Selasa, 16 Februari 2016

TOWKAY JUAL AGAMA








TOWKAY 

JUAL AGAMA

APA YANG

HANG CAKAP?

CAKAPLAAAA


Makalah ‘Hudud’ dan ‘Liberal’, Asyraf Wajdi dakwa FMT salah lapor

PETALING JAYA: Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Tuan Haji Asyraf Wajdi mendakwa ucapannya di Sidang Kemuncak Kepimpinan dan Aspirasi Kebangsaan di Kuala Lumpur 14 Februari lalu telah disalah lapor oleh FMT.
Beliau merujuk makalah bertajuk ‘Asyraf: Now’s not the time for hudud’ dan ‘Asyraf: Liberalism OK, as long within Islamic confines’ (tajuk asal: ‘Asyraf: Nothing wrong being a liberal’) yang disiarkan pada hari yang sama.
Beliau diminta menyatakan secara khusus bahagian yang dimaksudkan, dan memberi penjelasan lanjut mengenai ucapannya pada sidang itu, namun beliau menjawab:
“Cuma minta maaf sahaja. Nanti ‘misquote’ lagi.”

KAH KAH KAH

woit
kesian pada wartawan
kesian pada media
bila munkee malaon bangang
bila dah jadi hasan malek
tuduh media salah lapor
kah kah kah
towkay jual agama ni pun sama
bila diminta apa yang dia cakap
tak berani cakap pulak
kah kah kah
jual agama timbang kati
kah kah kah

JUAL AGAMA 




-----------------

4 ulasan:

Awanama berkata...

dulu guna agama nak pujuk makcik pakcik felda......sekarang umno guna agama nak pujuk puak-puak liberal yang banyak kat bandar-bandar besar.......takut mereka lari ke dap....kah..kah..kah..!!!!!!!

Awanama berkata...

Allah swt hanya satu. Kalam pun hanya satu. Ka'bah hanya satu. Muhammad saw hanya satu. tp knp ada Islam liberal, fundamentalis, aswj, syiah, wahabi, khawarij dsb?

sepatutnya Islam ini satu iaitu samada Islam seluruhnya atau jadi kafir. tidak ada jalan tengah; no moderate nor extremist; ONLY ISLAM.

INNA DIN NA INDALLAH IL ISLAM.

yg peliknya org2 Islam pun setuju dgn istilah2 ini tanpa cuba utk menangkis serangan musuh Islam.

Awanama berkata...

Ada MASYOOOKKK

Arie_73 berkata...

Berak 30 juzuk klu dijual pun ramai org melayu akan beli..Jual Agama Bisnes Lumayan..!