.

Ahad, 8 Julai 2012

SATU LAGI PROJEK MENIPU
SALAH NAMA


HUKUMAN BERAT BUKTI SPRM TIDAK LINDUNGI SESIAPA : ABU KASSIM
- mStar

KUALA LUMPUR: Hukuman penjara 13 tahun dan denda lebih RM2 juta yang dijatuhkan ke atas seorang Penolong Penguasa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) semalam membuktikan badan itu tidak melindungi sesiapa sahaja yang terpalit dengan rasuah.

Ketua Pesuruhjaya SPRM Abu Kassim Mohamed berkata kes itu yang disiasat pegawai SPRM dan pendakwaan oleh Bahagian Pendakwaan SPRM, turut membuktikan SPRM tidak 'memilih bulu' dalam membanteras gejala yang mampu meranapkan negara itu.

"Saya mahu semua orang jelas bahawa kami tidak bertoleransi dengan rasuah. Pegawai (SPRM) baik macam mana pun, jika terlibat dengan perkara yang menjejaskan integriti terutama rasuah, kami akan ambil tindakan.

MAKAN SORANG
"SPRM anggap kes ini amat serius. Saya harap ia dapat memberi kesan literal dan juga 'signal' kepada semua pegawai kerajaan termasuk SPRM supaya tidak terlibat dengan rasuah," katanya kepada pemberita pada Sabtu.

Terdahulu, beliau merasmikan perlawanan boling antara SPRM dan Corrupt Practices Investigation Bureau (CPIB) Singapura sempena sukan tahunan persahabatan melibatkan dua agensi itu di Seri Kembangan, dekat sini.

Pada Jumaat, Penolong Penguasa SPRM, M.Mohan, 39, dihukum penjara 13 tahun dan denda RM2.275 juta oleh Mahkamah Sesyen Shah Alam, Selangor, atas kesalahan rasuah tiga tahun lepas.

SALAH KULITAbu Kassim berkata hukuman itu merupakan yang paling berat setakat ini dalam pelaksanaan Akta SPRM 2009 yang menggantikan Akta Pencegahan Rasuah 1997.

Beliau menarik perhatian bahawa badan pencegah rasuah di tempat lain seperti Hong Kong dan Singapura mengambil tindakan tegas terhadap pegawai yang melakukan kesalahan. "Ini merupakan satu indikator mereka tidak melindungi mana-mana pegawai terlibat, sama seperti SPRM sendiri," katanya. -TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit...JANGAN BOHONG LAAAA.... kah kah kah..

woit...JANGAN NAK TIPU..... kah kah kah...

kah kah kah...YANG BUNUH TEO BENG HOCK APA JADI?..... kah kah kah..

kah kah kah....YANG BUNUH SAR BANI APA JADI.... kah kah kah...

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...MAMAT INI KENA KERANA KULIT DIA SALAH.... kah kah kah..

kah kah kah...MAMAT INI KENA KERANA NAMA DIA SILAP.... kah kah kah..

kah kah kah...ITU PASAL DI PANGGIL KAMBING HITAM.... kah kah kah

kahn kah kah...ATAU MAMAT INI MAKAN SORANG TAK KONGSI.... kah kah kah

5 ulasan:

Tok janggut berkata...

Mamat ini kena pasal dia ini India..Melayu kena cover melayu mah...kafir kita tak kisah...kita memang tengok kulit, kalau tak suka boleh balik negara asal....tapi negara asal Malaysia kan? Melayu memang bodoh bahlol dan korup tapi tetap tuan..ini malaysia!

Tanpa Nama berkata...

Komen aku utk SPRM - KEPALA B*T*H!

jai berkata...

Lancauuu!!!

Tahap ikan bilis berani laaa...

Kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

HOHOHO

penjara 13 tahun dan denda RM2.275 juta ?????

boleh bayang tak berapa lama madey kena penjara dan brp billion denda??

Khun Pana aka johanssm berkata...

Yang berusaha jatuhkan kerajaan negeri perak ialah Macc.
Macc gaji kan pelacur China Dolls
Set up perangkap.

lepas Perak disamun balik oleh bn , terus tak ada kes.

Lanchiow lah macc.