Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 22 Mei 2012

BERITA PALING HINA LAGI MENGHINAKAN





KEDAI BUNDLE PUN LAGI KLASIK






UITM TAWAR 10,000 TEMPAT PELAJAR GAGAL KE IPT - berita hairan

JELI: Pemohon yang gagal melanjutkan pelajaran ke IPTA tidak perlu bimbang kerana mereka berpeluang belajar di Universiti Teknologi MARA (UiTM) yang menawarkan 10,000 tempat untuk program khasnya.

Di bawah program itu, pelajar akan mengikuti pengajian peringkat pradiploma, praperdagangan dan prasains selama 16 minggu di kampus cawangan UiTM seluruh negara.

Naib Canselornya, Sahol Hamid Abu Bakar, berkata kerajaan menyedari persaingan hebat untuk memasuki IPTA, manakala mereka dari kawasan luar bandar pula tercicir bukan disebabkan tidak pandai tetapi kekurangan kemudahan dan persekitaran kehidupan keluarga.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... KALAU AKU PELAJAR UITM... ARI INI AKU TERJUN TINGKAP...kah kah kah..

kah kah kah...APA PUNYA UNIVERSITI?.... kah kah kah..

kah kah kah...SEMUA YANG KENA REJEK MASUK UITM.... kah kah kah..

kah kah kah... SEMUA YANG GAGAL MASUK UITM.... kah kah kah...

woit.... PELAJAR UITM TAK MALU KE?..... kah kah kah..

kah kah kah...PELAJAR YANG GAGAL ITU... PERGILAAA BELAJAR LAGI.... kah kah kah....

kah kah kah... BUKAN TUGAS UNIVERSITI.... MENAMPONG YANG GAGAL... kah kah kah..

kah kah akh...TAK ADA UNIVERSITI DALAM DUNIA INI YANG TERIMA YANG GAGAL... kah kah kah...

woit...INI LAH DASAR BUMIPUTERA..... kah kah kah..

kah kah kah...INI LAH CONTOH DASAR BODEK... kah kah kah..

kah kah kah...INI LAH DASAR KETUANAN MELAYU... kah kah kah

woit..BELAJAR BUKAN HANYA MASUK BANGUNAN... BUKAN ADA KAD METRIK... kah kah kah

kah kah kah...BELAJAR ADALAH MENGASAH FIKRAH UNTUK ADA PENGETAHUAN...kah kah kah..

NOTA:
baik ambil lembu
lagi ramai pelajar uitm
mungkin universiti terbesar dalam dunia
kah kah kah


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...BILA SYARIKAT CHINA TAK TERIMA KERJA MARAH...kah kah kah..

kah kah kah..TAPI INI PRODUK REJEK.... kah kah kah

radio bangsar utama menolak yang bodoh:








10 ulasan:

AkuuJugak berkata...

Sebabtu lah malaysia kekurangan pekerja. Zaman dulu tak dapat masuk u, mak bapak suruh kerja. Sekarang tak lulus spm pun boleh masuk u perabih masa & duit mak bapak. Kalau dah tak layak masuk u, pergi kerja lah, kalau nanti dah sedar nak sambung belajar buat lah part time out campus. Harap gomen buka peluang seluas2 nya untuk yang nak belajar luar kampus, bukan untuk yang tak layak tapi nak mengaku layak

Fahmi Ismail berkata...

Sahol Hamid ni EEE jugak ka? mohon pencerahan dari bro Isham...

Non-Governmental Individual berkata...

kah kah kah! mantap punya komen!

terbaik, bro!!

Tanpa Nama berkata...

MENYESAL DEN NYANYI LAGU "itm DI HATI KU". hu..hu..hu.. Ingat den elok lagi nyanyi lagu RG, "Massachusets". Di sana ada MIT..

Pakcik Lan

Tanpa Nama berkata...

sedih... time aku masih kat uitm budak2 baru nih semua muka2 mat rempit. dah bagi masuk U bukan nak belajar pun. buat hal ada lah. asrama rasa macam masuk boys home pulak. ada la dua tiga org je yang insaf.

ni semua nak buat masyuuukk untung... bagi budak masuk banyak2 pastu tabur umpan PTPTN.

Sudin berkata...

