Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 29 April 2012

BERITA PELIK TETAPI BENAR





KOMENTAR TUKAR TIUB


semenjak bila pulak polis malaysia
yang memandu kereta polisn pakai
topi keledar

pemandu kereta yang pakai topi keledar
hanya dalam pedrlumbaan seperti f1
atau untuk mencuba kereta baru

pelik tetapi benar
pemandu kereta polis
yang melanggar orang di sogo
itu memakai topi keledar

malah polis memakai seluar pendek


INI KLIP PEMANDU KERETA POLIS PAKAI TOPI KELEDAR




PEMANDU MENDUGA KERETA BARU















berita saheh hanya di rabu:



52 ulasan:

Sudin berkata...

Arahan untuk meletupkan Altantuya oleh menteri perdana digunapakai oleh anjing kerajaan inikan pulak arahan dari setan yang sama untuk bunuh orang awam...!

Arahan untuk memadam rekod keluar masuk (Imigresen) oleh setan yang sama...inikan pulak arahan untuk menghapuskan bukti....!

Anggota FRU ada hati perut ke ?
Bukankah dari sekolah Henry Gurney yang mana rosak akhlak....peratusan yang pulih berapa...?
Dasar anjing kerajaan haram jadah.!!!

PedihMatoDen berkata...

bro..

Mamat pakai helmet tu bkn driver keta tu bro..
Kalau lu negok sampai abis video tu, si driver tu dah lalok kena belasah duk terkencing dlm seluau masih pegang stereng keta tu...

FYI,
Mamat pakai helmet tu wa rasa geng polis gak sbb dia yg pertama sekali menyemak kat situ nak selamat kan si polis driver tu BUT akhirnya mamat helmet tu "dapat" ubat :)

Ada gak blog mengatakan si mamat yg kena belasah tu si reporter al hijrah, so babtu tak kompem lak..

U tell me bro..

Tanpa Nama berkata...

yg pakai helmet tu one of the crowd, tgk balik semua video2 pasal insiden tu. ada sumber mengatakan yg pakai helmet tu cameraman tv alhijrah. dia cuba utk selamatkan polis dari dibelasah. tulis pandai, siasatnya tak pun..

Tanpa Nama berkata...

Bro..baru sampai rumah..saya mencadangkan ajk bersih 3.0 memohon maaf kepada pdrm atas tragedi kereta diterbalikkan walaupun hakikatnya kita tidak bersalah..seterusnya buat tabung segera untuk kutipan gantirugi kereta polis tu..coz org malaysia suka cara mohon maaf ni..tapimohon gak polis minta maaf atas kekasaran yg kita rasai tadilaaa

Tanpa Nama berkata...

Salah tuan, yg pakai helmet tu berlari ke arah kereta tu pada 0:15, bukan dia yg bawa.

Mohd Razlee Roslee berkata...

hmm, apa kes nie, pemandu kereta polis bleh plak pki helmet pas tu pki suar pendek
tu satu hal, yg dia p rempuh je bdk2 dok bhimpun tu, mmg nak cari nahas la, tapi tahniah la ada bro2 yg bleh kwl yg len2, kalo x da arwah kot org tu...
tu yg kta nak, terima arahan jangan nak mandai2 je ikot pale otak sdiri...
tapi yg jadi kemusykilanku disni, dr mane, nape bleh pemandu kete polis tu wat mcm tu, pas tu men langgar selambe je (aku xtau apa jd kat team BERSIH kte kat kl, sbb aku ada kat sbh)

hasbullah zainal berkata...

Padan muka kena belasah. Sekor lagi muka sudah cuak. Tp aku rasa geng2 sb jugak dok lindung deme ni. Pakai baju kuning.

Tanpa Nama berkata...

tgk pd 00:15 lepas pokok.mcm mamat tu yg tgh berlari berdasarkan seluar n warna baju serta helmet steng.so dia bkn drebar.mgkn dia pencari berita sbb kamera dia canggih.mgkn ada salah faham nampak mcm dia tertolak perempuan tu n dia pun kena belasah jd lauk..

Tanpa Nama berkata...

Geng TT: Ermm...agak2 mcm sama jer indvidu pd minit 0:14-0:16 dgn yg dikatakan pemandu tu. Sbb sy pd mulanya igt yg si pmakai topi tu ialah pemandu. Tp bila tgk blk rasanya bkn dia yg memandu. Hrp blh sama2 kita siasat agr berita mnjadi telus lg. Mungkin blh dpt kepastian dgn mereka yg berada di tmpt kjadian. terima kaseh

Tanpa Nama berkata...

yang pakai helmet tu azri lah wartawan tv al-hijrah
dia nak halang org tp last2 dia yg kena tibai polis yg org tolong keluarkan tu

http://mynewshub.my/2012/04/28/apa-dosa-azri/

Tanpa Nama berkata...

