Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 12 Ogos 2012

JALUR PANDANGAN BANGUN MELAWAN DARI PEMBACA





MALAM 30 OGOS DATARAN MERDEKA







JALUR JALUR PANDANGAN DARI PEMBACA

lebih baik duduk kt panas dengan bersih 3.0 dari duduk melancap kat rumah kena tipu ngan rosmah dan jadi bodoh macam mamat kat atas nie....
By Anonymous on SATU JALUR PANDANGAN DARI PEMBACA at 3:47 PM

Hello little bird kalau kau tulis ni 30 tahun dulu mungkin ramai orang melayu percaya tapi sekarang ni adalah sikit-sikit yang masih terpengaruh. Sekarang isunya bukan pasal orang melayu kena main dengan cina dan india tapi rakyat keseluruhannya ditindas oleh UMNO-BN, selagi umno-bn berkuasa kita orang melayu dan rakyat malaysia yang lain tidak akan ke mana-mana. Bandingkan Malaysia dengan Singapura, Singapura takde hasil bumi air pun kena import, Malaysia kaya dengan hasil bumi tapi kenapa Singapura lebih maju dari Malaysia, pendapatan perkapita rakyat singapura lebih tinggi banding kita.

Kalau ikut logik kita sepatutnya lebih maju dan kaya dari singapura. Little bird kau fikirlah sendiri 55 tahun UMNO berkuasa kenapa orang melayu masih ketinggalan dan lemah?apa umno buat selama 55 tahun memerintah?kalau umno ni betul nak tolong melayu kenapa kelantan dianak tirikan bukankah hampir 90 peratus rakyat kelantan orang melayu? saudara little bird tolong beri pencerahan.
By big cat on SATU JALUR PANDANGAN DARI PEMBACA at 3:20 PM



biarlah saya bergelak sakan bersama rakan DAP yang difitnah sebagai kafir harbi daripada diketawakan setan-setan makan rasuah UMNO BN APCO YAHUDI KOMUNIS CHINA LAKNATULLAH!!! kahkahkahak ptuihhh!!! rakyat bukan lembu kak ijat
By Anonymous on SATU JALUR PANDANGAN DARI PEMBACA on 8/12/12

SOKONG PAKAATN RAKYAT
kami akan tetap sokong Pakatan Rakyat.tak kisahlah PAS, PKR, DAP. ABU?ada faham?tak faham, tak apa. kau percayalah sorang2 apa yang kau tulis tu. kahkahkah gelak sampai nak terbatal puasa. kau fikir org Melayu sekarang bodoh dan bangang macam dulu2 boleh ditipu hidup2. kau kena akui hakikat, dah 55tahun kau main lagu perkauman yg sama. dan kalau setelah 55 tahun masih lagu yg sama, org dah tahap muak, dah tak larat nak membaca/mendengar politik perkauman kau tu.

kalau kami tak sokong Pakatan dan DAP, maka gerombolan Amco-Zionis-Yahudi yang akan bergelak sakan bertepuk tangan... bodohnya orang Melayu bendul mudah dilembukan. lepas tu kaupun seronok bermewah2 selang lenang enak-enak anak beranak mak bapak isteri bini makan duit rasuah, kebas duit rakyat, duit ZAKAT!!!
By Anonymous on SATU JALUR PANDANGAN DARI PEMBACA on 8/12/12


ko pergi ke ari tu... aku pergi dan cina dan non malay lagi ramai dari melayu tak pun 50-50...wkakkaka kpd mamat yg tulis tu ...lu kencing kuat lah bro..
By Anonymous on SATU JALUR PANDANGAN DARI PEMBACA on 8/12/12

Bodoh nak mampos. Katakan kalau buat kat gereja atau kuil atau tokong, nnti org bodoh cam kau jgk yg terpekik cakap ni agenda nak murtadkan org Islam. Org bangang cam ni kita biarkan je dia terjun dgn labu-labunya. Biarkan, biarkan
By Anonymous on SATU JALUR PANDANGAN DARI PEMBACA on 8/12/12

