.

Khamis, 1 November 2012

NAZRI KATOI LAGI - TEKSI ADA 600 BIJINAZRI KANTOI LAGI


SKANDAL WANG RM40 JUTA:
BUKTI HUBUNGAN DATO’ SERI NAZRI AZIZ DAN MICHAEL CHIA, “CONFLICT OF INTEREST” DALAM PENYIASATAN TUDUHAN RASUAH RM40 JUTA

Jawapan-jawapan di dalam Parlimen oleh Dato’ Seri Nazri Aziz yang mempertahankan habis-habisan individu-individu yang disabitkan di dalam skandal wang Umno Sabah berjumlah RM40 juta menimbulkan banyak tanda tanya.

Sebagai seorang menteri kanan yang dipertanggungjawabkan menangani kes-kes rasuah dan pengubahan wang haram (money laundering) yang sensitif seperti kes RM40 juta ini, Dato’ Seri Nazri Aziz perlulah telus, bersih dan dilihat tidak mempunyai sebarang kepentingan dengan mana-mana individu yang dipertahankan beliau.

Malangnya, KEADILAN mempunyai bukti bahawa kaum keluarga beliau mendapat manfaat terus (direct benefit) dari sumbangan Michael Chia, iaitu individu utama yang dituduh di dalam skandal RM40 juta.


Anak kepada Dato’ Seri Nazri Aziz iaitu Nedim Nazri Aziz dan keluarganya mendapat manfaat melalui sebuah kenderaan mewah jenis Hummer hitam dengan nombor pendaftaran WNX 9776.

Kenderaan mewah Hummer hitam WNX 9776 ini dianggarkan berharga lebih RM459,000  dan dimiliki oleh Michael Chia. Hakmilik ini boleh disahkan melalui carian saman di laman MyEG.

(Sila rujuk Lampiran A)
Saman bernombor 1100105197 bertarikh 1 April 2011 (Gambar A1) mengesahkan bahawa kenderaan Hummer hitam (gambarnya disertakan sekali di dalam carian saman MyEG seperti dalam Gambar A2) adalah dimiliki oleh Michael Chia atau Chia Tien Foh (670406-12-5261).

Melalui kerjasama dengan Sarawak Report, KEADILAN telah menjalankan siasatan kami sendiri untuk mengesahkan bahawa kenderaan mewah Hummer itu benar-benar digunakan oleh anak Dato’ Seri Nazri Aziz.

Bukti-bukti berikut (diperolehi melalui siasatan mengenai latar belakang anak Dato’ Seri Nazri Aziz dan pemantauan Hummer WNX 9776) mengesahkan bahawa kenderaan tersebut digunakan sepenuhnya oleh anak Dato’ Seri Nazri Aziz:
1.      Kenderaan tersebut berada di parkir Clearwater Residence, Damansara Heights iaitu kediaman anak Dato’ Seri Nazri Aziz
Pemantauan kami menunjukkan bahawa Hummer WNX 9776 dipandu oleh pemandu peribadi keluarga Nedim Nazri Aziz. Rutin harian kenderaan tersebut banyak berkisar di antara Clearwater Residence (kediaman anak Dato’ Seri Nazri Aziz) dan Bangsar Shopping Complex (kedai anak Dato’ Seri Nazri Aziz).

Lampiran B (Gambar B1 – B6) menunjukkan gambar-gambar pemantauan di lobi Clearwater Residence yang jelas membuktikan bahawa kenderaan itu berulang-alik dari Clearwater Residence dan dipandu oleh pemandu dan pengawal peribadi keluarga Nedim Nazri Aziz.

2.      Bukti-bukti bahawa Nedim Nazri Aziz tinggal di Clearwater Residence
Lampiran C menunjukkan 4 gambar.
Gambar C1 adalah petikan skrin (screen shot) laman Twitter Nedim Nazri Aziz @nednazri mengajak rakan-rakannya bersantai di kolam renang di unit kondominium mewahnya di Clearwater Residence, berlatar belakangkan Kuala Lumpur.

Gambar C2 adalah petikan skrin (screen shot) laman Twitter Alwi Kamaruddin @alwi77 yang mengesahkan bahawa Nedim Nazri Aziz tinggal di satu unit di Clearwater Residence.

Gambar C3 menunjukkan gambar kolam renang di satu unit di Clearwater Residence berlatarbelakangkan Kuala Lumpur seperti yang diambil oleh petugas KEADILAN yang berjaya memasuki unit di situ. Gambar ini mengesahkan bahawa kolam renang di kediaman Nedim Nazri Aziz adalah salah satu kolam renang di Clearwater Residence.

Gambar C4 menunjukkan petikan skrin (screen shot) dari laman www.clearwaterresidence.com yang mengesahkan mengenai kolam renang seperti yang dirujuk oleh Nedim Nazri Aziz.
Lampiran C mengesahkan bahawa Nedim Nazri Aziz tinggal di Clearwater Residence.

3.      Bukti-bukti yang mengesahkan keluarga Nedim Nazri Aziz menggunakan Hummer WNX 9776
Lampiran D menunjukkan 5 gambar.

Gambar D1 adalah petikan skrin (screen shot) dari laman Twitter Bee Khan @BeeKhan yang mengesahkan bahawa akaun Twitter itu adalah milik isteri kepada Nedim Nazri Aziz (rujuk twit yang merujuk kepada @nednazri sebagai “daddy”).

