Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 11 April 2012

SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU




KOMENTAR TUKAR TIUB


sistem beraja ini bergantung kepada
perkembangan fikrah warga malaysia

bergantung kepada pencerahan
manusia melayu

kalau warga jadi cerdik
kalau manusia melayu
tidak terus dibodohkan
kalau manssia melayu
tidask terus ditipu
kalau manusia melayu
tidak ditakut takutkan

maka mereka akan bertanya:

kepala bana apa nak tanggung
freeloader makan free

nak jadi raja takm salah
buat lah kerja apa yang patut
takada kerja jadi bouncer
tak ada kerja bawa taxi
kenapa nak orang lain bayar gaji
apa punya tuuuur

bukan sahaja makan free
minta kontrek
minta projek
kalah judi minta kerajaan bayar
atur perlawanan bola
pukul kaddi
anak anak bergaduh dalam kelab malam
pukul orang sana sini

tak cukup dengan dengan perangai ini
campur tangan dalam politik


rakyat pasti naik darah
rakyat pasti makin menyampah

lepas itu guna islam
untuk tipu orang melayu

pooorah!







SURVIVAL RAJA TERLETAK PADA SEJAUH MANA RAKYAT MENDUKUNG SISTEM RAJA BERPELEMBAGAAN - mStar

KUALA LUMPUR: Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Rais Yatim berkata survival seseorang Yang di-Pertuan Agong dan Raja terletak kepada setakat mana rakyat mendukung sistem Raja Berperlembagaan.

Beliau berkata walaupun seseorang raja tidak akan dianggap terlibat dengan politik atau siasah, baginda pada sesuatu masa perlu memegang peranan tanpa rasa gentar untuk mendokong aspirasi Raja Berperlembagaan, sungguh pun pernyataan itu dilihat sebagai kata-kata politik.

Memberikan contoh bagaimana seseorang raja perlu memikirkan dan melontarkan pandangan bagaimana rakyat harus berjaya dalam ekonomi, Rais, yang juga seorang pengamal undang-undang berkata walaupun pandangan itu selari dengan aspirasi sesebuah kerajaan, baginda perlu menyarankannya tanpa perasaan bimbang.

"Bagi seseorang sultan yang memikirkan bagaimana rakyatnya harus berjaya dalam ekonomi, ini walaupun jadi kata-kata dalam politik, harus tidak ditakuti oleh sultan dan terus menjaganya.




17 ulasan:

MARHAENIS berkata...

salam..melayu bila nak sedar..utk apa raja?..utk jg melayu? fuckoff!!! menghabiskan kekayaan negri! mengabiskan tanah,hutan,pulau dan tanah tinggi pajak kt tauke2 cina..memperguna dan menjahanam kan agama islam....sejarah dah membuktikan yg geng2 raja ni dari dulu tak pernah menjaga rakyat dan negri..asalkan mereka anak beranak senang cukup!..sekarang lagi bangang! makin ramai wira gila ajak rakyat jaga raja!! mengong!! BERJIWA RAKYAT,DI GADAINYA NEGRI!!

Tanpa Nama berkata...

aku anak rajaaaaaaa
anak raja kapoorrrrrrrrr

aku anak rajaaaaaaaa
anak raja kapoooorrrrrrr

rajaaa apaaaaaaa
rajaaa kapoooorrrrrr

(dialog lagu dalam cerita p romlie)

mamak berkata...

Negara amalkan sistem demokrasi, buat la undi mcm PRU. kalau rajah dpt banyak undi, biar la dia duduk kat istana, kalau kalah, maka jadi la Republik Malaysia.
simpan rajah banyak2 (9 org) nak buat apa bro?. sombong2 pulak tuhh.

Gerakan Mansuhkan Free Loaders berkata...

Kebanyakan rakyat Malaysia memandang rendah saudara serumpun kita di Indonesia kerana di Malaysia, warga Indon bekerja sebagai pencuci jamban, pengangkut sampah, ahma, pencuci pinggan, pencuci lantai kat Mid Valley, dan lain-lain lagi.

Tetapi kita harus sedar bahawa warga Indonesia semuanya jauh lebih cerdik daripada warga Malaysia. Kenapa?

Kerana rakyat Republik Indonesia sudah lama buang Rajah Gopal dan Free Loaders ke dalam tong sampah dan lubang jamban.

Malah warga Indonesia yang mencuci tandas di KL Sentral jauh lebih mulia dan berhormat dan bermaruah daripada Kepala Bana segala Rajah Gopal yang ditabal menjadi rajah segala free loaders pada hari ini. Mengapa?

Kerana pencuci tandas warga Indonesia terpaksa bertitik peluh mencuci tahi yang busuk untuk mencari rezeki yang halal di bumi Malaysia, manakala semua Rajah Gopal Malaysia malas nak bekerja kerana suka makan free dan berak cangkung. Dahlah ada tanah beribu ribu ekar, nak makan free pula. Lepas tu nak orang bagi saham free dalam semua syarikat di Bursa Saham. Saham syarikat nak orang bagi free tetapi tak nak bayar cukai.

Apa faedahnya ada Rajah Gopal dan Free Loaders?

TAK ADA FAEDAH LANGSUNG.

Tengok Rajah Lingam di Borneo. Semua duit minyak disapu oleh Rajah Lingam sampai suatu ketika dahulu dia pernah menjadi orang paling kaya didunia.

Lagi cepat kaumku membuang adat istiadat yang sangat bodoh dan bengong dan bongok dan gila ini lagi cepat kaumku Melayu menjadi cerdik seperti kaum-kaum lain. Adat istiadat yang bangang ini dicipta oleh lanun-lanun Bugis yang bermaharajalea di bumi orang asli beberapa ratus tahun dahulu untuk memperhamba abdikan semua orang Melayu.

Buat apa kita nak jadi hamba abdi kepada Free Loaders?

Buat apa kaum kita menyembah si Rajah Gopal?

Kaumku mendabik dada bahawa kita adalah satu satu kaum yang 100% menyembah Allah yang Maha Agung tetapi hakikatnya Rajah Gopal yang disembah sebagai Yang Maha Mulia dan Maha Agung.

Jika dibanding dengan ahma Indon yang dirogol, ahma yang hilang dara kepada Pak Menteri jauh lebih mulia daripada Yang Maha Mulia di Malaysia.

Saya harap didalam masa 2 dekad lagi rakyat Malaysia bangun berdemo untuk memansuhkan undang-undang gila yang mengalakkan keturunan lanun terus menjadi Free Loaders.

Lintah yang menghisap darah ada juga faedah kesihatan untuk manusia.

Vampire yang menghisap darah mangsa boleh menukarkan mangsanya menjadi vampire dan hidup kekal abadi. Tak percaya sila tengok cerita Vampire Diaries atau Twilight.

Tetapi Free Loaders ini yang menghisap darah rakyat Malaysia ada apa faedahnya?

Adakah bila darah kita dihisap oleh Free Loaders maka kita akan makan free macam free loaders?

Tidak sekali!!! Jadi lebih baik jika bagi darah kita dihisap oleh Vampire kerana Vampire pun jauh lebih berfaedah daripada Free Loaders.

king kong berkata...

kau siapa..

aku king..

king mana..

KINGkong..

kingkong kepala hotak kau....

steady pak ajis..lubang hidongmu

tetap jadi pujaan hati ku..

makan tanggung berak cangkung

abahkau...

Tanpa Nama berkata...

Kalu x silap, aku penah terbaca ada sukuk sakat yg dah lama tak mau kan sistem beraja ni. dia nk jadikan malaysia ni sebuah negara republik. tak tau la kalau org len tak penah baca ataupun dah terlupa tentang cerita ni. Mungkin selama ni, ini lah agenda sebenar mereka. pucuk dicita, ulam mendatang.

Tanpa Nama berkata...

Salam..

RAJA ADIL RAJA DISEMBAH..
RAJA ZALIM RAJA DISANGGAH..

http://intensedebate.com/profiles/kerusijati47

Aku Juga Mahu Makan FREE weh! berkata...

Betul cakap bro tu. Malaysia ialah negeri yang paling ramai FREE LOADERS. Patut masuk buku Guinness Book of Records. Kasihan rakyat Malaysia. Negara lain, free loaders mereka tak ramai kerana satu orang sahaja yang boleh menjadi Free Loader. Di Malaysia pula, kita rakyat yang susah ni terpaksa menanggung 9 orang yang suka makan free dan berak cangkung. 9 orang Rajah Gopal dan 9 orang Putera Gopal = 18 Free Loaders harus ditanggung. Tu belum kira bini bini & gundek-gundek Rajah Gopal lagi.

