Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 27 Mei 2012

GEROMBOLAN MULA MENGGANAS




KOMENTAR TUKAR TIUB

mari kita semua fikirkan
mari kita semua renungkan

keganasan ini berlaku ketika ceramah
keganasan ini berlaku belum lagi pilihan raya

cuba bayangkan kalau gerombolan merasa kalah
pada petang hari pilihan raya

inilah dia peranan madey
madey berkata bahawa penyokong pakatan
akan berdemo ganas jikalau mereka kalah

inilah peranan madey
membersihkan jenayah
menuduhkan yang ganas
ialah penyokong pakatan

kalau percaya cakap madey
samalah macam percaya cakap vincent tan
yang berkata : amal makrof nahi mungkar


MALAON INI PERANCANG UNDI TIPU





SAMSENG ITU PEMUDA UMNO : SAKSI - keadilan daily

KUALA LUMPUR 25 Mei: KEADILAN telah mengenal pasti samseng Umno yang melempar batu, telur dan botol hingga menyebabkan beberapa penyokong Pakatan Rakyat cedera di ceramah malam tadi.

Menurut Pengarah Operasi Jentera Pilihan Raya KEADILAN Lembah Pantai, Md Zaman Md Tasi, tindakan biadap itu dilakukan oleh Pemuda Umno kawasan berhampiran.
“Saya mengenal pasti mereka adalah Pemuda Umno. Saya merupakan penduduk Lembah Pantai dan mustahil saya tidak mengenali mereka,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat KEADILAN tengahari tadi.



layar lah radio bangsar utama:

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/


7 ulasan:

Amuraria berkata...

mamak madey kutty tua lahanat !

Tanpa Nama berkata...

Tak mungkin UMNO mengakau.

Umno x pernah mementingkan pengisian jiwa ahlinya. Maka itulah jadinya. Malah dlm memerintah negara juga begitu. Mereaka juga tahu jika rakyat pandai, sedar, berjiwa besar maka mereka akan ditolak kecuali mereka menipu 100% dlm pilihan-raya.

Lihat saja cara hidup, gaya hidup dan budaya pemimpin Umno dgn rakyat. Rakyat terbanyak makin terhimpit dlm hidup, mereka rata-rata makin kaya.

Tanpa Nama berkata...

Bukan mula mengganas!!! Dah lama dia mengganas. Sejak hari undi yg lampu terpadam Mahathir lwn Ku Li, Umno terbudaya dgn segala yg jelik. UMNO yg terdidik oleh pemimpin yg lama jd PM inilah yg sangat merosakkan dan angkatan inilah yg menabur duit dlm parti untuk menang dan mengutip pelaburan politik mereka. Mereka juga menabur wang dgn menyapu wang rakyat untuk membeli rakyat demi kepentingan mereka.

UMNO cukup takut jika semua rakyat tidak dapt diperdaya, tak makan umpan, bangkit dgn kesedaran

Tanpa Nama berkata...

AWAS MEREKA AKAN MENGGUNAKAN MAT REMPIT DAN MAT LALOK. UPAHNYA SEBIJI MOTO KAPCAI DAN LABORRGHINI ENJIN PROTON!!!!

nak tanyo pulis ado tak? kok ado apo buek eh??
mako mat manai pun bernyanyi la: oh kero, ayam bawa dapur, apo buek eh, dio main tolo kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

kena upah RM50 seorang untuk buat kacau. Kerja budak-budak UMNO.

Tanpa Nama berkata...

Perlu ada satu pendedahan akan prestasi UMNO/BN selama 55 tahun mereka memerintah. Ia perlu simple dan jelas, menjurus kepada yg jelas dan mudah. Selama ini mereka berjaya membesar2kan yg nampak baik tetapi menyorokkan kegagalan yg besar.

Contoh 1.

DEB atau NEP adalah satu dasar yang melangkawi bangsa dan lebih kepada affirmative action bagi mengimbangi kepincangan sosioekonomi. Ini jelas gagal dilaksanakan malah menghasilkan jurang kekayaan yg membesar di antara kalangan kelompok pemimpin dgn rakyat terbanyak.

Lihat saja Melayu. Semasa merdeka mereka bukan 0% dari sudut economi. Jika UMNO sebagai CEO pencapaian KPI nya 1 % setahun dlm memeperbaiki kedudukan ekonomi Melayu maka sepatutnya minima adalah 55% campur pegangan asal semasa Merdeka, katakan 5% menjadi 60%. Jika 0.5% setahun sepatutnya 27.5% + 5 % = 32.5 %. dari sudut ini ternyata prestasi CEO amat lemah sekali dan amat memalukan.

Dalam masa yg sama, seperti yg kita lihat dikala syarikat milik awam kerugian, kita akan lihat CEOnya kaya tapi pemegang saham dividen pun tiada malah sering perlu bail out

Contoh 2.

Lihat saja slogan2 UMNO dari dulu hingga sekarang, hilang ditelan zaman dgn pencapaian yg amat menyedihkan....umpama......Bersih Cekap Amanah (21 tahun bawah org yg melaungkan), tiada langsung pencapain slogan ini, Kepimpinan Melalui Tauladan, apa yg dapat diperkatan selain kita lihat memang org dlm kotak mereka tiru satu sama lain seperti bagaimana membina kekayaan, gaya hidup, meraung2 sana sini bela melayu, ya semua style yg sama exactly like the saying birds of the same fearhers flock together.

Islam Hadhari tiba-tiba hilang, Negara berpendapatan tinggi sedang diuar2kan sana sini akan dicapai tak lama lagi walhal BRIM menunjukkan lebih 60% perlukan jatuh dalam kategori yg layak dapat BRIM (satu wawasan yg sgt meragukan nk jd negar berpendapatan tinggi dlm jangka yg diuar2kan)

Malah banyak lagi petunjuk prestasi yg sangat mengecewakan. Sila TT lakukan sesuat berdasarkan TT traffic volume yg sgt baik.

Abu Luqman berkata...

Terhot..Pelajar Universiti serah tubuh dan jual beneh pulak tu..kacau ? jom klik tengok
http://www.kachipemas.blogspot.com/