Bro budak tu reporter la.. kalau peratikan betul-betul dia datang skali dengan orang ramai ke arah kereta polis tu. Yang silapnya nak jadi hero kat tengah-tengah orang yang tengah panas hati sebab polis tu rempuh peserta. wallahuaklam..

Tanpa Nama berkata...

nak kata bodoh, mesti ko marah kan?tu juru kamera tv alhijrah, bukannya polis..jangan men tuduh..

maw berkata...

memang benar berita benar akan tidak dibenarkan tersiar dimana mana media pencacai kera kera jaan.masakan mereka boleh menipu mata hati serta mata dunia yamg melihat menengok tuboh tuboh yang bangun melawan,masakan mata mereka buta melihat jasad jasad dalam ribuan bergerak tanpa mengira bangsa serta agama berjalan melangkah menghidupkan jiwa keadilan menuntut bersih atas segala dasar.

Naimo berkata...

Salam subuh, cube sedare tgk 0:15 ternyata mamat bertopi keledar sama, sluar pendek hitam, tshirt kelabu (smbil memegang camcorder sy rase)sedang bergegas ke arah kereta tu..bermakne tak mungkin dia yg driver/polis barangkali..entah kenape dia kene pukul jugak

Naimo berkata...

Salam subuh, cube sedare tgk 0:15 ternyata mamat bertopi keledar sama, sluar pendek hitam, tshirt kelabu (smbil memegang camcorder sy rase)sedang bergegas ke arah kereta tu..bermakne tak mungkin dia yg driver/polis barangkali..entah kenape dia kene pukul jugak

Tanpa Nama berkata...

Ahli umno berlagak SB dan dapat greenlight dari orang 'atas' bawa kereta polis.

Tanpa Nama berkata...

Isham, djaman 60an polis pakai seluar pendek.

kahkahkah!

Zain berkata...

bila diperhati balik..mamat yang berhelmet tu tak pandu kereta tu..saya nampak jelas mamat tu berlari ke arah kereta (saat ke 00:16)..pada saya berlaku kekeliruan dalam post admin..harap dapat cerahkan kepada semua.. :)

Tanpa Nama berkata...

tengok dari 0:01 yang pakai helmet tu mangkuk mane ntah lari kearah kereta polis tu selepas kereta tu terbabas... cmner plak die boleh jd driver kereta polis. bangang punya tag video

Tanpa Nama berkata...

0:15 'pemandu kereta polis pakai seluar pendek pakai helemet' berlari kearah kereta yang terbabas, macam maner sebagai ppemandu boleh lari kearah kereta yang baru terbabas sedangkan die tu pemandu sepatutnya dok dalam kereta..siap ade kamera lagi.. pemandu kereta tu polis beruniform yang keluar di cover demostran 1:17..

Tanpa Nama berkata...

Polis sebenar keluar pada minit 1:20. Lelaki bertopi keledar sebenarnya cuba menghalang orang ramai daripada bertindak melulu ke atas polis.

James Iha berkata...

Sorila bro...semua yang buat kecoh tu anjing2 UMNO...takkan lu orang tak perasan...yang ramai2 hentak mat sangap tu pun anjing jugak..depa nak buat riot...

Tanpa Nama berkata...

Pak Mudin gejala kataraks berlebihan membuat mu memvisi bayang topeng keledar menghampuk kepala walau bayangan terang cerah cahaya terbalik.

Muddin Isham

Tanpa Nama berkata...

oomno was HARD UP to maintain power and made use THE police. what a shame to Mr Hisham trying hard to show his competence by sidetracking the real issue and spinning for all the toothless idea worth spinning....out of a conspired mayhem drama to be exacted by the doggies!!
but whats next bradder??

Tanpa Nama berkata...

Aku Sabahan &aku sokong Bersih. Tp sayang dlm facebook 1SS ada beberapa Sabahan bongok yg m'beri komen bodoh. Padahal tuntutan Bersih ada kena mengena dgn Sabah- bersihkan daftar pengundi!

Tanpa Nama berkata...

tengok TV alhijrah tadi, rupanya mamat tu cameraman dr stesen TV alhijrah. Mmg bangang dia sbb meluru terus ke driver side.

Kassim berkata...

b0doh, yg pakai helmet tu wartawan TV al Hijrah, yg kena belasah tu wartawan TV al hijrah bukannya polis...
tgk video lainlah, mamat tu cuba tolong polis, sentiasa kt luar kereta & halang peserta demo hampiri kereta polis lepas kena hentam teruk dgn botol....
tp peserta demo nie pergi belasah wartawan tu plak....
ingatkan cerdik sgt owner blog nie....

