.

Ahad, 3 Julai 2016

SATU PENCERAHAN





PENCERAHAN

lalu heboh
lalu bising
menuntut lim guan eng undur
kerana sedang didakwa

adalah diberi pencerahan
bahawa malaysia adalah
negara dunia ketiga
malaysia  memiliki watak
malaysia memilik perangai
negara dunia ketiga

di brazil presiden terlibat rasuah
enggan undur hingga rakyat
turun ke jalan raya
di zimbawe mugabe 
yang rasuah terlibat kes bunuh
terlibat kes menyeramng ganas 
musuh politik masih enggan turun

ini tidak ada berbeza dengan malaysia

najib terlibat kes bunuh altantuya
najib terlibat kes rembat duit 1MDB
kes bunuh kevin
kes bunuh hussain najadi
najib tidak akan undur


ini negara dunia ketiga
pemimpin politik tak akan bereundur


malaysia bukan britain
david cameron berundur bila
kalah pungutan suara
ini watak negara kapir harbi
dimana pemimpin main bontot
tak percaya tuhan
minum arak
sex bebas 
sex rambang
makan babi guling

malaysia sebuah negara islam
ada ayat
ada hadis
ada mufti
ada guru agama
yang akan mengeluarkan fatwa
untuk membuktikan betapa
najib yang zalim tak perlu berundur

justeru
di negara dunia ketiga
telah terbukti hanya dengan
gerakan jalan raya yang ampoh
barulah pemimpion ganas
barulah pemimpin zalim undur

marcos undur bukan kerana pilihan raya
suharto turun bukan kerana pilihan raya
zainal abidin turun beukan kerana pilihan raya
mubarak turun buykan kerana pilihan raya

jadi jangan buang masa
bincang lim guang eng undur ataui tidak
pekara ini tidak perlu timbul
kerana ini malaysia negara islam
ada acuan sendiri
malaysia bukan negara kapir harbi
malaysia ada mufti

PENCERAHAN


--------------

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

hang kata negara pasport merah...

Tanpa Nama berkata...

Fitnah lagi. Tak habis2 pagi mangkuk ayun ni

Tanpa Nama berkata...

Bahalol

Yang suroh undur undur semua MUKA MUKA JERANGKONG

Tapi tak sedar

Malaikat MAUT tengok 70 kali se hari

Tanpa Nama berkata...

Islam di-Malaysia

Rahim Tambi tak akui diri-nya perogol gadis bawah umor

Azalina lesbo tak akui diri-nya pengkid.

Madey tak akui diri-nya Keling

Bak Kut TEE tak akui diri-nya ada DNA pork-chop dalam darahnya.

Saiful tak akui ada benih mani dalam lobang-nya dari 6 jantan

FLOM tak akui diri-nya sebagai hantu Kopek

Haji Najis tak akui diri-nya entot Backdoor dan ter-telan billion-billion.


*Kalao P.Ramli maseh hidup, bayang-kan bertapa banyak filem akan di-terbitkannya.kakakaka

Tanpa Nama berkata...

ketika ini sokongan terhadap LGE memuncak naik dan membuak2 seperti lahar gunung berapi, ketika bulan ramadan yg panas dan berpuasa ini, sokongan warga islam terhadap lge juga tinggi.termasuk juga kisah warga kampung miskin yg sepatutnya terima zakat dari kerajaan penang tetapi warga miskin itu memberikan derma rm10 seorng dan berhasil kumpul rm260.seandainya pada ketika ini rakyat penang usulkan keluar dari malaysia, alangkah indahnya dunia.dlm masa yg sama ramai pemimpin2 besar umno seperti muhyidin,mukriz, safie dan ketua2 cawangan umno pun keluar dari umno.jika selangor pun keluar dari malaysia dan menubuhan US (united state) dgn penang. selngor dan penang adalah negeri terkaya, sekiranya united state ini bejaya, maka kita lihat apa barang yg akan digadaikan oleh mufti pahang, mufti perak. jgn lupa, perak pun antara negeri termiskin di malaysia tetapi mempunyai raja yg kaya dgn firma2 guaman ada pertalian dgn tarikat. cuba bygkan berapa byk duit yg selangor dan penang akan kutip dari expatriate.setiap kali raya, berjuta kenderaan berada dijalanan bermakna berjuta wang yg kerajaan negara bersatu (united state) ni akan pungut.najib rosmah duduk di putarjaya,di bawah wilayah so kita charge dia. dikuala lumpur dulu ada 13 tol, bygkan kalo tol2 diselangor dan dipenang di FREE kan,betapa cemburu hati najib rosmah malah united state bole hindar tppa,hutang2 1mdb.setelah penang dan selangor berpisah, kita lihat tong taik united malay national organisation yg diasaskan diistana johor akan digagalkan.kita lihat apa tindakan pejuang2 bangsa lanun johor.sebagai warga selangor, aku sokong selangor keluar dari malaysia.duit kita, kita perintah sendiri.jgn diharapkan kpd pru14 kerna pru14 adalah pru paling kotor. sbelum pru14 tiba, kita keluar dari projek malaysia.dah bermacam cara kita buat agar najib rosmah turun, tiada salahnya kita mencuba.