bodoh la sistem beraja ni. x keja tapi orang tanggung.dah la banyak ekor raja @ sultan dalam malaysia ni.

Tanpa Nama berkata...

Kimak punya rosmah. Aku nak cari sehari 400 hinggit pung payah. Dorg selamba je buat majlis mengongkek 400K.
Low class punya pm. anak nak beracuk pung guna duit org. Buat malu org pekan je.

kelingKING berkata...

Pelik bin ajaib, org2 vip, menteri & rajah tu semua tak malu ke makan free duit rakyat yg diambil secara curi???
Sepatutnya tak perlu heboh anak kawin TAPI HEBOH ANAK BERCERAI.. ADA LOBANG KOSONG!!!!

cow@jb berkata...

Setuju dgn bro diatas, pm kita memang low class. Sengkek2 aku pon tak mencuri / menipu.

Non-Governmental Individual berkata...

mulut horizonal besar
mulut vertikal besar
dua dua mulut besar
ini kerana suka makna free

kah kah kah!

Tanpa Nama berkata...

cheapskate! use your own money la hoi..walau your own tu pun duit hasil rasuah

Tanpa Nama berkata...

Dan rakyat mcm aku pun nak berancuk dengan minah mulut horizonal besau ni. Tapi mesti pancut dlm mulut besar kawah tu. Pastu paksa dia telan.....!!!!

Tanpa Nama berkata...

Wah ingat rajagopal saja free loader ropanya Pee M pun free loader?

Tanpa Nama berkata...

Tu dia konsep wasatiyah penyangak

Tanpa Nama berkata...

anuar buat kenduri n kempen tu pakai duit sapa ha? kih kih kih

anuar gi oversea tiap bulan tu banyak punya belanja..kih kih kih

sure dia pecah tabung simpanan dari sekolah kih kih kih

saja je tanya

Tanpa Nama berkata...

anon bacul 1124..

apala la lu melatah

kalau tak suka ada raja, boleh apply tukar paspot n gi selatan atau utara,

kau ni sure lahir kat jerusteselame
atau tibet sbb tak faham apa2

sian mamat ni...

GAGAK HITAM

Tanpa Nama berkata...

engkau lg bodoh.negara kita dulu berpaksikn raja sbb raja kita berdaulatkn agama islam mcm melaka dlu kn sambi mekah.mmg kita wajib bai'h ngn raja.tp tengok la raja skrg.anak bini free hair benda basic der, tu blum yg lain2, so xpyh nk di sanjung2 diorg ni.islam xiktiraf pun keturunan die mulia dari org kebanyakkan yg lain