Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 14 April 2012

TERNOW TERKINI - TUKAR TIUB MEMECAH BERITA





KHEMAH TELAH DI PASANG















PEMGUMUMAN BERSETIAKAWAN

adalah diumumkan
anak anak muda telah memasang khemah
di dataran merdeka
mereka sedang berkhemah disana
mereka menuntut hutang ptptn di lupus

tadi 2000 lebih tunjuk perasaan
mereka meneruskan bantahan

jadi - warga di sekeliling kuala lumpur
sila datang memberi sokongan
bawalah apa yang patut
kita bersetia kawan dengan anak muda

mereka akan berkhemah hingga 28 april
untuk menyambut ibu segala demo

para politikus
sila datang bersetiakawan

NOTA:
anak anak muda yang lain
di sekitar kuala lumpur
atau di luar kota
sila datang untuk sama sama
sila bawa beg tidur/sleeping bag
untuk berkhemah

mari kita bersetiakawan dengan anak muda
mari bersetiakawan dengan mereka yang berani!

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

TT,
lu rasa jumlah yg turun berdemo dgn jumlah keseluruhan siswa ipta ni berapa peratus yg datang?

pukimak betul siswa yg tak join demo ni. tau nak senang je, tau nak belajar free je.

bila suruh ke depan semua menikus.
itu belum suruh jadi leader.

Tanpa Nama berkata...

seronok aku dengar mahasiswa telah kembali cerdik dan pemimpin umno tak akan dapat memperbodohkan mereka lagi
SYABAS Mahasiswa/wi

Tanpa Nama berkata...

Jika begini tindakan mahasiswa kini, ini sudah advancedlah. Mereka dah boleh melepaskan diri dari 'fear factor', sekali fear factor dapat diatasi maka keberkesanan tindakan mereka adalah lebih baik dan pemerintah nanti mati akal dan benggong seperti Menteri Dalam Negeri atau Najis Albino

Tanpa Nama berkata...

Jika begini tindakan mahasiswa kini, ini sudah advancedlah. Mereka dah boleh melepaskan diri dari 'fear factor', sekali fear factor dapat diatasi maka keberkesanan tindakan mereka adalah lebih baik dan pemerintah nanti mati akal dan benggong seperti Menteri Dalam Negeri atau Najis Albino

Norman Soo berkata...

xpayah keje, xpayah ape..smpai 28hb., duduk situ sampai PTPTN lupus. Dan yang paling penting skali, 8 tuntutan diambil kisah! lihat keajaibannya nanti..ekonomi akan terkesan.
Lihat dan ketawa.
(dah macam HARTAL la plak..) (*_*)
-Kalau kita protes, kalau kita bangkang..kita bukan rakyat bagi 'mereka' , ini jelas..!!

Tanpa Nama berkata...

Bila TT akan pergi kehemah jugak? aku akan join jika tt ade kat sana...

Killa berkata...

Bro, gua observe dalam Pakatan pun ada yang yang masih ada mindset capitalist tak sokong ptptn dihapuskan. Segelintir dari parti DAP lebih2 lagi. Depa ni musuh dalam selimut. Dah lama ditekan dalam sistem capitalist sehingga jadi darah daging. Tak mampu keluar dari mentaliti feudal capitalist. Tak kreatif. Otak buntu depa ni. Suruh depa keluar pakatan.

Setiakawan Sejati berkata...

kerajaan negeri selangor pulau pinang kelantan kedah elok beri cuti pada kakitangan pada 26 27 & 28 hb ni tanda sokongan kpd Bersih. terima kasih.

mek berkata...

ada mahasiswa bodoh yg komen, kalau PTPN dihapuskan, nanti mereka terpaksa menyusahkan ibu bapa untuk belajar atau terpaksa pinjam duit bank.
nak nangis aku dengar. tak terfikir ke otak bodoh mereka, tuntutan hapus PTPTN ni untuk dapat pendidikan percuma, macam najib & rosmah dulu pergi universiti dapat biasiswa. bila dah habis belajar, rembat duit rakyat.
kah kah kah

Pro_Pembaharuan berkata...

Mek, aku menangis dengar komen ko... nak buat camner, itulah kejayaan UMNGOK ajar rakyat jadi bangang!