Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 8 Julai 2012

SABTU 14 JULAI TURUN BERDEMO LAGI





KOMENTAR TUKAR TIUB


nak faham politik senang saja
apa kerja politik yang gerombolan larang
apa kerja politik yang gerombolan tak beri
apa kerja yang gerombolan ganggu

kerja politik itu adalah betul dan tepat

apa yang gerombolan benarkan
apa yang gerombolan galakkan
aya yang gerombolan nasehatkan

itu ada kerja bodoh dan sia sia

demonstrasi telah menghumbankan suharto
demonstrasi telah mengumbankan marcos
demonstrasi telah menghumbankan mubarak

hindraf berdemo
peguam berdemo
bersih berdemo

hasilnya ialah kemenangan 8 march 2008
tanpa demo demo ini sampai mampoos
pakatan tak akan menang


bersih berdemo
hasilnya ada jawatankuasa parlimen
himpunan hijau berdemo
sampai sekarang kilang lynas tak bukak

kerja bodoh yang digalakkan oleh gerombolan
kerja bodoh yang dinobatakan oleh gerombolan:

- hantar memo
- buat laporan polis
ini kerja bangang
ini kerja bodoh


berapa banyak memo telah dihantar
berapa banyak laporan polis telah dibuat
semua masuk tong sampah

kalau semua tenaga diguna untuk menyusun demo
jamin akan dilihat hasil

DEMO 14 JULAI DEMO FELDA
mari kita buat ramai
mari kita berdemo lagi



KERJA POLITIK TEPAT DAN BETUL






PELAJAR DIINGAT TIDAK TERLIBAT BUDAYA SUKA PROTEST
- Mstar

KEPALA BATAS: Pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT)di negara ini diingat supaya tidak mengamalkan budaya suka memprotes yang didalangi pihak tidak bertanggungjawab semata-mata mahu menggagalkan usaha murni kerajaan.

Nor Mohamed Yakcop berkata pelajar sebaliknya harus menggunakan peluang keemasan ketika di IPT untuk belajar bersungguh-sungguh bagi memenuhi impian keluarga.

Nor Mohamed, yang juga Ahli Parlimen Tasek Gelugor, berkata demikian ketika berucap pada majlis penyampaian bantuan wang tunai RM200 kepada 102 pelajar yang berjaya melanjutkan pengajian ke IPT di Sekolah Rendah Kebangsaan Desa Murni di sini, Sabtu.

Selain itu, beliau juga menyampaikan bantuan komputer riba kepada 42 pemimpin masyarakat dan persatuan di dalam kawasan Parlimen Tasek Gelugor.

Bantuan komputer riba itu bertujuan meningkatkan kecekapan mereka untuk menjalankan tugas dan tanggungjawab kepada masyarakat setempat, katanya. -BERNAMA

CULT SEPANJANG ZAMAN



CHANGE DOES NOT OCCUR ON THE STREET , SAYS NAJIB - Minsider


SHAH ALAM, July 7 — Street demonstrations will not bring change or bolster democracy, Najib Razak said today, warning that these may even ruin a country.

“Certain parties are trying to destroy a country though street rallies. Change will not occur through street demonstrations,” he said today in his opening address during the Malaysia Young Thinkers Convention here.

“Demonstrations will not strengthen democracy. That’s ‘democrazy’,” he added.

Najib urged those who disagreed with government policies to voice their discontent through “proper channels”.

“This democrazy will not bring benefit to the country. If you disagree with us, channel your discontent politely and well, so the government can listen,” he said to the 2,000 strong crowd.

He added Malaysia was on the right track to achieving a developed nation status.

“Don’t think we are wrong. If not, we won’t be developing like this,” he said.

“We have a complete road map in achieving developed nation status, even developed nations do not have a road map like ours.

“This shows we are capable of governing.”

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...KALAU NAJIB PUN DAH KATA JANGAN.... kah kah kah...

kah kah kah...ERTINYA BERDEMO ADALAH BERKESAN... kah kah kah


KITA BERDEMO LAGI



4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kjaan yg lmah adlah kjaan yg tkut anak2 muda berdemo!!

average joe berkata...

We have a complete road map in achieving developed nation status, even developed nations do not have a road map like ours

bukak la kelentong kau najib kat org2 yg kau senang kau nak putar hotak depa macam pakcik makcik felda ke, budak2 sekolah ke...

1)memang la developed nations do not have a "road map in achieving developed nation status" - simply because those nations have already achieved the developed nation status! why the need to have a road map for that anymore???

2)how could the people you preach, or rather you kelentong to, verify your statement that other nations do not actually have a road map or a complete road map??? would these people be informed by those nations' leaders, "hey people of malaysia, look, my nation has a road map here, you wanna read it?"??? do our schoolkids and pakcik makcik felda have easy access to those foreign nations' governmental policies and action plans??? aiyoh najib, if there is hardly any way these poor people can check whether you're stating true facts or lying through your teeth, then it's damn easy lah for you to tell anything you fancy!

but seriously najib, do you think that you are the only one who draws up the plans for his/her country??? i'd even bet that you only heard of the term "road map" for a nation when it was first widely used by the us-led group in tackling the israel-palestine issue, so dont think too highly of yourself najib, lol!

you can fool some of the people all of the time,
you can fool all of the people some of the time,
but you cannot fool all of the people all of the time,
and you certainly cannot fool any rational, thinking person among the people more than one time!

-average joe-
klakka-la.blogspot: HOW ADVANCED! Part 1 (MAJU LAH SANGAT! Bhg 1)

zabri mokhtar berkata...

Salam Waghis,
den ingat kito buek demo kek dopan bank2 pulak. Kito buek demo depan bank HQ.
Contoh HQ CIMB bank. Banyak bank2 la ni melampau2 dengan charges yg gilo2.

Udin Rais Pengecut Cabut Lari berkata...

da nama PELAJAR, mmg tugas ialah belajar. jgn ikut perangai hishamuddin rais si pengecut. lepas buat kacau takut bertanggungjawab, pengecut cabut lari