Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 28 Ogos 2012

SEJARAH MELAWAN BRITISH WAJIB DITULIS KEMBALI - JANGAN DITIPU OLEH GEROMBOLAN





MAT INDERA NASIONALIS BANGSA





SEJARAH PERJUANGAN KIRI MELAWAN BRITISH


Amerika pon asalnya tanah jajahan British.. merdeka/menderhaka dari british.. Semasa nak menderhaka/keluar dari british independent day mereka kumpul dana.. dan mungkin syarikat hindia timur one of the sponsor tuh bendera Amerika macam depa.. Mungkin Ramai nampak kita macam DIJAJAH British tetapi hakikat sebenarnye SYARIKAT HINDIA TIMUR dari british ni yang jajah kita.. mereka KAPITALIST..

menjajah untuk perdagangan perniagaan mereka sama macam kita hari ni.. Modus Operandi Amerika SAMA dengan SYarikat Hindia Timur.. Keuntungan Kaum Pemodal.. Ingat Amerika ni adalah Ganti Syarikat Hindia Timur.. Pemodal.. jual beli senjata untuk keuntungan.. Ada juga rumors mengatakan emas di fort Knox (simpanan emas) sebenarnye takda.. dah kena rembat.. kosong je..

tu Dolar adalah duit kertas yang dicetak tanpa nilai atau sandaran emas yang kukuh.. Dibelakang gomen Amerika ni kaum pemodal.. Sama macam Malaysia dibelakang ahli politik juga kaum pemodal yang melobi untuk keuntungan.. Baca la sejarah.. selidik setiap fakta.. fikir secara kritis.. dan nilai sendiri..
By Anonymous on SEJARAH MELAWAN BRITISH WAJIB DITULIS KEMBALI - JA... on 8/28/12

Eden sotuju!!
By Anonymous on SEJARAH PERJUANGAN MENGHALAU BRITISH PERLU DI TULI... on 8/27/12

sang saka tu = bendera UMNO la bang TT.. kat UMNO bleh pulak taruk sang saka.. bendera mesia, kene ciplak la.. lain kali amik la holiday.. pinjam sama itu dadu.. ingat.. jangan tikam nombor 2, 3x saja tikam.. kendian boleh blah..
By Anonymous on SEJARAH PERJUANGAN MENGHALAU BRITISH PERLU DI TULI... on 8/27/12


Betul mmg dari bendera Sharikat Hindia Timur British, bendera Amerika pun sejarahnya dari bendera Sharikat Hindia Timur. Jadi tak salah kata diciplak dari bendera Amerika
By Anonymous on SEJARAH PERJUANGAN MENGHALAU BRITISH PERLU DI TULI... on 8/27/12

bro ko salah la,bendera malaysia ni ciplakan dari bendera East Indian British Company Falg tahun 1776,kan waktu tu kita dijajah british bro,bukan amarika yang jajah,maybe orang melayu yang buat jalur temberang tu dia dapat inspirasi dari bendere itu dan mengubahnya kepada bulan dan bintang dengan tambahan warna kuning je sebagai warna lambang raja2 tanah melayu ni buktinya,bendera amerika pun sebenarnya inspirasi dari bendera british itu juga

http://majorityrights.com/weblog/comments/flags_of_the_united_states_and_british_east_india_company/ kiranya bendera british pertama,lepastu amerika masa malaysia nak merdeka mereka amik bendera tu ubah sikit je...xde motif nusantara langsung,itu melambangkan imperialisme ke atas nusantara merah putih lambang nusantara,di asia ni berapa negara yang kalenrya merah putih? rasenya ade 7 negara,diletakkan pada flag british kan jadi 14 jalur melintang
By Hamidi Fizie Bin Ahmad on SEJARAH PERJUANGAN MENGHALAU BRITISH PERLU DI TULI... on 8/27/12