Ni la contoh terbaik Melayu otak bonsai. Orang cuma nak tuntut pilihanraya adil. Orang cuma nak humbankan United Malays National Organisation. Masalah negara dan juga dunia ni bukan agama atau bangsa, bukan sebab ada "musuh Islam". Sentimen agama dan bangsa cuma nak melincirkan perebutan kuasa politik. Kuasa politik adalah untuk mengawal ekonomi. Susah sangat ke nak faham? Bukak mata tu. Baca dan perhatikan. But then again, maybe you just don't really want to know. You want to be fooled. Kau nak jugak fikir dunia ni pasal perjuangan sesuatu yg kau anggap suci murni - agama.
By Anonymous on SATU JALUR PANDANGAN DARI PEMBACA on 8/12/12

Bodoh 2 ekor ni.ada org perjuangkan pilihanraya bersih dia gelabah ayam ...mesti org umno ni dengki
By Anonymous on SATU JALUR PANDANGAN DARI PEMBACA on 8/12/12


dah 55 tahun merdeka..ops mau duitka wujud lg spesis terancam mcm ni.spesis yg sentiasa rasa "terancam","ada yang memerhati","mereka" suka dan tepuk tangan. ketinggalan komuter ni.. x perasan ke iklan tv kalau sukan ke,patriotik ke boleh pula 'kita rakyat melaysia blablabla',bila raya pun supermarket boleh pula muhibahkan raya,melayu CNY rumah cina,pegang limau,angpau.imej.imej.great advertisement carry strong imej.

pulak iklan petronas mesti ada ahseng,ahmad,yg kena bahan selalu muniandi la.siap skrip kalau promo negeri ni 'malaysia is a unique,multiracial country' bab nak pakai buruh boleh pulak 'unique','kerjasama padu semua bangsa' lau yb buat kolam udang leh pulak melayu kena tipu,kita sudah tiada masa,agenda bangsa melayu ye..LoL
By Anonymous on SATU JALUR PANDANGAN DARI PEMBACA on 8/12/12

kah..kah..kah..kah..ape jasa & pengorbanan mangkuk ni utk melayu,cakap bedegar2 macam asan ali..melayu konon,ape yg ko pernah buat sbg bakti ko kpd bangsa melayu...ni 1 contoh melayu bangang...1melayu-asan ali
By Anonymous on SATU JALUR PANDANGAN DARI PEMBACA on 8/12/12

Bersih 4.0 di bukit bintang..ada bran?lagipun kawasan tu tumpuan majoriti warga asing?kenapa tak manfaatkannya? Mereka semua leh jadi saksi kejahatan polis.
By Anonymous on SATU JALUR PANDANGAN DARI PEMBACA on 8/12/12


3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

SALAM LOBAI,

TOLONG BUAT T.SHIRT RADIO B.U
NAK PAKAI SEMAYANG RAYO!

KALAU TAK SOMPEK BUAT LOPEH RAYO.
SEBOLUM 30 AUGUST.
NAK PAKAI MASO DEMO!!

APO BARANG PAKAI BAJU BORSIH!!
BUKTI MANO BUKTI...!!!???

Tanpa Nama berkata...

Terbaik..equality for all focus on human talent development. Baru boleh saing singapore. Gaji tinggi, zero rasuah..mesti malaysia maju mcm singapore.

Tanpa Nama berkata...

Littlebird sesuai benar dengan nick pilihan. Pelir kecik. Kakakakka...

Ni mesti tak pergi Bersih 3.0...

KAKAKKAKAKAKKAKAKAKKAKAKAKAKKA..

Woi Jalan Tun Perak penuh dengan semua anak bangsa la!

Cina pun ada! BODOH yang sehabis bodoh si budak pelir kecik ni.