Gambar D2 adalah petikan skrin (screen shot) dari akaun Twitter @BeeKhan yang menunjukkan gambar bayi mereka di dalam sebuah Toyota Vellfire, iaitu satu lagi kenderaan yang digunakan keluarga mereka.

Gambar-gambar D3 hingga D6 adalah petikan dari pemantauan yang menunjukkan dua individu yang mengendalikan Hummer WNX 9776 (seperti yang dibuktikan dalam Lampiran B) adalah individu-individu sama yang memandu Toyota Vellfire yang berulang alik ke Clearwater Residence.

Ini membuktikan bahawa dua individu tersebut adalah pemandu dan pengawal peribadi keluarga Nedim Nazri Aziz yang turut memandu Hummer WNX 9776 yang dimiliki Michael Chia.

KEADILAN mempunyai bukti-bukti lain yang cukup untuk membuktikan bahawa Nedim Nazri Aziz, anak kepada Dato’ Seri Nazri Aziz mendapat manfaat kewangan melalui penggunaan kereta mewah Hummer WNX 9776 yang dimiliki Michael Chia.

Dalam keadaan Michael Chia disiasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Dato’ Seri Nazri Aziz bertanggungjawab terhadap SPRM, kenyataan-kenyataan Dato’ Seri Nazri Aziz yang bermati-matian mempertahankan Michael Chia sudah pasti menimbulkan perselisihan kepentingan (conflict of interest). Ini sudah cukup untuk menimbulkan keraguan bahawa ada unsur-unsur rasuah di antara Dato’ Seri Nazri Aziz yang melindungi Michael Chia melalui kenyataan-kenyataan beliau kerana si tertuduh membiayai kenderaan mewah yang digunakan oleh anak beliau (Dato’ Seri Nazri Aziz).

KEADILAN mengalu-alukan maklumbalas Dato’ Seri Nazri Aziz yang sebelum ini begitu gah mempertahankan Michael Chia, sebelum kami mengambil tindakan yang selanjutnya. Beliau juga harus sedar bahawa penafian membabi buta kononnya beliau tidak tahu menahu mengenai urusan peribadi anaknya tidak boleh diterima rakyat.

RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI KEADILAN
1 NOVEMBER 2012

nak tengok semua gambar sila masuk:

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Lu sapa, gua sapa??

Tanpa Nama berkata...

musibat tetap musibat..tp heran psl apa ramai rakyat yg bodoh masih menyokong musibat2 dan lahanat2 ni......

Tanpa Nama berkata...

Bee Khan tu isteri nedim aziz? Sape Amoi ni? anak Chia ka? kalau anak Chia ok la Chia bagi anak dia Hammer.. :D keh keh keh.. Tak salah.. Patut la Nazri pertahankan Chia dah besan dia.. eh camtu ka?

Misteri... huhuhu

Pro_Pembaharuan berkata...

itu la pasal... yg miskin papa kedana dengan sial menyokong parti celaka ini idup senang lenang...

kata pundek2 UMNO, kiter dengki dengan rezeki mereka, menolak hukum allah mereka yang menentukan rezeki dan sebagainya ... kiter jawab, "WOI! DIORANG MEROMPAK LAAAAAAAA!!!

Sumpah diorang sampai mampus pun tak kan dengar cakap kita dan sampai SEPULUH KETURUNAN diorang punya bengong!

Tanpa Nama berkata...

BUDAK NI KAT THAILAND JADI RAJA...MAT SALLEH DISEPAKSEPAK JE KAT SITU...BAPA SAMSENG ANAK PUN SAMSENG.....TAK CAYA...CUBE EKOR MAMAT NI 24 JAM......

average joe berkata...

menteri sibuk buat kerja kena terbang luarnegeri dapat hummer.
petani sibuk buat kerja kena bantingtulang dapat hama.

ala tt, gambar hummer ke hama ke, semua senang je boleh superimpose. gambar swimming pool senang boleh superimpose. gambar menteri senang boleh superimpose. cari je mamat 5'5" ke 5'8" kepala botak, bagi pakai kot hitam, bagi pakai bowtie polka dot, boleh gak tambah extra effect bagi pegang curut - settle!

-average joe-
klakka-la.blogspot: TANYALAH USTAZ, EH HAKIM 2

Tanpa Nama berkata...

biiinaaaweee dak rafizi niiii, aku getu2 muka kau nanti ....

Mat Lendir berkata...

To rafizi....

tak patut...tak patut....
ko ni melampou laa
ko dah buat bapak budak tu susa hati
ko dah buat hati pm lagiiii susa hati
klu macam ni bila pm nak umum PRU

nasib baik orang macam ko ni tak berapa banyak kat malaysia
kalo banyak.... da lama bEnd tegolek-golek dog

Justice For Darren Kang berkata...

TT,

Mengapa Pakatan Rakyat senyap tentang kes pembunuhan Darren Kang?

Adakah benar anak Nazri tidak terlibat dalam kes bunuh Darren Kang?

altantunya sharibu berkata...

bagus lah rafizi nie....kalau ramai manusia mcm rafizi nie kompom BN dah lame tombang..tahniah rafizi,gang TT dan pakatan rakyat.dedahkan lagi supaya rakyat tahu semuanya.

Tanpa Nama berkata...

Semua geng san miquel jugalah ni

Tanpa Nama berkata...

kalau kau jadi anak menteri kau pakai kancil ke?