Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 3 September 2012

SILA MASUK KE FACE BOOK INI - KITA SOKONG SANG SAKA TANAH MALAYA



SILA SOKONG GERAKAN ANAK MUDA




Jom LIKE Facebook Sokong Bendera Sang Saka ganti Jalur Gemilang

https://www.facebook.com/SokongBenderaSangSakaGantiJalurGemilang

By Anonymous on HIMPUNAN HIJAU BERDEMO DI RAUB PAHANG on 9/1/12


ANAK MUDA MENYUSUN BANGUN MELAWAN



UNTUK ANAK MUDA
anak muda
teruskan perjuangan kamu

anak muda
jadilah pemula
bukan penurut

anak muda dunia ini
akhirnya milik kamu!



7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Jgn jadi bodoh..tu bendera dulu dh mcm bendera Singapore, nanti2 lambat laun takkn nk jadi kuli cina..ISHAM mmg bodoh..cina baru masuk jarum skit..dh jadi sampai nk tukart bendera.

Temuluk berkata...

Nama Sang Saka Malaya rasanya meminggirkan Sabah dan Sarawak. Lebih patut dinamakan Sang Saka Merdeka atau Sang Saka Negara atau Sang Saka Rakyat atau Sang Saka Malaysia. Merah darah rakyat, Putih hati rakyat. Dirgahayu Bendera Sang Saka panji rakyat nusantara.

Wassini berkata...

Yekkk!!! Tak lalu aku tengok bendera tu. Kalo nak tukar biar la bendera lain skit sebab;
(1) Kompom orang seberang laut sana akan jadikan isu dan buat lawak bodoh mengatakan M'sia tiru bendera derang.
(2) Bila berkumpul dengan tiga2 negara antara singapura, m'sia dan indonesia kita akan jadi keliru dan kena perhatikan bendera dengan betul2 untuk pastikan bendera negara mana.
(3) Susah nak buat trend mark warna baju, logo, pakaian sukan dan sebagainya kerana kita berkongsi warna dengan negara jiran.
Aku lebih berkenan dengan bendera 3 warna yang lama tanah melayu pakai tu tapi hanya perlu buang logo kat tengah tu. Yang tu baru nampak lain skit dari negara jiran.

Tanpa Nama berkata...

yakin lah, Kita akan memenangi emas sukan SEA, opss silap sukan olimpik pertama dengan sang saka.

Tanpa Nama berkata...

TT - isu ini kian panas...aku pun bergooglelah byk tempat. menariknya fakta malaysia seharusnya mengibarkan sang saka malaya kerana berasal dari nusantara dan mirip singapura, indonesia (benua nusantara)seakan-akan boleh diterima pakai.

tetapi aku x jumpa fakta jalur gemilang mirip bendera amerika. malah jalur gemilang ada penciptanya, merah putih masih menjadi temanya cuma dijalurkan 14 or 13 melambangkan negeri2 dlm malaysia...

so bagaimana...

Tanpa Nama berkata...

Aku tak kisah...
bendera tu ok...
yg lebih penting humbankan BN haramjadah....
slogan ABU mesti diutamakan....
mahathir pukimak...simpan dlm tirai besi...
najib mat bureet...potong kote simpan dlm muzium...kote penjahat
kah...kah...kah...

Prince of Noob berkata...

kenapa kisah sangat nak bendera kita tukar mcm bendera indon dengan jalur merah putih? kat bendera kita ada 7 bendera indon boleh buat