Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 2 November 2012

SURAH AL SIBU WAL SIBU






PETANG TADI DI LAPANGAN TEBANG
pihak imigration cukup berbudu baha
cukup senanh hati
mereka hanya mahu kepastian berapa hari nak tinggal
dan kemana nak pergi
apa tujuan

aku datang ni nak cari makan
kerana ada majalah baru B-SIDE
yang hanya di temui melalui ipad
aku menulis tentang makanan kembali

AIR ASIA 
aku tak beli apa apa
bila turun dalam bilik imigrisen aku minta air
kemudian aku minta makan

baik sekali mereka
4 orang irangi aku ke kantin -
3 awek dan hafiz , joan yang lain aku lupa nama
mereka cukup bersopan
inilaha yang bakal menantu yang  susah ditemui di semenanjung

SIBU HUJAN
tadi aku ngelencong ke pasar 
wow lebih bear dari pasar selayang
lebih besar dari pasar khadijah
hebat hebat hebat 
ada macam macam
ada nampak ada 5 jenis cendawan
aku lihat juga ikan jelawat

LANGKAU
aku beli langkau sebotol
aku beli kepah sungai 1/2 kg
nanti bila pergi restoran akau minta dimasakan
sapa tak tahu langkau ertiny tak tahu budaya makan
langkau ialah satu jenis cicalok berwarna puteh

BELACAN
aku beli dua jenis belacan BINTULU
satu agak hitam
satu agak kuning

tapi esok akau akan datang awal lagi ke pasar

IMIGRISEN
dalam bilik imigrisen kami bincang hal makan
mereka cadangan ulat mulung dan ulat sagu
aku akan cari

dengan pegawai aku minta alamat
nak beri mereka hadih buku TAPAI
kerana mereak baik hati

sambung ..... lagi..
nak gi makan jam 7 sibu
nak cari restoran ditanggung sendiri
yang ada jual SPESIL -
apa yang spesial belum tahu

tunggu next episod...
bai

5 ulasan:

pua kumbu berkata...

tt, kalau je sibu jangan lupa try mee kampua... tgh tgh town da restauran cina tapi dalam tu ada satu gerai melayu...

Tanpa Nama berkata...

bro, lu nk cari kedai makan melayu pegi kampung bandung, situ mcm kg baru

pua kumbu berkata...

tt, kalau je sibu jangan lupa try mee kampua... tgh tgh town da restauran cina tapi dalam tu ada satu gerai melayu...

pua kumbu berkata...

tt, kalau je sibu jangan lupa try mee kampua... tgh tgh town ada restauran cina tapi dalam tu ada satu gerai melayu...

Mat Lendir berkata...

psssstttttt.....TT. Cun ke awek tu?

Sampaikan salam aku kat 3 awek ngan Joan sekali. Kalau boleh mintakkan gambar sekali kat aku. Mana le tahu, kut ada jodoh aku ngan awek tu...