Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 2 Ogos 2012

PERNIAGAAN BUMI PUTERA KETUANAN MELAYU





PERNIAGAAN BUMIn JUAL PROJEK





INI DIA TAK PERLU GENOVASI ATAU NASI BASI UNTUK KAYA

perniagaan cara bumiputera
cekap kaya
tak perlu glokal
tak perlu genovasi
hanya perlu cium tangan
baik mama



PENCERAHAN DARI PEMBACA
Entahnya, cerita dah basi. Baru bangun tido ker??
By Anonymous on PERNIAGAAN JENIS BUMIPUTERA on 8/2/12

bro tt,patutpun tapak depan rumah ambiga pun kena lelong kakakaka
By rawana on PERNIAGAAN JENIS BUMIPUTERA on 8/2/12

itu namanye untung atas angin.. takan tak tau.. Bukan bazar ramadhan aje.. projek2 kerajaan pon dengarnye ada macam tuh.. tuh projek sejuta jadi 1 billion banyak kos kena bayar.. Lamo dah.. ado..
By Anonymous on PERNIAGAAN JENIS BUMIPUTERA on 8/2/12

Perniagaan bani bumiputera.... Atas hangin..semua mau mark up jer...
By Anonymous on PERNIAGAAN JENIS BUMIPUTERA on 8/2/12




Melayu ni niaga semua nak style MLM. Nak kena ada upline dengan downline pulak. Niaga bazar Ramadhan pun buat style MLM. Yang kenyang orang yang kat atas, yang merana orang yang kat bawah. Tak pasti sama ada orang-orang Melayu ni suka menindas bangsa sendiri atau suka ditindas oleh bangsa sendiri.
By Mr Sylarius on PERNIAGAAN JENIS BUMIPUTERA on 8/2/12

untung atas angin dasar pemalas!!!!
By Anonymous on PERNIAGAAN JENIS BUMIPUTERA on 8/2/12

kapitalis lintah darat
By Anonymous on PERNIAGAAN JENIS BUMIPUTERA on 8/2/12

wow TT, dasatnyer bisnes bumiputera ni.. dari 300 diolah menjadi 15000!!! patut la lintah2 darat ni tak nak berhenti mengisap darah.. zakat pun buleh diniagakan gak TT.. ini bulan romadhon..kahkahkah.. kerjanya kutip duit zakat.. lawak sungguh la melayu bumi ni..


dah jadi mcm bisnes insurance la pulak, 60% untuk pejabat zakat berbedak2.. 40% untuk amil..kahkahkah.. duit ini dirembat bersih tanpa perlu dipulangkan kepada pemberi mcm insurance.. sikik haribulan, lu nak gi semayang terawih pun, kene bayar rm5 hinggit satu rokaat!!! amik air semayang rm2 hinggit.. langkah masuk masjid start dari pintu pagar ke dewan semayang kene bayar 5posen setiap langkah..

lu tunggu la, kalau gerombolan wujud lagi lepas ni, gua tak heran masjid2 kat kl, derng buleh buat bisnes.. skrg ni pun, bisnes kecil2an kenduri / tahlil aruah bulan romadhon, rm5 hinggit satu aruah!!! macam pelir dan pukimak jer bisnes muslim cenggini.. agama ialah satu industri yang makin berkembang setelah kapitalism menjadi See more...
By Anonymous on PERNIAGAAN JENIS BUMIPUTERA on 8/2/12

kah kah kah kata ketuanan melayu tapi makan darah daging melayu sendiri faqoff betul lah... aku amat benci kalau melayu jenis cam nie... kalau kaum cina menipu aku tak kesah, coz mmg keje dia idup utk menipu melayu. kah kah kah
By Penipu Kecil on PERNIAGAAN JENIS BUMIPUTERA on 8/2/12



Tiada ulasan: