Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 18 Ogos 2012

SELAMAT HARI RAYA DARI TIM TUKAR TIUB



KLASIK MINUM INI









ESOK KITA RAYA - SELAMAT HARI RAYA

malam ini kita main mercun
malam ini kita pasang lampu
malam ini kita main meriam buluh

tapi jaga jaga
jangan buat huru hara
bahaya akan datang
hati hati

tukar tiub akan balik kampong
tapai telah menunggu
juga ada langkow dari miri

malam tadi check internet
di kampong tt tak ada line yang cun
maka tak ada cerita dari kampong
nak buat macam mana
bagus juga
kalau tidak tak berhari raya
tapi tt bawa dua buah buku
nama buku rahsia
siapa pandai boleh teka
ini kalau lewat malam tak boleh tidor
kerana bukan di katil sendiri
maka buku ini akan membantu

SEBOTOL TAPAI DI PAGI RAYA



RAYA TAHUN INI
rasa blues sikit
kerana dikampong dah tak ada oranng tua
tetiba diri sendiri jadi tua
cisssws leceh betul kah kah kah

tapi yang best mercun banyak
yang best dah beli minyak untuk lampu
yang best ada langkow dari miri
yang best duit raya semuanya duit baru

KAWAN DARI KL DATANG
difahamkan geng radio bangsar
akan datang ke jelebu
ini baiknya jelebu
ulu memng ulu
internet connection tak ada
tapi tak jauh dari kl

RASAKAN NIKMATNYA BERHARI RAYA



RENDANG ITIK
tahun ini masa puasa
hanya berjaya gulai itik acheh
dibeli kedai ali di kg baru
dan itik panggang
tak pernah dapat rendang itik

UCAPAN SMS
ucapan sms dah mula masuk
kadang kadang tak tahu dari siapa
kalau dari minah cun
atau dari mamat jambu ok juga
ini nama pun tak tulis

sedang menunggu sms yang berbunyi:
sila datang ke air terjun bukit tangga
i tunggu you di sana tempat biasa
jangan lupa bawa kondom
selamat hari raya!

kah kah kah
kalau sms macam ini
baru hebat
ini sms tak kreatof langung

atau sms macam ini:
muka najib
muka rosmah
selamat hari raya
kah kah kah

jadi cubalah kreatif bila
hantar ucapan selamat hari raya
melalui sms

tukat tiub aakn memilih
yang terbaik untuk dikongsi sama

MENCARI PETAI TERBAIK








MENCARI PETAI TERBAIK

raya tahun ini kalau nasib baik
akan terserempak dengan orang asli
kadang kadang jumpa mereka membawa petai
rendang daging atau ayam makan dengan lemang
dan di sadur dengan ulam petai
adalah makaan terbaik dalam dunia

tak percaya sila cuba!

NOTA:
kalau petai nak tua
kalau jering nak muda
kalau awek nak yang macam mana?
kah kah kah



SELAMAT HARI RAYA



13 ulasan:

Ariff Alyahya berkata...

selamat hari raya TT. maaf zahir batin

Tanpa Nama berkata...

Bro,
kampung wan den kek kg sungai buluh, durian tipus jelebu. Line telipon memey fail tapi line tenet stedy je bro. I boleh update status. Sempoi betoi.

Line telipon kena cari yg coverage kurang. Bila bos call bole bagi excuse "takde coverage" walaupung sebenarnya tengah tido dlm opis tapi hanpon kasi off.

Tanpa Nama berkata...

Ha..ha..slmt hari raya bro TT. Sambil mkn rendang daging atau ayam b'ulam petai, jan lupa minum sa-tegok guiness stout! Kah..kah..kah.. Bro TT blm tua, yg tua ialah org2 tua yg slamanya poyo...kah..kah..kah...! Dengarkan lagu Cinderella - One For Rock & Roll...dan bro TT akan sentiasa bersumangat muda rumaja. ...long as I got rock n roll I am forever young...

Tanpa Nama berkata...

Ko jgn baca buku dr in the house sudah la. Kamasutra tak pe baca.

Tanpa Nama berkata...

Buku sunan ibn majah dan sahih bukhari muslim

Tanpa Nama berkata...

bodo la ekau ni atok isham! Putar belit imej Aidilfitri dgn arak busuk kau tu. Mcm umno suka putar belit. Perayaan agama lain pandai ekau hormat ikut adat diorg. Agama ekau pandai pandai putar belit ikut akhlak org umno.
Patut den tempeleng ajo ekau maso minum kopi samo kat brikfil kemaren!
Dah tuo bangko jahil, xmo belajar plak tu...
- enche guevara.

Zamirul berkata...

NOTA:
kalau petai nak tua
kalau jering nak muda
kalau awek nak yang macam mana?
kah kah kah

klu kau tanya aku.. aku nk awek tua kah kah kah... (zamirul BM)

Calipso berkata...

siapa lagi kawan kita yang masih ada dikampong sham?

Qaseh Bonda berkata...

Kalau awek nak mcm rosmahla bro. Mantap beb!!!

kah,kah,kah,kah,kah.

Selamat Hari Raya Qaseh Bonda.

Teruskan berkarya dari dalam jiwa bagi membuka mata anak muda. Memerdekakan minda rakyat jelata.

6803man sarawak berkata...

Slamat hari raya bro.

Tanpa Nama berkata...

Ko yg bodo...kah..kah..kah...!

Tanpa Nama berkata...

Abah ekau bodo... Kahkahkah
Bodoh abah ekau jugak... Kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Sebenarnya, ko tu yg bodoh...sbb ko anak keldai, bapa ko keldai...kah..kah..kah...keldai aka baghal! Wargh..ha..ha..ha...!