Tanpa Nama berkata...

yang pakai topi kledar tu bukannya polis yg bawak kete tu....dia mungkin wartawan yg ada bwk kamera nak bt liputan.....cer tgk video tu elok elok naaa..... nmpk sgt mamat tu pun berlari pi ker keta tu .....mungkin dia teruja sgt nak ambik gmbr tu yg kena blasah dulu..bukan nya nak tolong mangsa kena langgar...

Tanpa Nama berkata...

perhatikan provokator yg mengatakan ada mayat di bawah kereta:
-lelaki berbaju bersih berbeg biru
-perempuan yg melihat di bawah kereta berkata ada mayat

yg berhelmet, berseluar pendek bukan pemandu, tetapi provokator - dia yg mengejar kereta polis itu
lalu kununnya merempuh peserta.

Tanpa Nama berkata...

mamat pakai helmet tu leer, yg memandu kejadian - dgn non stop attacking the police car. sejak keretapolis masuk simpang lagi.

mamat berhelmet kununnya kena lauk, lepas tu elok bangun blah...driver plak dah diescort pergi.

jadi demonstran kena belajar membaca keadaan agar jgn kena getah dgn provokasi...kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

yg penting kita tahu tuntutan rakyat mendapat sokongan penuh-dan org berani keluar beramai-ramai, walau berarak duduk bantah, kena tear gas water canon pukul tangkap.
tak siapa nak percayo media gerombolan UMCO zionis lakhnatullah!!!

Tanpa Nama berkata...

takpa apa mereka nak kata,
katakan 1,000 lagi baik.
hakikatnya, rakyat tau
berapa ramai yang hadir.
ok. kali ini kereta & motosikal
polis diterbalikkan.
ini satu exercise.
esok, bersih 4.0,
kita terbalikkan
pula trak fru
atau kereta water cannon mereka.
kalau bn/umnongok masih
pekak badak, boikot pru13.
setuju bersih 4.0
diadakan di seluruh negara
semasa pru13.
atau minta pbb handle pru13.
nampaknya bn/umnongok kini
sudah seperti cacing kepanasan.
hidup amiga.
hidup pak samad.
hidup semu peserta bersih 3.0.

Tanpa Nama berkata...

tt... apepon tgk betul2 dulu video tu.. yg pki helmet tu bkn polis... bile die meluru kat kete tu.. npk mcm dia cuba nak amik sesuatu.. pastu sorng yg pakai baju kuning tu selamatkan driver kete tu drpd kene belasah...

tv3 tak pulak siarkan vedio ni masa polis tu diselamatkan...

luv_ima berkata...

yg pakai helmet tu wartawan tv alhijrah. dia meluru ke kereta polis sebab nak selamatkan polis tu. tapi dia yg kena pukul.

Tanpa Nama berkata...

Seandainya pasu bunga,lampu trafik light,tingkap2 bangunan,divider jalan,tiang lampu,pokok2,burung2 yg berterbangan mampu bersuara akan mereka katakan 'polis mmg sial"...

Tanpa Nama berkata...

naimo, tengok la mat pakai spek tu buat ape dkt awek tu. dia pegi tolak budak pompuan tu (minit 0.33),maw tak kena terajang.

perakman berkata...

kalo BN pandai mengolah cerita ini habis-habisan plus kasik panas telinga nyer di TV3, RTM , Utusan dsbg, xmustahil rakyat terpedaya & PRU nanti kekallah milik BN...

Apapun aku berharap sangat semoga PR yang menang kerajaan Pusat... plislah walopun 1 penggal jer... aku tak tahan dgn berlagaknyer hanya pemimpin BN jer boleh memerintah Malaysia, macam xdak orang lain boleh perintah...

Aku tetap akan undi berpegangkan ASAL BUKAN UMNO/BN...

hang nadim berkata...

berdasarkan berbagai versi klip-klip video di internet dan komen2 saksi aku buat kesimpulan berikut; ikut urutan peristiwa:
1) kereta polis tu pada mulanya membuat provokasi dengan memandu secara merbahaya ke arah orang ramai; dengan tujuan memisahkan peserta kepada kumpulan lebih kecil; atau berniat ingin menakut2kan peserta; atau berniat mencetuskan provokasi. bukti video tidak ada tapi ramai saksi mengatakan kereta itu dipandu dengan cara merbahaya yang boleh mengancam keselamatan peserta.
sambung...

