.

Khamis, 21 Julai 2016

SATU CADANGAN








CADAGAN

untuk selamatkan
harta anak rosmah
harta 1MDB yang
disita di amerika
kenapa tidak
dipindahkan saja
tuan pendakwa
ke PMO di putrajaya
dan berhentikan
hakim negara amerika
dan ganti dengan
tan seri apandi
saje beri cadangan
tak setuju tak pa
jangan marah



-----------

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Perkara ini perlu disegerakan... jangan tngguh.. klu perlu buat pungutan suara, sila tuan TT usahakan.. bukan senang anak malaysia, boleh duduk sebaris dgn lawyer2 org putih nie..

Tepuk dulang berkata...

Pegawai kapir USA memang makan babi...tetapi tak makan rasuah macam islam merengsia.

ZainaL AbidiN berkata...

aku ni xdela cun sgt ckp omputeh tp aku tawarkan diri secara sukarela jadi peguambela Ajiburosmatola tanpa sebarang imbuhan/dedak/kontrak/tender atau apa2 jawatan sbg balasan!!! Malah segala perbelanjaanku akan aku usahakan meminta derma dan meminta hadiah dari mana2 raja dari mana2 planet tmasuklah raja planet pluto! ini krn aku berkeyakinan penuh, mana mungkin pemimpin agung, gemilang dan terbilang ksayangan menteri2 pencacai mangkuk ayun tgamak menodai amanah yg dpertanggungjawabkan pd beliau sbg pemimpin! walhal majoriti rakyat jelata UMNgOk tlalu sygkan pm ini krn pm inilah satu2nya insan syumul, tawaduk, suci, bersih, tulus, mulus bak embun jernih di subuh hari! mana mungkin pm yg bgitu mulia hinggakan x cukup tangan diri tmasuklah anak tirinya menerima pelbagai hadiah serta derma krn kebaikan serta ketulusannya.. malah sifat taat serta menyayangi isterinya turut tserlah dlm stiap tindak tanduknya yg tlebih dahulu memohon izin serta restu isteri tcinta.. walau isterinya dicerca oleh mrk yg jealous melihat cinta mrk, walau sejak azali isterinya merantau ke serata pelusuk dunia mencari penawar melangsingkan tubuh tp gagal! walau beratus malah beribu liter botox telah dsuntik malah diminum utk terus menegangkan kulit yg dah kerepot namun bentuk tubuh bak badak sumbu dan ketinggian bak kanak2 di sekolah rendah namun beliau rela mengetepikan cinta pd isteri pertama demi Rosmatola!!! aku tk pcaya pm ini bdusta! mana mungkin seorg pahlawan, berdarah pahlawan.. bketurunan pahlawan.. seorg pejuang islam, seorg yg dianggap serba sempurna oleh pencacainya melakukan kesalahan!

Tanpa Nama berkata...

lebih baik hantar bik mama jadi bos di dept of justice di US sana nu.
jimat sikit duit daripada nak angkut mana2 kafir harbi ke Malaysia ni.

kahkahkah

penyamun sampai ke mampos

Tanpa Nama berkata...

setuju..ini cadagan terbaik.ini cadangan bijak..pindahkan kaum pendakwa ni ke PMO kemudian kita ajar dia makan petai..kita bawak dia ke puncak alam..kita ajar dia apa itu c4..c4 ni cina cina cina cina..atau kita ajar dia main drum dan simen...apa kata tuan ibrahim tuan man..setuju?