Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 11 April 2012

500 RIBU - KITA TURUN KE DATARAN MERDEKA




500 RIBU KE DATARAN MERDEKA





KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..LIHAT BILA KITA KATA 500 RIBU.... kayh kah kah....

kah kah kaghh... SAHEH... 500 RIBU ANGKA KERAMAT.... kah kah kah

kah kah kah...SEMUA SENYAP MENIKUS.... kah kah kah..

kahb kah kah...KATAK TAK BERSUARA.... kah kah kah..

kah kah kah...PATRIOT BALIK KE DAKKA.... kah kah kah...

kah kah kah...PESILAT HILANG GHAIB.... kah kah kah..

kah kah kah...PEMUDA GEROMBOLAN.... MENIKUS SAMA.... kah kah kah...

kah kah kah.... SEMUA TAK BERSUARA.... kah kah kah.....

kah kah kah...BILA RAKYAT BERANI TURUN KE JALAN RAYA...kah kah kah..

kah kah kah...KERAJAAN ZALIM AKAN MULA RETAK GELABAH.... kah kah kah



KERAJAAN BENARKAN PERHIMPUNAN BERSIH 3.0 - mkini

Kerajaan tiada masalah membenarkan perhimpunan BERSIH 3.0 dilangsungkan seperti dirancang selagi penganjur mematuhi Akta Perhimpunan Aman 2011 dan tidak menimbulkan sebarang gangguan.

Menteri Dalam Negeri Hishammuddin Hussein berkata, atas semangat akta yang baru digubal itu, kerajaan tidak akan melarangnya.

Ditanya dalam sidang media di bangunan parlimen hari ini, Hishammuddin berkata kumpulan itu boleh berhimpun tetapi tidak boleh menyusahkan orang awam atau menjejas ketenteraman awam.

Ditanya sekiranya penganjur boleh menggunakan Dataran Merdeka sebagai lokasi perhimpunan, Hishammuddin bagaimanapun tidak memberikan jawapan jelas.

Sebaliknya, beliau berkata penganjur perlu berbincang dengan polis dan mencari lokasi lain supaya tidak menjejaskan orang awam.

Penganjur perhimpunan itu, BERSIH 2.0, sebelum ini mengumumkan bahawa perhimpunan berkenaan akan dijalankan selama dua jam bermula jam 2 petang pada 28 April di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur.

Perhimpunan dengan tema "Duduk Bantah" itu juga akan diadakan serentak di lokasi tertentu seluruh negara dan negara lain.

Perhimpunan berkenaan juga akan disertai oleh Himpunan Hijau – perhimpunan untuk membantah loji nadir bumi Lynas Advanced Materials Plant di Gebeng, Pahang.


SILA BUAT PERSIAPAN


NOTA:
sila buat persiapan
sila beli tiket bas
sila beli tiket keretapai

datang awal ke kuala lumpur
anak muda sila tempah bilik
jika tidak tumpang rumah kawan
jika tidak sila bawa sleeping bag

ini ibu segala demo
ini datuk segala demo
kita akan membuat sejarah!

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Mungkin pasai diorang tak percaya yang lima ratus ribu orang akan turun kot?

Aku mintak maap awal-awal pasai aku tak boleh turun kl ari tue. Aku adew majlis perkahwinan. Jangan silap paham. Aku cuma jadi pengapit pengantin lelaki jer. Malangya tema pengantin warna....erm...MERAH!!!
dafuq?! ლ(ಠ益ಠლ), Y U NO YELLOW COLOUR?!


Harharhar. Aku gagalist. Sowy tak dapat pegi. /(^_^)"

Tanpa Nama berkata...

Isam, aku rase bersih 3.0 sebenarnye sudah pun di gaglkan oleh kerajaan umnongok.. Dengan mmberi kebenaran, himpunan ini hanya akan menjadi satu himpunan santai yang & poyo.. Mcm patriot. X de teargas & water cannon, xde lg mkan garam, Xde lg adegan polis membelasah org awam, xde lg road block, x de lg gambar2 best dlm camera aku..bile ni semua xde, rakyat x dpt tgk true colour kerajaan yg zalim dan xkan ade maki hamun pd polis dan kerajaan yang mana rakyat akan terjemahkan dlm kertas undi.. Ini yang aku maksudkan dari haritu.. Kita kena ada plan B & C. - org kluang, kwn ttr. Hahaha

bijan berkata...

To org kluang, don't judge the book by it's cover. Bersih 2.0 pon kera united bagi kebenaran tapi 32 jalan ditutup, ada teargas, ada pancut2 air. Stadium negara dikunci. 1000 org kena tangkap.
LU MIMPI LA KALAU CAYA CKP MP SEMBRONG TUHH.

Tanpa Nama berkata...

ada peluang buat bisnes, orang ramai, polis tak boleh buat kacau lagi, boleh cari duit raya..Kah..kah..kah