Tanpa Nama berkata...

aku setuju sangat dengan tanpa nama 10:35..sampai bila kita nak jadi macam orang bodoh je..

hang nadim berkata...

sambung...
3) bila scene kereta ini terbabas (dan melanggar orang awam) inilah video polis nampak di edit sedikit. kita kena tengok berbagai klip dari sudut berbeza2 di internet supaya dapat gambaran lebih jelas. pihak belah sana hanya menumpukan adegan akhir iaitu menterbalikkan kereta sebagai satu bukti kukuh kebiadapan peserta bersih. jika dilihat lebih teliti, orang2 yang membaling objek2 itu nampak ekstrem sungguh sampai kereta dah 'selesai' diterbalikkan pun masih lg membaling seketul bata.
sambung....

pakcik lan berkata...

Polis Akan kata kereta tu di curi Bersih! Awat la depa x tangkap Mamat provocateur tu? Tahniah tv selangor, kirim kan pd al jazeera klip tu!

mad berkata...

pembetulan tt. org yg kena belasah tu sebenarnya wartawan yg boleh dilihat pada awal rakaman berlari ke arah kereta polis. dia ditarik keluar ketika sedang mengambil gambar pemandu polis dalam kereta. mungkin sebab situasi kucar-kacir dia disalah anggap bersama polis didalam kereta. dalam blog pirates of putrajaya jelas dilihat pemandu kereta polis tidak memakai helmet semasa dia memandu dan sedang diserang dgn lontaran botol dan benda-benda lain.

http://pirates-of-putrajaya.blogspot.com/2012/04/pirates-clears-police-of-sogo-crash.html#more

Tanpa Nama berkata...

Tuan TT, analisa anda sudah silap la. Sepatutnya anda lebih berhati-hati bila membuat analisa. Kalau anda tak berhati-hati, anda akan dilihat sebagai pembohong.

Yang memandu kereta tersebut BUKAN mamat yang pakai seluar pendek dan topi keledar. Cuba Tuan lihat di minit 0.15-0.16. Kelihatan mamat bertopi keledar, berseluar pendek hitam dan berbaju kelabu itu berlari untuk merakamkan kejadian yang berlaku. Di tangan beliau terdapat kamera perakam. Ternyata beliau hanyalah orang awam (atau mungkin pemberita) yang cuba merakam (atau cuba menyelamatkan Polis yang memandu kereta) tersebut dari dipukul orang ramai. Sebaliknya beliau pula dipukul oleh orang ramai kemudiannya.

Harap Tuan TT tidak membuat kesilapan bodoh seperti ini lagi. Kita perlu propaganda tetapi biarlah propaganda kita itu tidak terlalu ketara pembohongannya. Kalau dah nampak bohongnya, nanti orang dah tak percaya pada kita.

Terima Kasih.

Anti Polis Lahanat berkata...

korang browse youtube...tgk kalau polis tangkap rakyat bukan dia tangkap jer...polis tumbuk sepak terajang tumbuk rakyat yg tak bersenjata....

kalau xkerana unit amal PAS (baju meroon merah) dan kalau xkerana ada di antara geng BERSIH yg tenangkan yg lain2...dah tentu lauk polis tu...

aku mmg nampak depan mata aku polis mmg berniat nak langgar peserta BERSIH yg nak bersurai naik LRT Jln Sultan Ismail 3pm ke atas 28/4/2012...dgn ini aku smp mati percaya polis mmg jahat dan berniat bukan sahaja mahu mencederakan rakyat malah mahu membunuh rakyat dgn memandu laju langgar lari...

lain kali jgn biarkan polis yg nak bunuh rakyat tu hidup tanpa cedera parah...belasah polis yg nak bunuh kita tu cukup...biarkan dia hidup bagi pengajaran...polis pun belasah kita dan biarkan kita hidup...

rakyat yg xde ditempat kejadian mmg xtahu camne keadaan tu, elok2 tenang nak bersurai tiba2 dtg kereta polis & motor polis pandu laju nak langgar kumpulan peserta polis nak bersurai...inikah polis kita???

seriusly aku cakap seluruh rakyat Malaysia wajib undi pembangkang agar boleh tukar kerajaan dan jayakan transformasi polis seluruhnya....polis skrg sangat kotor, jijik nak pertahan rasuah kezaliman sanggup nak bunuh rakyat, kepimpinan polis najis perlu dibersih diubah ....

pakatan babi penipu berkata...

Pemandu kereta polis terbabas selepas cerminnya dipecahkan oleh DEMON-stran menggunakan kon oren (0.04)
Topi keledar hitam wartawan cameraman tv Al-Hijrah berbaju putih, seluar pendek hitam (0.15)
Pemandu kereta polis keluar (1.18)
ada suara lelaki menjerit “ADA ORG BAWAH, ADE ORG BAWAH...” (1.39)
yang paling penting sekali: TAKDA ORANG DI BAWAH KERETA! DA ANGKAT JERIT CAM MENANG PERANG BESAR...MANE ORGNYE?DA GHAIB?KE KORG MEN CAMPAK JEW?PALING TAK KENE USUNG SLOW2..TAIK BETOL..NIPU JE KEJE ( (2.14)
DEMON-stran bersorak selepas berjaya menterbalikkan kereta! (2.20)
FUCK TUKAR TIUB & PAKATAN! takda keje ke asyik fitnah memanjang!

Tanpa Nama berkata...

Bro ada maklumat kata 3line gangster upahan Umno pun terlibat belasah peserta BERSIH mereka join dgn anjing Umno, skrg ini setiap kawasan mereka telah dibekalkan dgn walktalkie,tujuannya adalah bila terjadi huruhara mereka dapat berhubung. Siapa pendukung gerakan ini?(Ketua cawangan, Ketua bahagian) Untuk semua pakatan rakyat please take note...Jangan ambil mudah pekara ini...>

Tanpa Nama berkata...

brader tu SB kot. dia tak ada dlm kete. dia tolak pompuan tu sbb dia nak keluarkan polis beruniform dr dlm kete. kalau dia dpt belasah polis tu dan diikuti oleh peserta lain... tugas dia berjayalah... POLIS PARAH DIBELASAH PENDEMO. nasib baik peserta lain belasah dia. dreber kete tu patut terima kasih kat bersih sbb selamatkan dia dr kena belasah dgn geng dia.

annoyingmouse berkata...

kenapa tak berani siarkan komen aku TT? PENGECUT!

PrejudicEGo berkata...

Mungkin "Camcoder" tu dah kena songlap. Bimbang lor... kot2 ada bahan bukti. Tak pasal2 Org yg pakai helmet jd kambing itam. adoiyai...

P berkata...

.. tambah2 citer aje ..

Tetapi, mmg susah mahu jadi Cold Blood Killer. Banyak juga kesenagan dunia yg perlu dikorbankan.

TT pengecut berkata...

cuba analisis sikit video ni

PLEASE SHARE OUT, THIS IS MALAYSIA POLICE!!! 28/4/2012
_www.youtube.com/watch?feature =player_embedded&v=dEB9TF8 SDGg

analisis aku:

Pemandu kereta polis terbabas selepas cerminnya dipecahkan oleh DEMON-stran menggunakan kon oren (0.04)

Topi keledar hitam wartawan cameraman tv Al-Hijrah berbaju putih, seluar pendek hitam (0.15)

Pemandu kereta polis keluar (1.18)

ada suara lelaki menjerit “ADA ORG BAWAH, ADE ORG BAWAH...”(1.39)

yang paling penting sekali: TAKDA ORANG DI BAWAH KERETA! DA ANGKAT JERIT CAM MENANG PERANG BESAR...MANE ORGNYE?DA GHAIB?KE KORG MEN CAMPAK JEW?PALING TAK KENE USUNG SLOW2..TAIK BETOL..NIPU JE KEJE (2.14)

DEMON-stran bersorak selepas berjaya menterbalikkan kereta!(2.20)

----------

komen lain:

the accident happen because the police is hit by the bottle and cans from protestor. here is the truth.
search for a video in youtube, "Bersih 428 - slow motion -POLICE CAR hit people"
the grey shirt guy is a reporter. he is not either a gangster or police. here is the information of him, with his reporter permit. The article is written in malay. Please like this comment and let everyone know the truth.
Go google and search "apa dosa azri" and u will see the article of him.

----------

lagi komen lain:

WAHAI ORG ISLAM..CUBA LIHAT BETUL2 YG KENA BELASAH ITU BUKAN POLIS.. TETAPI SEORANG JURUGAMBAR YG CUBA MELERAIKAN DAN MENENANGKAN ORG RAMAI YG MAHU MEMUKUL POLIS..BEGINIIKAH CARA PAS ..KEJAM.. MACAM DIRASUK SYAITAN.. HANCUR PAS.. HANCUR PKR..HANCUR DAP..

----------

TT PENGECUT!

=P

Tanpa Nama berkata...

ada lagi yg ingat rakyat akan bodoh ditipu dengan propaganda murah haramjadah mcm gini!!!!
hoiiiiiiiii yg beratus ribu turun hari Bersih 3.0 tu rakyatlahhhhh bengong puok2 ni