Ini kes aniaya.

Free Loaders terus makan free manakala rakyat Malaysia tak mampu beli nasi campur sebab Malaysia ada terlalu ramai kaki bodek yang gila pangkat macam Hassan Ali dan Ibrahim Ali.

Tanpa Nama berkata...

Salam..

Dalam hikmat kata-kata ilmuNYA..
Paduda MUSA menjunjung titahnya..
SAPI mana yang perlu dikorbankan akannya.. ?????

ANDIK MULIA pasti kenal akannya..

JANGAN BAZIR WANG RAKYAT berkata...

Mari kita semua kira berapa banyak wang yang telah dibazirkan oleh rakyat Malaysia untuk menanggung Rajah Gopal dan Free Loaders untuk terus makan tanggung berak cangkung:

Ini adalah dibawah Undang-undang Malaysia Akta 269 (Akta Peruntukan Makan Free Berak Cangkung 1982).

Ini adalah budget tahunan untuk Ketua Rajah Gopal yang akan dibayar secara bulanan kepada Ketua Rajah Gopal oleh semua rakyat Malaysia yang membayar cukai.

Elaun untuk Ketua Segala Rajah Gopal dan Permai Suri Gopal

1. Privy Purse - RM360,000 (bermakna bulanan adalah RM30,000).
2. Elaun keraian - RM120,000 (bulanan sebanyak RM10,000)
3. Elaun diraja Istana Negara - RM144,000 (bulanan sebanyak RM12,000)

Setiap bulan Ketua Rajah Gopal dapat adalah sebanyak RM 52,000.

Elaun untuk Permai Suri Gopal ialah:
1. Privy Purse - RM 67,200 (iaitu RM5,600 sebulan).
2. Elaun keraian - RM21,600 (RM1,800 sebulan).

Jumlah sebulan Permai Suri Gopal dapat ialah RM7,400

Selain daripada tu, setiap tahun Ketua Rajah Gopal dapat lebih RM53 juta untuk perbelanjaan istana, sambutan tetamu dan untuk gaji pekerja. Breakdown nya adalah seperti berikut

1. Perbelanjaan istana dan sambutan tetamu - RM52,259,100
2. Gaji kakitangan istana - RM1,004,880

Kita harus ingat bahawa selain dari elaun untuk Ketua Rajah Gopal ni, mereka masih dapat elaun sebagai Rajah Gopal dinegeri masing masing.



PERINGKAT NEGERI

1. Elaun Rajah Gopal – RM 52,600.00 sebulan
2. Elaun keraian Rajah Gopal – RM 15,480.00 sebulan

Jadi setiap bulan Rajah Gopal ditanggung oleh rakyat negeri -negeri bergopal sebanyak RM 68,080.00

Untuk Bini Rajah Gopal pula elaunnya adalah:
1. Elaun Bini Rajah Gopal – RM 12,000.00 sebulan
2. Elaun peribadi Bini Rajah Gopal – RM 2,600.00 sebulan.

Jumlah elaun Bini Rajah Gopal ialah RM 14,600.00 sebulan

Elaun lain lain untuk kerabat Rajah Gopal a.k.a. Free Loaders ialah:

Rajah Gopal Muda - RM 13,000.00
Rajah Puan Gopal Muda – RM 5,200.00
Tunku Gopal Bendahara - RM 4,000.00
Isteri Tunku Gopal Bendahara - RM 1,250.00
Tunku Gopal Temenggung – RM 3,500.00
Isteri Tunku Gopal Temenggung - RM 900.00
Tunku Gopal Laksamana – RM 3,000.00
Isteri Tunku Gopal Laksamana - RM 600.00


Elaun untuk bekas Ketua Rajah Gopal dan bekas Permai Suri Gopal

Setiap bekas Ketua Rajah Gopal yang tukar setiap 5 tahun tu akan dapat elaun bekas Ketua Rajah Gopal & bekas Permai Suri Gopal. Ini adalah dibawah peruntukan Undang-undang Malaysia Akta 270 (Akta Istana Negara Elaun-elaun Untuk Free Loaders 1982) pindaan 2006.

Dibawah akta ni elaun akan dibayar kepada bekas Ketua Rajah Gopal dan bekas Permai Suri Gopal setiap bulan untuk seumur hidup.

1. Elaun Diraja Istana Negara untuk bekas Agong - RM15,180 sebulan.
2. Elaun Diraja Istana Negara untuk bekas Permaisuri Agong - RM4,500 sebulan.

Jadi berapa banyak Ketua Rajah Gopal sekarang yang pernah menjadi bekas Ketua Rajah Gopal dapat?

Tanpa Nama berkata...

Tadi aku lihat raja-raja di tv ketika penabalan agong. Jika diperhatikan semua mereka boleh dikira pada tahap kesihatan yang rendah. Ada yang amat gemok, ada yang dah tak boleh berjalan, ada yang dah mamai dan berbagai ragam yang tidak boleh dibanggakan. Rumusannya, apa yang ada pada mereka yang boleh kita harapkan untuk memberi pembelaan kapada yang tertindas sedangkan diri mereka sendiri sudah tidak bermaya.

Tanpa Nama berkata...

Raja-raja jalan macam siput sedut..
laju lagi anak aku lari..makan tanggung..berak..dalam pampers da...

Perasan darah keturunan raja konon..
merah jugak darahnya..tak pulak kuning berkilau..kentut lagi busuk dari aku...

ismail berkata...

Fungsi asas adalah untuk melindungi orang melayu.

1.Kalau ditakdirkan orang bukan melayu jadi pemerintah di malaysia dan menekan orang melayu, Agong, dengan kuasa tentera dan polis akan membubarkan kerajaan yang sedia ada masa itu.

2. Jika Agong tidak mahu berbuat demikian, ada 6 orang lagi raja melayu yang boleh tumbangkan Agong.

Hebatkan sistem kita?

Agong juga adalah pemerintah tertinggi pasukan keselamatan bersenjata ( polis dan tentera), malah raja-raja melayu adalah ketua formasi pasukan keselamatan bersenjata disetiap negeri.

Sebab itu sesetengah panglima briged dan ketua polis negeri akan berkata "yes bos" apabila diberi arahan oleh raja-raja.

Tanpa Nama berkata...

aku setuju dengan ko sham . freeloader semua ni mengarut . tak de sumbangan ape2 pun dalam sistem ekonomi dan semua perkara . semua freeloader ni hidup tak bekerja kemudian suruh orang sembah mereka . fcuk !

ada satu freeloader di sebelah selatan . kaya nak mampos . ntah ape kejenyer tapi harta banyak ya rabbi . siap ada tentera sendiri . ko bayangkan , tentera persendirian freeloader ini dibayar gaji . kalau terdesak sangat nak ada bodyguard , pakai je la polis atau tentera . ini upah tentera persendirian . nak bagi rakyat terus bodoh , freeloader ini biasanya buat kembara naik moto besar . masuk dalam kampung2 . orang kampung plak dah macam beruk . bersorak . kahkahkah , ape mende turr ?

Pundek kata , freeloader ada atau tidak , sebenarnya tidak mendatangkan apa-apa . Freeloader ada atau tidak , Bik Mama tetap makan nasi lemak dan terus membadak ! kahkahkah ! sekian ayat gampang gua .

Tanpa Nama berkata...

Saudara Ismail 11 April,
Jadinya org melayu dlm msia ini punyalah bangang macam kamu ini sehingga kalau pemerintah bukan melayu nak guna agong utk guling kerajaan?
Kalau tak guna taktik menakutkan dengan perkauman dan agama memang org mcm kamu takkan terus boleh bolot kekayaan negara atas alasan inilah pertahankan melayu sbenarnya.
Cukup2la mail woi, trilion duit dah freeloader dan org mcm kamu dah rembat duit msia,patut dah lama melayu buang tongkat deb tapi yilekkk..melayu tak bodoh lagi bangang.askat tak bodoh lagi bangang

Tanpa Nama berkata...

Sebagai "Ketua Agama" sepatutnya raja-raja ni menunjukan Keislaman yang lebih tinggi dari segi sosial dan akhlak..

Tetapi banyak kes dikalangan Raja yang memburukan status "Ketua Agama" ni..

Tanpa Nama berkata...

Encik Ismail yg bijaksana,
skrg kita dah nampak KERAjaan meLAYU dok menindas org meLAYU, ada agONG atau RAJa bantu rakyat?

Dia pun join sekaki tindas rakyat lagi ada..memang HEBAT sistem kita! kah! kah! kah!