Cubaan mengalih isu...!
Isu kroni,rasuah,menipu,zalim dalam sistem pendidikan tak disebut.....memang berita hairan untuk dibaca dalam surat khabar berita heran(orang tua panggil surat khabar ni quran/kitab iblis)

Peratusan majoriti layak untuk terus belajar dan belajar lagi, tak kira di mana sampai le tumpor..!!!

Yang menjadi masalah apabila kuota Presiden gerombolan ada 100 untuk merayu....
Kuota Menteri perdana ada 100....

Timbalan presiden ada 50 kuota...
Timbalan menteri perdana ada 80 kuota untuk merayu.....

Belum termasuk kuota untuk penyamun dari MCA,MIC,PPPP..PUNDEK.....sampailah kepada jkkkkkkkkkk...opah engkorak kepala bana pukitiang semua ada kuota...!!!

Maka yang sebenarnya ialah peluang/penempatan pelajar-pelajar ini telah disamun oleh puak-puak gerombolan di tengah jalan.
Paling sedih peluang pelajar miskin turut dirompak....!!!

Isham..! dalam hal belajor ni(anak-anak)pak aji yang beseghoban/berketayap boleh nyorok ketayap dalam poket nyembah pegang lutut YB-YB gerombolan merayu-rayu.
Tak kira pak aji puak mana sekalipun.....jadi depan mata...!

Sama hal dengan biasiswa....puak-puak ini yang menyamun....!
Di ganti dengan along moden PUKIMAKPTPTN.....

Kalau ada buku setebal 1000 muka surat bertajuk MERITOKRASI...ambil buku ini hempuk kepala mamak haram jadah Mahathir....puas hati,tak sambung belajor pun tak apa...kalau dapat sekeh kepalanya lagi bagus....!!!...10000 kali kena sekeh kepalanya......

Tak habis-habis nak menipu....!!!

Tanpa Nama berkata...

TT, UiTM bagi peluang budak2 bumiputra belajar adalah baik dan mulia.

Aku SPM gred 2 je, mintak U lain mmg tak dapat laa. Tapi uitm terima aku. Bila tamat belajar aku mampu berdikari untuk cari rezeki untuk aku dan keluarga termasuk mak bapak aku.

kalau aku tak dapat masuk U, mungkin sekarang ini aku masih melepak di kampung jadi penagih.. takpun merempit.

kalau nak kutuk uitm, aku harap kau kutuk laa kualiti pensyrah, prasarana atau bagaimana HEP kontrol siswa. mmg fikrah dibonsaikan. aku tak nafi.

tapikau tolong jgn kutuk pasal bagi peluang untuk org lain belajar. mmg betul, nak belajar tak semestinya masuk U. tapi masuk U pun byk pengalaman berharga dan berguna.

maaf aku lemah, aku manusia

Tanpa Nama berkata...

Woi anon 2:27, sedap2 aje nk kutuk kualiti pensyarah la, prasarana la, HEP la...sedor ke diri sama...mike tu dh gred 2, masuk UiTM pun pakai pintu belakang, tup2 nk condemn org le pulak!

Tanpa Nama berkata...

aku sokong anon 2:27 lecturers UiTM mmg takde quality, berapa banyak professor madya kangkong takde PhD kat UiTM, professor mende kalau satu habuk research pun takde. ini kisah benar: ada ramai professor madya UiTM buat PhD kat UK, yg best tu ada dioarang punya supervisor (penyelia) takde PhD pun tp research kaw-kaw. so mcm mana ni? si professor kangkung belajar dgn org yg tak professor pun. itulah sebenarnya tahap kualiti lecturers local u especially UiTM.

Tanpa Nama berkata...

UiTM hanya untuk MELAYU!

Semua pun sudah layu....inilah jadi kalau nak tengok kulit for everything...kena tengok ader otak ke tak la bro... Semua pensyarah melayu tapi kepala kosong...semua mahu makan gaji buta dan kahwin empat sampai ader yg konpius pegi kahwin transvertite.

Mimpi mahathir untuk Melayukan semua sektor di malaysia sudah jadi kenyataan..tapi mana ader kualiti? Negara ini tengah jadi seperti pakistan...semua sektor mundur dan korup.