Selasa, 14 Januari 2014

SULTAN MELAKA DI TANGKAP POLIS

'Sultan Melaka’ ditangkap polis

YA AMPOOON
 Jasin: Lelaki yang mendakwa dirinya sebagai `Sultan Melaka’ Noor Jan Tuah, 56, ditahan polis ketika cuba menaiki feri untuk ke Pulau Besar, pagi tadi bagi membantu siasatan berhubung dakwaan menganjurkan beberapa majlis penganugerahan pingat, bintang dan darjah kebesaran yang tidak diiktiraf.

TUNKU SULTAN MELAKA


SOALAN SOALAN 
YANG WAJIB DI JAWAB

1 - apa salah nya noor jahan tuah jadi sultan melaka?
2 - kenapa noor jahan tak boleh jadi sultan ?
3 - berita lapor noor jahan mendakwa dirinya sebagai sultan -
   soalan hakiki 
sultan yang lain itu mendakwa diri mereka sultan
   apa kepala bana  bezanya
dengan noor jahan


---------

7 ulasan:

SysOp berkata...

Bhai TT...

Takder beza antara kesemuanyer... Ntah saper kasi tauliah tak tau la plak gua.... Hahaha...

Malah ader yang dikatakan Ahlul Bait lagi.... hahahaha.... karut wal sesat....

Hahaha

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

Tanpa Nama berkata...

Mengikut sejarah, Melaka di temui oleh Parameswara. Maka nya, kalau ada sultan melaka mestilah dari bani Kerala betul tak?

Tanpa Nama berkata...

Unfound Twankque

MONGGOL berkata...

Celaka punya noor..pergi pulau besar bukannya nak call...tukang cai aku...tukang kompom sana..pergi pun tak bagi tahu...pintu mana besok dia nak bolot semua....terpaksa lah aku cai satu lagi...kalau lah dia sms aku pintu mana...magnum ke toto ke damachai ke....celaka punya noor ...nak makan sorang sorang yer....rasainlaoh....langgar pantangkan...kan kena tangkap.......padan muka jerman ko.....

Lang berkata...

Kalau jadi sultan dpt jadi ketua agama, boleh claim kerabat nabi, boleh buat apa saja termasuklah maksiat, ramai orang akan mengampu, ramai orang yg mintak ampooon. Jangan lupa rumah sultan besar, tanah berekar2, gundek berbondong-bonsong.... depa ada, korang ada ke?

Nazrio Dond DoLLa berkata...

kenapa suLtan meLayuuu di hinaaa sebegini rupa...hwaaaa waaaa huwaa

RAJA LANGKASUKA BIN RAJA SRIVIJAYA berkata...

Bagi saya Raja Noor Jahan jauh lebih cool daripada kebanyakan Rajah Gopal di Malaysia. Jauh lebih coool daripada Rajah Gopal Muda Selangor. Cuba tanya rakyat Selangor yang mana mereka nak jadi ketua candu dan Rajah Gopal Selangor - Noor Jahan atau Amir Si Pondan?

Bapok Pondan minum arak dan bakal jadi ketua agama tak nak tangkap. Yang ditangkap ialah yang mengaku dirinya Sultan Melaka. Yang Bapok bebas menghabiskan wang rakyat.