Isnin, 10 Jun 2013

LAGI TENTANG MAKAN TANGGUNG BERAK CANGGKUNG



MAKAN TANGGUNG 
BERAK 
CANGKUNG


               DEBU BAWAH TAPAK KAKI
Duli - debu di tapak kaki...bahasa digunakan sejak zaman sultan melaka yang menjalankan syiar islam...sultan2 yang lama ni mendaulatkan islam sampai menggelarkan nama mereka sebagai duli-debu tapak kaki disisi yang Maha Mulia - Allah.

 kalau di dalam istilah makna nye mereka ni menggelarkan diri mereka sebagai duli Allah. Macam Nabi Isa Ruhullah gelaran nya ...Ruh Allah yang bermaksud Ruh kepunyaan Allah...mcm kita cakap kita tinggal di Bumi Allah - bermaksud Bumi Milik Allah...

Balik pada Duli tadi kalau kerabat diraja zaman sekarang faham apa yang tersurat berkenaan dengan perkataan Duli Yang Maha Mulia tu bagus la. Tapi kalau diorang claim Maha Mulia tu merujuk kepada yang empunya diri iaitu Sultan- salah lah.So tak salah sebenarnya Sultan menggunakan Perkataan Duli Yang Maha Mulia kalau mereka faham ape yg dimaksudkan. on SILA BERI TAHU APA ITU DULI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/7/13
BERAK CANGKONG MAKAN TANGUNG


Gua berada di tmpt kejadian. Kalau ada event bday ke apa ke, ada sorang raja nih mesti buat kat impiana hotel, parti tertutup tp lu ingat wa xde pic ke air apa yg dihidangkn dlm party tu? Jadi sbb wa dh tgk dgn mata sendiri, dgn ini gua menghina itu sape2 yg minum arak yg wa tgk dgn mata wa. Itu bill juga masuk under kementerian penerangan. Siot btoll! Bday sindri bikin sindri suka kasi bayar pun sindri laa on TAJUL ROSALI SUDAH BERI AMARAN PADA RAJA
Anonymous
on 6/7/13


NOTA
siapa tahu dimana
impiana hotel?
kah kah kah

--------

4 ulasan:

DIDI KOTA BELUD berkata...

Impiana...depan hayat hotel baruler dekat aquaria klcc......hehehehehe...butut...tiada yang tala butut kecuali yang butut butut saja.......

Awanama berkata...

Impiana tu belakang KLCC. Berhadadapan dgn KL Convetion Centre. Jln Pinang .

Awanama berkata...

buat akta derhaka..boleh...
tapi kalo berjuta2 pendemo turun tunjuk derhaka kpd raja dan PM...agak2 penjara mana muat???kena masuk jail ikut giliran laa...masuk jail yg betul2 menepati istilah "makan tanggung...berak cangkung"..cuba cari VVIP politician,,raja...business dan artis kontroversi dlm blog ini..http://keehuachee.blogspot.com

Lovelane berkata...

Isham, salah gambar tu.

Nanti lagi menggalakkan orang berak sambil bercangkung.

Itu tandas DUDUK la. Bukan macam tu caranya. Nanti lagi banyak orang salah guna tandas, KOTOR toilet seat.

Sila buat correction