Rabu, 24 Disember 2014

WAJAH PEJUANG



KOMENTAR
16 september tahun hadapan
akan lagi heboh chin peng
ini adalah hari kematian
pejuang kemerdekaan
tidak dapat tidak
akan ada cuti umum

pasti akan ada usaha
agar cuti umum dibatalkan



Individu dalam mural itu adalah penduduk lokal

IPOH - Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) menjelaskan individu dalam lukisan mural di Jalan Tun Sambanthan, di sini bukan Ketua Parti Komunis Malaya (PKM) tetapi merupakan penduduk tempatan.

Bahagian Perhubungan Awamnya dalam satu kenyataan semalam, berkata, ia dilukis oleh seorang pelukis dari Lithuania bernama Ernest Zacharevic berdasarkan wajah seorang penduduk tempatan.

“Pihak MBI sekali lagi menjelaskan lukisan mural yang terdapat di dinding sebuah restoran di Jalan Tun Sambathan bukan imej Chin Peng,” menurut kenyataan itu.

Difahamkan, satu video di laman Youtube bertajuk ‘The Art of OLDTOWN with Ernest Zacharevic - Old uncle with cofee cup mural’ adalah bukti lukisan mural tersebut bukan imej Chin Peng

Individu sebenar dalam lukisan mural bertemakan ‘old uncle with cofee cup’ dihasilkan Ernest itu didakwa seorang pengendali kren.

Kelmarin, sebuah lukisan mural mencetuskan kontroversi apabila seorang warga Ipoh, Mior Azman Mior Aris, 46, memuat naik status dalam laman Facebook mendakwa imej berkenaan mirip Chin Peng.



KAH KAH KAH

woit
ini hebat
sosok bernama chin peng
memang hebat
abu chin peng ditakuti
wajah chin peng ditakuti

wajah pejuang 
menentang british

APA PUNYA TUUUR







--------

7 ulasan:

Ridd berkata...

KELAB ANAK-ANAK GUA MUSANG
54 mins · Edited ·
Assalamualaikum.Gua Musang dilanda banjir besar.Maka atas dasar simpati yang amat sangat maka satu sesi kutipan sumbangan pakaian(seluar/baju/kain/dll) untuk mangsa banjir di Gua Musang akan diadakan.Sahabat semua boleh serahkan sumbangan pakaian tersebut kepada PIC yang tersenarai di bawah :

1. Amran Arifin
(017-2089569).
Lokasi : Depan Alamanda Putrajaya
Masa : 2.00pm - 5.00pm
Tarikh : 25.12.2014 / Khamis

2. Zack Kagum
(017-6166528)
Lokasi : Depan Tesco Ampang
Masa : 10.00am - 12.00pm
Tarikh : 25.12.2014 / Khamis

3. Haji Hazmi Hanipa
(013-9100020/012-9192037)
Lokasi : Shell Greenwood,Gombak
Masa : 11.00am - 12.00pm
Tarikh : 25.12.2014 / Khamis

4. Mohd Sharuddin
(019-2949300)
Lokasi : Restoran Wira Sejati
Seksyen 24 Shah Alam
Masa : 24 jam (On Call)
Tarikh : 25.12.2014 / Khamis

Mohon jasa baik sahabat semua uar-uarkan kerja amal ini.Semoga Allah SWT bagi ganjaran setimpal untuk kita sama-sama ringankan beban sahabat dan keluarga di sana

tak dapat sumbang sbarkan di group masing2 insyaAllah

Awanama berkata...

chin peng ke, chak lem pong ke, aku tak kisah. tapi aku pelik dgn perangai melayu ni. mudah sangat sensitif, mudah terpele'ot. mula la suruh "pihak berkuasa" siasat, suruh ambil tindakan. apa punya bangsa la macam ni. bangsa lemah minda.

Awanama berkata...

Melayu jadi bahalol dari Keldai

Awanama berkata...

Memang mirip sesangat lah hehehe.

Awanama berkata...

Suruh Tt ambil abu cheng peng sbb tt adalah penganut tegar komunism. Buat menurun no bertuah.

Awanama berkata...

Ini bukan pelanduk, ini sang kancil.

Kah Kah Kah

Awanama berkata...

Dalam MBI pun ada kominih ghopenye...ABU hehehe