.

Sabtu, 5 Mac 2016

ANAK MUDA BANGUAN MELAWAN







SALUT

ANAK MUDA

YANG BERANI

anak muda ini
menjadi emcee
program barisan bersatu
selamatkan malaysia

 


Pendebat terbaik 'dikaunseling' polis cawangan khas

Pendebat terbaik Asia, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman berkata beliau didatang pegawai polis cawangan khas berhubung kritikan terhadap Perdana Menteri Najib Abdul Razak oleh kumpulan belia Challenger.
Syed Saddiq yang juga jurucakap Challenger berkata dua pegawai cawangan khas berjumpa beliau petang ini.
"Ia bukan satu sesi soal siasat. Lebih daripada sesi 'kaunseling', menurut mereka.
"Tetapi saya ingin menegaskan bahawa ia sangat profesional. Ia hanya menyedihkan bila tahu yang saya dilihat sebagai satu ancaman kepada negara saya yang tercinta," katanya kepada Malaysiakini.
Selain lawatan oleh pegawai cawangan khas, Syed Saddiq berkata beliau juga dipanggil tiga kali oleh Hal Ehwal Pelajar Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) berhubung kenyataan Challenger.
Challenger semalam menolak kepimpinan Najib dengan mengatakan perdana menteri akan membawa kehancuran kepada negara. Kenyataan itu dikecam tiga kumpulan belia yang lain hari ini, termasuk oleh Majlis Perundingan Pelajar Kebangsaan (MPPK).
Presiden MPPK Farhan Khairuddin berkata, kenyataan Challenger adalah satu serangan terhadap demokrasi, dan menggesa belia untuk menegakkan institusi negara.
Sehubungan itu, Syed Saddiq di Facebook mempersoalkan mengapa MPPK tidak bersuara apabila demokrasi didakwa diketepikan oleh kerajaan, seperti apabila Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail tiba-tiba disingkirkan sebagai peguam negara Julai lalu.
"Demokrasi bukan milik Najib, demokrasi adalah rakyat," katanya.
ANAK MUDA

BANGUN

MELAWAN

DUNiA INI 

AKHiRNYA

ADALAH MiLIK

ANAK MUDA




--------------

5 ulasan:

Nazrio Dond DoLLa berkata...

Sapa Lebih besar~biG
RosmaH atau najib...
Ikuti temubuaL wartawan
Bersama Tukar Tiub.....
"""""Katanya [TT] walaupun pernah dimasukkan ke ISA pada 2001 semasa pemerintahan Mahathir namun perkara itu beliau ketepikan.

"Apa lebih penting sekarang ialah ketepi perbezaan itu lebih penting dan memandang ke depan ke arah sesuatu yang lebih besar iaitu Najib Razak.""""""""
KaH kaH kaH... Kantoi...
TT akui najik LebiH besar~biG
dari kaH kaH kaH...

Tanpa Nama berkata...

Ini bukan Melayu lah

Ini MAMAK

Ini kerabat TUN

Melayu nama Kedol , Kulop , Muin , Bujang , Kasim , Seman , Pau Pau

BODOH ke Melayu

Hishamuddin RAIS pun bukan MAMAK

Melayu tidor lah

Tunggu PAU PAU PAU saja boleh pakai

Bahalol

Boleh harap ke ????

Tanpa Nama berkata...

Demokrasi

Ramai tak paham...
Termasok cawangan khas...dan juga Kepala Bapak Twitter tu
Lawan dan cabar ada-lah sebahagian dari sistem Demokrasi.
Katak pon sebahagian dari Demokrasi
Dulu Perkosa sering buat cabaran dengan lantang..seperti katak dengan air hujan.
Mereka ni pon sebahangian dari demokrasi...Tapi perkosa dan katak dah DemoCroaksy dah.
Oksigen habis

Asal kan jangan ikut MIC...keling ni DemoKerusi

Tanpa Nama berkata...

thumbs-up!!! bangkitlah semua rakyat malaysia!! pemimpin pemimpin sejati dah tunjukkan jalan, keputusan di tangan rakyat, gerakkan mobilisasi rakyat, rakyat pelusuk tanah air semua kena bangkit dan turun ke jalan raya. jika ini berlaku dan rakyat terus bergerak tanpa henti pasti najib & rosmah akan tersungkur menyembah bumi!

tak percaya?? cuba lah, give a go!

jgn hot hot chicken shit - jgn lah jadi rakyat yg bangang, pemalas dan buta hati. najib & rosmah tak kebal mana pun

Nazrio Dond DoLLa berkata...

Kebenaran bukan satu keperLuan
Di daLam hati pengganut umnQ...
Jangan tegaK kan kebenaran
Di hadapan mereka...
Hasut saja mereka supaya
Terus berperang sesama umnQ
BekaLkan aLat2 perang untuk mereka