.

Rabu, 6 April 2016

LAUT CHINA SELATAN TEGANG


APA MAKNA

BERITA INI?

‘Isytihar Sabah zon keselamatan, tembak bot penceroboh
Seorang ahli parlimen BN hari ini menggesa kerajaan mengisytiharkan perairan Pantai Timur Sabah sebagai zon keselamatan dan menembak mana-mana kapal dan bot yang mencerobohi perairan negara.
Jumat Idris (BN-Sepanggar) membuat gesaan itu berikutan penculikan Jumaat lalu di perairan Ligitan oleh sekumpulan lelaki bersenjata.
“Tutup sempadan perairan kita dengan Filipina dan kita istiharkan (kawasan itu) sebagai zon keselamatan supaya kita boleh tembak mana-mana kapal dan bot yang memasuki perairan kita.
“(Ini) sebagai satu jalan untuk musnahkan kes-kes penculikan ini daripada berterusan,” katanya semasa perbahasan tergempar penculikan di Sabah.

BRO

lu ingat tak

apa gwa bilang

laut cina selatan

south china sea

wilayah rebutan

lu lupakah?

kalau lu lupa

lu cium dipap

kah kah kah

KAH KAH KAH

--------------

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

yang dok sibuk g hantar tentera berlatih kat padang pasir buat pe?mp bn ni bangang..ckp tak fikir..pasal apa tak hantar geng2 baju merah kawal perairan sabah dengna filipina? takut geng2 baju merah tersalah pancut ke..minah2 pinoy tu cun2 belaka..tak caya tanya ali tinju..datuk jamal kena belajar dengan ali tinju cara2 memancut dengan deras dan jauh...geng2 baju merah pun kuat dengan org2 tua gaibnya..errr..ketika ini najib rosmah badak diasak oleh dunia kafir dunia kapitalis, mana hilang zahid hamidi..makan angin kat us ke atau jumpa paris hilton ke..atau jumpa laki kimora ke atau senyap2 dan bersedia menanguk badak di air yg keruh...ketika panama paper pecah, anak najib adalah somebody dlm majlis olimpik..majlis olimpik ni bawah sapa? bawah KeBaS ke...mungkin kah sb tu KJ kata panama paper tak penting..kalo tak penting nape presiden iceland letak jawatan..napa media2 kafir sibuk..napa nama2 dlm list tu sudah kepanasan..napa..napa..