.

Selasa, 9 Ogos 2016

PROJEK BODEK FULUSIKOM








ALI TINJU

TUNJUK AKSI

PADA  JAMAL 

IKAN BAKAR

ANAK MUDA

DAPAT FULUS


 

Jawatan kosong: RM10 sejam

 | August 9, 2016
Mereka yang dipilih bekerja dengan Gerakan Merah diwajibkan memakai baju khas menyatakan sokongan kepada kerajaan.
PETALING JAYA: Gerakan Merah yang pada tahun lalu menganjurkan protes mempertahankan pentadbiran Najib kali ini tampil dengan pendekatan berbeza: menyasarkan 5,000 belia melakukan “kerja amal”.
Presidennya Mohd Ali Baharom, atau Ali Tinju, kini menawarkan RM10 sejam kepada anak muda.
Apa yang mereka perlu lakukan adalah memakai baju yang tertulis “Mempertahankan kerajaan, pemerintah dan negara” sepanjang malakukan kerja amal di program keramaian menampilkan pemimpin kerajaan.
Tawaran kerja itu terbuka kepada belia berumur 21 tahun ke atas di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.


PROJEK BESAR

TERIMA KASEH

PADA BERSIH

BILA BERSIH 5

UMUM NANTI

BUJET NAIK

JADI $50 RM 

SATU JAM

BARU BETUL







-----------

8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Aik!??? Seploh hengget jer 1 jam? Mcmana nak tau individu itu ini kerja berapa2 jam? Ada buku log ke? Ada punch in out ke? Kalau kerja 3jam 25minit kira guane? Gaji ada potong gst ke? Income tax, kwsp, socso guane? Ada isi borang ke? errr.. ada interview tak?

Tanpa Nama berkata...

6 million dollar man tak payahlah bersama Ali Tinju kali ni! RM10 sejam tak mainlah!

Tanpa Nama berkata...

inilah pengetahuan agama org2 melayu. melayu dulu, islam kemudian. inilah org2 yg baca al-Quran tapi tak faham sbb tak baca terjemahan.

agama ini perlu dikaji. kalau kita sanggup belajar bertahun2 utk sekeping kertas diploma, ijazah, master, phd semata2 utk kesenangan dunia tak sampai 50 thn. knp kita tak belajar agama addin ini yg akan menjamin kesenangan yg kekal abadi? tanpa noktah ~ infinity...?

the buck doesn't stop here. it doesn't stop at all!

tidak mrk sedar bhw setiap insan akan bangkit bersama2 dgn imam2 mrk? adakah mrk ini tlh melantik najib sbg imam yg mesti dibela, dipuja? adakah najib akan mbawa mrk ke syurga pd hari pembalasan?

Sebahagian (dari umat manusia) diberi hidayah petunjuk oleh Allah (dengan diberi taufiq untuk beriman dan beramal soleh); dan sebahagian lagi (yang ingkar) berhaklah mereka ditimpa kesesatan (dengan pilihan mereka sendiri), kerana sesungguhnya mereka telah menjadikan Syaitan-syaitan itu pemimpin-pemimpin (yang ditaati) selain Allah. Serta mereka pula menyangka, bahawa mereka berada dalam petunjuk hidayah.

Dan mereka berkata: "Ya Tuhan kami, sesungguhnya kami telah mentaati pemimpin-pemimpin dan pembesar-pembesar kami, lalu mereka menyesatkan kami dari jalan (yang benar).

Tanpa Nama berkata...

Perlembagaan Demokrasi ber-Kleptokrasi diMalaysia

Nyata kerja-kerja amal olih baju baju merah, ikan ikan bakar merah dan bontot merah ada-lah mengikut dasar Perlembuan Malaysia.

Tapi ...bayaran Rupiah Malaysia 10 untok se-jam ponya kerja amal ada-lah tidak adil dan
mungkin ada elemen pernipuan perkerja.
Bayangkan lah , insuran TAk ada , EPF TAk ada , Bonus TAk ade ,SOCSO TAk ade, claim Over Time TAk ade ,
* Untok dapat servis urut kaki di KL ialah RM50 sejam.
**Makna ada agen bontot merah dah masyok RM40 dalam kocek sendiri.

Tanpa Nama berkata...

Tuan TT - bila blog Sakmongkol AK47 Akan siap?

Dah lama lah downtime Dia?

Aku dan Kawan dah Tak Sabar lagi lah .

Tanpa Nama berkata...

Immigeresen


Oh, patotlah impot Bangla Bangla dan Bangla ber-ribu-ribu orang ramainya
Rupa-rupa nya ada Jawatan Kosong.
Hairan apa bila Immigeren lulos-kan permit DB10 ber-lambak...macham sechara pukal

Tanpa Nama berkata...

Lawak Ber-diri dan Kencing Ber-lari


Kepada Tuan TT dan juga kepada Harith Iskandar
Anda ber-dua mungkin akan ilang kerja

Sebab Mohammad Najis Razak @ MO1 buat Lawak Ber-diri
" Tak perlu buat demo dan tak perlu ke-jalan raya sebab keraJaan akan dengar suara Rakyat"
kakakaka....mungkin dia tu pekak BADAk..kakakaka
Atau telinga penuh Taik...

Tanpa Nama berkata...

Seploh hengget berbaju merah aku tak hinggin, bagila gaji 90 joota sejam pakai baju pink sedondon ada tulisan "tidak lojik @ bodonya MO1".