.

Sabtu, 14 Mei 2016

BERGADUH -HANCUS MANCUS







BERTANDING

CALON NAJIB
KOMENTAR
ini adalah dua PRK yang penting
yang bertanding ialah calon najib
najib sedang dipertandingkan

pakatan harapan - amanah pkr dap
termasuk PAS - akan kalah
jika tidak memahami apa makna
prk di kuala kangsar dan sungai besar

jika parti parti yang menentang
gerombolan ketuanan melayu
gagal bersatu
gagal meletakkan hanya 1 calon
maka mereka akan bungkus

prk ini akan memperlihatkan
apakah najib dapat sokongan
orang ramai atau tidak
yang bertanding ialah pilihan najib
yang bertanding ialah najib

betul penipuan akan berjalan
betul duit akan ditabur
betul santa datang awal
dalam masa yang sama
DAP PKR PAS dan AMANAH
wajib juga membetulkan rumah sendiri
memahami tanda dan makna
sungai besar dan kuala kangsar

mata hati rakyat
sedang memandang kepada PRK ini
rakyat teah kecewa 
dengan 'gelawak' bangang
pakatan harapan di sarawak

rakyat kecewa dengan intrik dalaman
yang tak sudah sudah dalam PKR
rakyat telah mual
rakyat telah muak
bila rakyat muntah
yang dimuntahkan 
ialah pkr, dap, pas  dan amanah



PRK Sungai Besar: BN dijangka kalah teruk

SHAH ALAM - BN mungkin kalah teruk dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar.

Pensyarah Kanan Hal Ehwal Politik dan Antarabangsa, Universiti Utara Malaysia (UUM), Md Shukri Shuib yang mengandaikan demikian berkata, kebarangkalian itu sukar dinafikan berdasarkan pada situasi semasa dan juga isu-isu di Selangor.

"Saya menjangkakan calon daripada Amanah (Parti Amanah Negara) akan diletak untuk berdepan dengan calon BN. Calon ini akan mewakili Pakatan Harapan dan pertembungan ini nanti akan dilihat sebagai pertembungan antara kerajaan negeri dengan kerajaan Pusat," katanya.

Beliau berkata, meskipun Amanah masih baharu dan kawasan itu pula dilihat kawasan yang didominasi oleh Pas sebagai parti pembangkang yang terkuat, pakatan pembangkang dilihat lebih cenderung untuk meletakkan calon daripada Amanah.

WOIT

kalau parti

anti-gerombolan

terus bergaduh

biarkan mereka

pergi jahanam

HANCUS MANCUS

---------------

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results (Ketololan ialah melakukan perkara yg sama berulang kali dan mengharapkan keputusan yg berbeza) - Albert Einstein. Inilah yg berlaku pada parti2 pesaing BN.

panglimo potaseh berkata...

Aku mau bagi Amaran Las Woning. Jika PRK Sg.Besar dan K.Kangsar, ada terdapat lebih drp satu calon dari kalangan Geng Pakatan ke atau Harapan ke, yg menyamar Bebas ke atau Pukimak apa pon, yang nak menibai Parti Najib. Maka "that its" aku ucapkan pergi mampos dengan mereka yang nak menibai Najib .. belum apa-apa mereka ini dah nak jadi Setan .. dah jadi Setan cam mana nak lawan Mahasetan .. cinabeng betul.

Tanpa Nama berkata...

Kita buat satu lagi parti... Parti Keparat Jahanam Semalaysia...ahli2nya mesti bersifat TALAM DUA MUKA dan semua ahli mesti nak jadi presiden parti...biar betul kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

bagus abg isham. kalau masih bgaduh itu ini kutrak putrak, memang patut didoakan biar hancus mancus. sbelum ni bukan main lagi nampak salah orang lain tapi salah diri sendiri mati2 tak nak mengaku. jai dan ezi pun dah naik fade up.

Tanpa Nama berkata...

Kita lihat siapa yg angkoh....parti mna yg sombong.... jk amanah bertanding di sg besar jee pasti menang bergaya.....tp jk pas bongkak....dia akan kacau....jk dia kacau....kita tanya siapa 15 org dpt duit dr 2.6 bilion tuu....kejutan besar bebbb...

Tanpa Nama berkata...

DAP PKR Amanah jadi GILA bila ada NATANG nak masok sekali

Ada MASYOOOOKKKKKKKKK

Samggup jadi NATANG

Goblok banget