Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 16 Jun 2012

BAGAIMANA MELAYU TERUS KENA TIIPU - TANAH HILANG TERGADAI




NAJIB JUAL TANAH TANJUNG PAKAR







NOTA:
najib jual tanah tanjung pagar
kerana kena pau oleh lee kuan yew
sb singapura ada gambar najib dan altantuya
mengikut akuan bersumnpah bala
najib jumpa altanyuya di pulau sentosa
ketika ada pameran intan berlian


KOMENTAR TUKAT TIUB

united malays national organisation
dalamn usaha untuk menjatuhkan pakatan rakyat

akan buat cerita tanah di pulau pinang di jual pada china
akan buka ceriat singapura di jual ke china

sedarlah
hakikatnya orang china
tidak akan berjaya membeli tanah tanah ini
jika tidak ada barua melayu

lihat bukit genting
lihat bukit fraser
lihat bukit cameron

siapa yang jual tanah tanah ini pada cukong?
lihat tanah tanah dalm kuala lumpur
lihat tanah tanah dalam bandar dam dalam pekan
lihat tanah ktm di sentul diambil alih oleh cukong

kes terbaru ialah flet di kampong kerinchi
siapa yang jadi barua kepada cukong

sedarlah bahawa cukong tidak akan berani
usik tanah emlayu
kalau tak ada melayu yang jadi barua
mustahil china akan beli tanah melayu


TERKINI
beribu hektar tanah rizab melayu
terjual pada cukong
tak caya tanya raja nazrin

TERNOW
kali ini ialah tanah felda
akhirnya tanah ini akan
menjadi harta orang luar
akhirnya melayu merempat di tanah sendiri

jangan salah kan china
jangan salahkan dap
jangan salahkan guan eng
jangan salahkan lim kit siang
jangan salahkan karpal singh


lihat siapa jual tanah felda ini

nama dia najib bukan guan eng
nama dia isa samad bukan lim kit siang
nama di rozali bukan karpal singh





PENEROKA TIDAK WAJAR LEPAS PELUANG BELI SAHAM FGV- meloya

KUALA LUMPUR 3 Jun - Warga peneroka perlu merebut peluang membeli saham Felda Global Ventures Holdings Bhd. (FGV) kerana ia merupakan satu pelaburan yang baik demi masa depan mereka.

Presiden Gabungan Wawasan Generasi Felda (GWGF), Rozali Ismail berkata, ia memandangkan tawaran memiliki 800 unit saham FGV itu bakal memberi keuntungan berlipat kali ganda kepada peneroka.

"Selain pemberian durian runtuh berjumlah RM15,000 seperti yang diumumkan baru-baru ini, tawaran pembelian unit saham itu juga mampu membantu meningkatkan taraf hidup warga Felda secara jangka masa panjang iaitu sehingga ke generasi seterusnya," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau mengulas mengenai tawaran pembelian saham 800 unit kepada warga peneroka Felda ekoran penyenaraian FGV ke Bursa Malaysia pada 28 Jun ini seperti diumumkan oleh Perdana Menteri, baru-baru ini.

PENCERAHAN DARI PEMBACA
yg dihormati pakcik dan makcik felda, sebelum pakcik dan makcik meloncat2 kegirangan dengan berita durian telah runtuh, diharap pakcik dan makcik sedar dan faham tentang satu hukum asas dalam pengurusan kewangan, iaitu: *for every action, there is an equal an opposite reaction* eh, silap pulak... maap pakcik dan makcik... walaupun hukum di atas pun boleh digunapakai, tapi ianya lebih kepada bidang sains fizik

(ya, pakcik dan makcik, walaupun saya tak pernah belajar guna ppsmi, tapi sains saya bolehtahan hebat jugak penguasaannya, malah mi ken spik de inglis so de veri gud one, de inglis sei ai spik inglen laik landen yu no! so no nid ppsmi okeyyy!) hukum asas pengurusan kewangan yg saya maksudkan ialah: *one man's gain is another man's loss* oleh itu, pakcik dan makcik felda sekelian, berwaspadalah sebelum terkinja2 terlompat2 tersengeh2 berangan jadi orang kaya baru,

janganlah hinggakan songkok pesok dek lonjak awak! risau dgn pakcik dan makcik yg terlalu lurus, terlalu bersedia utk bersangka baik terhadap semua org yg mengeluarkan umpan2 manis sebaliknya terlalu mudah terguris dan bersyakwasangka terhadap sesiapa yg mengeluarkan peringatan2 pedas -average joe- klakka-la.blogspot: MARI BELAJAR DAN MEMAHAMI: Simpulan Bahasa (LET'S LEARN AND UNDERSTAND: Malay Idioms)

By Anonymous on UNTUK KAUM KERABAT FELDA - MAK CIK DAN PAK CIK FEL... on 6/13/12

radio paling cool di asia tenggara:






4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

http://uncleseekers.blogspot.com/2012/06/sultan-johor-atau-kerabatnya-part-31.html

Anak Felda berkata...

Mana laa..peneroka Felda miskin macam kami ni nak korek duit beli saham ni!!!!....tak pernah kami minta tanah kami dijual dalam pasaran saham

tobang berkata...

Bior le orang felda nak gumbira, esok dah tergadai segala-segalanya baru le nak tepuk dahi, biasa le yop dah terantuk baru nak terngadah, cara hidup melayu kampung,pedalaman atau felda memang macam tu.

Tanpa Nama berkata...

NAK JUAL TANAH MCM GENTING SAPA SAIN?
NAK BUKA KEDAI EKOR SAPA TANDATANGAN?
NAK DAPAT AP CHINA DOLL SAPA KASI LESEN?
NAK JUAL TEMASIK SAPA IZIN?

BARUA SEBENAR: RAJA BERSIONG KAH KAH KAH

ps. buang masa layan ulat taeikkk!!