.

Khamis, 9 Jun 2016

BAZAR RAMADAN




DAH ANUGERAH PADA CUKONG
Senario 1 Peniaga dihambat berniaga dlm hutan sebab tapak berniaga yg strategik tu dah dianugerah pada cukong. Cukong sediakan tapak baru.. dlm hutan.

Senario 2 Ayahanda pekida kat situ tak power. Takde cable dgn org majlis bandaran. Atau pun ayahanda pekida sapu duit sorang2 taknak syer dgn boss majlis bandaran. Ps: tapak berniaga pasar mlm dan bazaar ramadan mmg income tetap ayahanda2 pukimak ni. Nak pegang jawatan besar tak boleh sebab sekolah tak tinggi, hanya pandai bersilat jer. Yang byk duit pakai cincin kebal sebesar penumbuk. Kalau pandai baca doa boleh jugak buat kerja mcm din ayam. 

Senario 3 Peniaga kat situ ratanya adalah pengundi parti pembangkang. Majlis bandaran ni biasanya mmg barua federal government tujuan untuk buat kacau. ermmm.. aku rasa senario 1 laa... kah kah kah. on TAK MASYOOOK
Anonymous
on 6/9/16

GERAI TAK BERLESEN
Belok kiri, gerai tak lesen. Belok kanan, gerai tak lesen. Tak payah kedai, pakai gerai, aje! Cukup untung, buang sisa sampah kat longkang, aje. Kan senang? Tak payah letrik, tak payah air..... Pakai gen-set, bawa bekalan air, sudah cukup. 365 hari setiap tahun, boleh untung MANYAK-MANYAK-MANYAK! on TAK MASYOOOK
Anonymous
on 6/9/16

JALAN TAR
Sejak mula puasa di Jalan TAR, tiap hari aku buka ngan nasi mamak .. kentot pon dah bau koling mamak. Nak buek camno itu jo tompek yg seleso dan mampu untuk aku. Nak poe buffet hotel duit tak do .. aku bukan pegawai gomen, toke cino bolanjo buffet pado pegawai gomen jo.

 Makanan Melayu ado .. tapi kek gerai .. yg dijual berbagai masakan ikan kombong, ikan jefrideen, ikan mato uji rashid dan ikan sekalas dongan nyo .. tapi hargo samo kok buko ikan tenggiri di kodai mamak .. air RM2 so bungkuih .. murah banding air doa .. buko makan nyangkong .. sambil nasi masuk mulut, maso tu jugak jubo keluar angin.

 Kalau makan duduk ado mejo angin keluar kemudian. Tu lah dio poniago melayu bawah UMNO, sampai bilo-bilo niago digerai topi longkang .. melawan sikit hangkut gerai. on TAK MASYOOOK
panglimo potaseh
on 6/9/16

PARTI AMANAH
Kena tanya adun kenapa jdk lagu ni. Kahkahkah.. Tp kalau adun lebih sibukkan urusan kipas, urusan anak beranak, urusan laki dlm jail maka urusan rakyat dan parti terburai. Kahkahkah.. Mujurlah ada rafizi. nampk pkr ada nyawa ada masa depan sikit. Kahkahkah.. Bubar shj pkr masuk dlm amanah. 

Kahkahkah.. Semenjak kewujudan amanah, parti pkr sudah tidak relevan sama sekali. Kahkahkah.. Bila bubar besok jgn lantik ketua umum. Amanah tidak perlu ketua umum. Amanah tidak berjuang kerana nama seorg insan dan berjuan demi seorg insan. Amanah seharusnya demi rakyat dan tiada lain selain demi rakyat. on TAK MASYOOOK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/9/16

HULUQ KUAT
yang ni amat tepat sekali... tauke huluq kuat..mamat tepi jalan tak huluq... meniaga burger air ketum mana nak huluq ? kah kah kah..merata tempat bukak judi atas nama mesin simulator...pusat hiburan keluarga...semua tahu...semua sedar tapi buat buat dono...kah kah kah setiap bulan huluq...

tak ada lesen tak apa...tak ada apa apa tak apa lagi...asal ada huluq...semua boleh jadi kalau huluq... asal senang hati..semua happy.. tahu kenapa ramai yang setuju pok najib jadi piem ? sebab semua tahu kalau kepala kaki rembat yang bawah tak kacau...sama sama cari makan lah woit...kah kah kah hidup ketuanan mooooolayu kah kah kah on TAK MASYOOOK
Anonymous
on 6/9/16







---------

Tiada ulasan: