Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 2 Mei 2012

POLIS MALAYSIA CUKUP BERHEMAH!




KLIP POLIS BERHEMAH

polis malaysia cukup berhemah
di bawah ialah klip polis berhemah

bayangkan kalau mereka tidak berhemah
bagaimana agaknya?

kah kah kah




ARKIB : 11/08/2011

POLIS MALAYSIA LEBIH BERHEMAH - utusan meloya

KUALA LUMPUR 10 Ogos - Ahli akademik dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) menganggap polis negara ini lebih berhemah dan sistematik dalam menyelesaikan sesuatu masalah termasuk isu keganasan berbanding apa yang berlaku di London ketika ini.

Setiausaha Majlis Profesor Negara, Prof. Dr. Raduan Che Rose berkata, biarpun negara tersebut lebih maju dan mempunyai pasukan polis antara terbaik di dunia namun, mereka masih gagal menghalang rusuhan sehingga menyebabkan kecederaan dan kecurian.

"Pendekatan yang dilakukan oleh pihak polis di sana dan polis di negara ini ternyata berbeza. Di sana punca utama menyebabkan mereka bertindak ganas ialah selepas seorang remaja kulit hitam ditembak mati oleh polis.

"Berbanding di negara ini, polis lebih banyak menggunakan pendekatan pencegahan malah, lebih sistematik dalam mengatasi masalah agar tidak merebak menjadi lebih serius," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau yang juga Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa) Universiti Pertahanan Nasional Malaysia berkata demikian ketika diminta mengulas kejadian rusuhan di London yang gagal dikekang malah mula merebak ke seluruh Britain.

Dalam pada itu, Ketua Pemuda Kongres India Muslim Malaysia (Kimma), Amir Hamzah Abdul Rajak berkata, polis di negara ini dilihat lebih bijak mengawal situasi dan emosi baik di kalangan anggotanya mahu pun perusuh.

"Mereka dilihat lebih berperikemanusiaan serta bijak menangani masalah seperti yang sedang berlaku di London," katanya.

Sementara itu, Ketua Pengarah Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM), Datuk Nik Mustapha Nik Hassan pula menganggap kejadian rusuhan yang berterusan bukan disebabkan oleh kegagalan polis mengekang masalah sebaliknya tiada kesedaran di kalangan rakyat negara itu.

"Bagi saya ini bukan masalah polis sebaliknya rakyat di negara itu sendiri. Kita tidak tinggal di sana jadi kita tidak tahu apa yang berlaku.

"Sepatutnya mereka lebih menumpukan kepada cara menyelesaikan masalah ekonomi dan pengangguran.

"Keadaan akan menjadi lebih teruk sekiranya masalah rusuhan yang terjadi di sana dibiarkan berterusan," katanya.









RABU – RADIO BANGSAR UTAMA


rabu ialah stesen radio internet
rabu ialah stesen radio melawan
rabu ialah stesen radio melanggar
rabu ialah stesen radio cool
rabu ialah stesen radio chic
rabu ialah stesen radio radikal

layari sekarang:

www.radiobangsarutama.blogspot.com

www.radiobangsarutama.com


pada minggu ini
setiap malam dari jam 9.00 malam
siaran terus menerus

dari rabu akan dapat didengari:
berita bersih
berita menghasut
berita terkini

dari rabu akan berkumandang:
lagu punk rock
lagu rock klasik
lagu rock kapak
lagu metal
lagu perjuangan
lagu melawan
lagu sosialis
lagu komunis
lagu lagu perjuangan dari seluruh dunia

sesekali lagu mat bunga
sesekali lagu mat jiwang

jadi cool jadi kawan rabu
BE COOL – BE DARE






6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

TT..setelah aku selidik video video polis ni,aku dapati ramai polis yang hanya pakai vest polis,dalam hanya t shirt biasa,bwk beg galas,dan memakai kasut biasa..rasanya mereka ni la yang dikata penimbul provokasi..seperti kita maklum dari pagi kita hanya nampak polis yang beruniform biru..setelah berlaku huru hara, baru munculnya polis polis yang memakai vest..ramai tak perasan hal ni..sila sebar dan war warkan...

Stupid University berkata...

Ini bukannya gangster tapi perompak! Kah! Kah! Kah! Kah! Polis buat part time jadi perompak! Kah! Kah! Kah! Kah! Bila tak dapat pau duit pemandu di jalanraya, dia rompak kedai makan pulak! Kah! Kah! Kah! Bila tertembak tuduh mangsa sebagai perompak. Nak kukuhkan tuduhan, polis letak parang. Kah! Kah! Kah! Inilah jadinya kalau dibiarkan perompak menjaga bank! Kah! Kah! Kah! Habis semua dirembatnya! Kah! Kah! Kah!

Tanpa Nama berkata...

apa macam berjaya tak strategi gelombang biru - membirukan pakaian askar tentera menjadi seragam polis???
mau rasa lagi, ada berani tak?
ini bukan interpol tau
ini askar pakai baju polis

Tanpa Nama berkata...

dulu org ckp tak nak dgr..inilah akibatnya strategi gelombang biru

terimalah hakikat Malaysia dah jadi Zimbabwe - pemimpinnya pun ada waran tangkap di Eropah.

Tanpa Nama berkata...

di malaysia, bangla bukan saja boleh menjelma sebagai pengundi hantu, malah boleh bertukar menjadi polisss http://t.co/gFCMKUWh

Tanpa Nama berkata...

2 Mei 2012 4:01 PG lihat ===>> http://t.co/gFCMKUWh