Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 27 Julai 2012

SELAMAT BERBUKA PUASA













HARI INI DAH MASUK ENAM HARI

aku rasa waktu berjalan dengan cepat
sebelum puasa aku timbang
harin ini masih tidak ada perubahan

kami sedang bertaruh
untuk tidak dilihat sebagai
pengikut setia bik mama


CUACA PANAS TERIK
hari ini aku terasa panas
hari ini terik agak lebih
tempat lain aku tak tahu

depan bilik aku mata hari telah turun
semua senyap
ezi dan jai juga senyap
walau tadi beri tekanan pada aku

SOTONG KECIL DAN RANUM


SINGANG

didapur aku singang aku
sedang terjerang
lingkus
lada
tomato
terong
bendir
bawang puteh
bawang merah
asam cuka nipah
belacan
serai
daun saleri




aku nak buat singang sotong dan undang

sotong dan undang ini aku beli
beberapa hari dulu di chow kit
bila aku beli sotong aku suka yang kecil
bila aku beli undang yang besar

tapi masak undang dan sotong amat susah
terlalu lama keras
terlalu cepat tak masak

BERBUKA DENGAN MANGGIS

bebukalah kamu diatas manggis
saperti orang orang terdahulu
dari kamu untuk memajukan buah tempatan

aku peminat manggis yang paling setia
aku rasa sesudah durian inilah
buah yang terindah termanis
terbest tercute dan terhitam

siapa tak suka manggis
mereka adalah manusia
yang paling kokak

selamat makan!


PENCERAHAN DARI PEMBACA TT

ini surat dari pembaca - kalau tak disirkan marah dia
biarlah rasa hari dan gurindam jiwa kita
rasa kan bersama - mari kita ucapakan
selamat berbuka dan sedap selera


HISHMUDDIN NI NAK JADIKAN NEGARA KITA NI REPUBLIK SOSIALIS KOMINIS. TU PASAL MATI-MATIAN NAK UBAH BENDERA, TUKAR LAGU KEBANGSAAN. NI CARA HALUS NAK MULAKAN CUCUK JARUM. DIA NAK RAKYAT HILANG PATRIOTISMA DAN DIA CUBA MENGOLAH PERSETUJUAN YG UMNO TAK BERJASA. HATI-HATI DENGAN ORANG SEPERTI NI (CONFIRM KAU TAK BERANI SIARKAN NI. PENGECUT!)
By HISHAMUDDIN RAIS KOMUNIS CELAKA on BENDERA DAN LAGU NEGARAKU PERLU DI GANTI BILA TUBU... on 7/27/1


13 ulasan:

mek berkata...

Dear tt,
pembetulan sikit. hari ni dah tujuh hari la puasa.
tak tau la kalau tt dah ponteng sehari.
kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah kah kah kah bagus la ada mat2 bangang yg rajin komen maki hamun ni. boleh kita ketawa baca kebodohan dorang ni

Tanpa Nama berkata...

Kalau belum cukup waktu belum di kira cukup puasa.
Kalu 6 hari dah puasa itu mmg dah comfirm
Kalu thread di post sebelum waktu berbuka maka tk di kira 7 hari lg..
Mana tahu tak sempat berbuka tetiba terbatal puasa?
So TT cakap tu betul lah seandainya dia upload sebelum waktu berbuka...

Tanpa Nama berkata...

tt..gulai itik lu wa dh jumpa..dkt pasar ramdhan dkt hukm cheras..br td aku jumpa..esok pg redah..jgn pg pagi..pagi xde..

Tanpa Nama berkata...

SB umno totok

Tanpa Nama berkata...

Hehe..mmg bagus komunih dari kapitalis!!

Tanpa Nama berkata...

kepada pengkomen2 di Tukar Tiub, anda dilarang komen "confirm ko tak berani siar", "kalau berani siar lah" dan sebagainya. Ini untuk mengelakkan ruang komen di Tukar Tiub nampak badigol. Apa itu badigol? Badigol adalah sengkatan untok "Bangang abadi gelongsor ubi"

TO Tukar Tiub : Ko tulis tu betul2 lah, mengeja pun salah!!

matt berkata...

kah kah kah.. otak yang telah umno bonzaikan..
kah kah kah..

Tanpa Nama berkata...

gambar udang tu, mcm udang noh omar!! hehehe

Tanpa Nama berkata...

Untuk pembaca baru blog TT yg mungkin tak tau, ni nak bagi tau kat korang, TT tak pernah tak siarkan komen.

tulis laa apapun, mencarut ke apa ke.. semua boleh kat sini.

untuk pencacai gerombolan, korang bebas tulis apa saja. kami pembaca tegar blog TT tak kesah.. telinga kami kebal.

Tanpa Nama berkata...

8 hari puasa...
gulai itik ada di restoran anis, pantai dalam...
Tt dan pengomen tt tetap tebaeeekkk..bhan santai sblm bbuke atau sblm azan subuh
Berderai air mata bila satu wall di facebook - AGAKNYA APALAH YANG KAK MAH MASAK SAHUR NI...?

salam ramadan dan selamat berpuasa pada Tt and the gang...

Tanpa Nama berkata...

TT kalau nak mkn lauk gulai itik, daging salai atau rendang cili api.. Poie la kat kodai 911 dokek masjid kg pandan luar.. mertua lalu pun x nampak dah he he

Tanpa Nama berkata...

TT puasa x?