dato onn akhirnya dibuang dari umno,hilang harta benda dan akhirnya rumah dato onn dilelong. dato onn diberi pengkebumian negara krn setelah bantahan keras(baca:turun kejalan raya) dari org ramai begitu juga penganiayaan cara halus pada org yg bersemangat dlm umno,ikhlas(baca:naif) tunku sendiri,juga anwar umno mmg bukan parti,dan tidak pernah menjadi parti.ia hanyalah sebuah persatuan org2 kaya yang tamak.sesiapa sahaja yg tidk tamak akan disingkirkan
By Anonymous on SEJARAH PERJUANGAN MENGHALAU BRITISH PERLU DI TULI... on 8/27/12

hello bro memang patut d tulis semual siapakah yg betol2 pejuang kemerdekaan terutamanya org2 yg dikatakan kiri itu pejuang negara...
By Anonymous on SEJARAH PERJUANGAN MENGHALAU BRITISH PERLU DI TULI... on 8/27




2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Amerika pon asalnya tanah jajahan British.. merdeka/menderhaka dari british.. Semasa nak menderhaka/keluar dari british independent day mereka kumpul dana.. dan mungkin syarikat hindia timur one of the sponsor tuh bendera Amerika macam depa..

Mungkin Ramai nampak kita macam DIJAJAH British tetapi hakikat sebenarnye SYARIKAT HINDIA TIMUR dari british ni yang jajah kita.. mereka KAPITALIST.. menjajah untuk perdagangan perniagaan mereka sama macam kita hari ni..

Modus Operandi Amerika SAMA dengan SYarikat Hindia Timur.. Keuntungan Kaum Pemodal.. Ingat Amerika ni adalah Ganti Syarikat Hindia Timur.. Pemodal.. jual beli senjata untuk keuntungan..

Ada juga rumors mengatakan emas di fort Knox (simpanan emas) sebenarnye takda.. dah kena rembat.. kosong je.. tu Dolar adalah duit kertas yang dicetak tanpa nilai atau sandaran emas yang kukuh..

Dibelakang gomen Amerika ni kaum pemodal..

Sama macam Malaysia dibelakang ahli politik juga kaum pemodal yang melobi untuk keuntungan..

Baca la sejarah.. selidik setiap fakta.. fikir secara kritis.. dan nilai sendiri..

Tanpa Nama berkata...

Kementerian: Janji Bersih kacau sistem siar raya kami
Sara Ghazie
7:32PM Ogos 27 2012


Kementerian Penerangan, Kebudayaan dan Komunikasi (KPKK) menggesa polis tidak membenarkan himpunan 'Janji Bersih' pada 30 Ogos ini atas alasan ia akan mengganggu sistem siar raya sambutan Hari Merdeka.

Ketua Setiausaha KPKK, Datuk Seri Kamaruddin Siaraf berkata peralatan untuk sistem siar raya itu telah dipasang di Dataran Merdeka dan polis mesti menghalang sebarang bentuk himpunan di tempat sama.

"Kita akan maklum polis untuk tak benarkan perhimpunan berlangsung.

"Kerana peralatan kita, kita sudah pasang dengan sempurna di situ dan harus diingat, di mana-mana acara, sistem siar raya sangat penting.

"Saya nak jaga sistem siar raya saya. Kalau ada apa-apa yang diusik nanti, akan menyukarkan kita," katanya kepada pemberita.

Katanya, KPKK memaklumkan polis untuk tidak membenarkan pihak lain mengadakan himpunan di Dataran Merdeka kerana mereka telah menggunakan Dataran Merdeka sejak hari ini lagi.

"Tadi pagi pun kita dah menghadapi masalah. PA system tidak beberapa berfungsi dengan baik.

"Tambahan, kalau dikacau nanti saya khuatir," katanya.

Janji Bersih - perhimpunan bagi menuntut janji kerajaan membersihkan sistem pilihan raya - dijadual bermula dariapda jam 10 hingga ke tengah malam di Dataran Merdeka.

malaysiakini