.

Jumaat, 30 September 2016

JANGAN TIPU RAKYAT
MENENTANG SPR
pakatan tak payahlah nak berangan2 menang PRU selagi SPR masih bekerje n' berpihak pade BN n' pekare utame yg mesti di lakukan pakatan adelah menentang SPR sebelum turun menentang BN dlm PRU. on MASIH ADA YANG TIDAK FAHAM
noname
on 9/30/16

BENCI TAHAP MAKSIMA
Perbincangan adalah sebahagian drpd kerja politikus. Rakyat nak tgk siapa yg bakal memimpin kerajaan Pakatan, jika menang kelak. Bahkan rakyat juga ingin tahu siapa barisan jemaah menteri yang bakal menggantikan barisan menteri bodoh BN. 

Jika perbincangan ini berjalan dgn lancar dan rakyat dpt lihat kesepakatan yg kuat sesama parti PH, sokongan ke Putrajaya pasti lebih padu. Teruskan berunding, berbincang dan bersepakat, tugas kamu sbg politikus bukan hanya menghasut dan menaikkan kebencian kpd kerajaan. 

Kami sudah benci tahap maksima kpd BN, namun kami ingin melihat kesepaduan parti alternatif kpd BN. Kami benci politikus hanya bercakap, berceramah, berfakwa namun ponteng seisi Parlimen cam Hadi Awang. on KERJA BODOH LAGI BANGANG
Anonymous
on 9/30/16
--------------

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Setuju dgn Anonymous on 9/30/16 yg benci tahap maksima, orangramai memang menjangka malah menaruh harap bahwa politikus bukan-bn untuk berbincang dan bermesyuarat bagi setiap isu penting. Orang kampung tt kata bulat air oleh pembetung, bulat perut oleh ketupat lemang dan lontong, bulat mata oleh terpandang hantu polong, bulat kata dan hati oleh mesyuarat di balai rong. Jangan setakat pung pang pung pang kosong di warung2. Dan jangan pula ada yg memandai tak nak orang lain mengutara atau mengtimur pandangan dan nasihat, orangramai tidak mahu pada diktator yg hanya berpandangan selorong. Selalunya sesuatu isu ada lebih dari satu jalan pendekatan kerana semua kejadian adalah ciptaan Tuhan, dan Allah itu Maha Kaya. Jadi bincanglah dan debatlah untuk mencari jalan terbaik dari segalanya. Cuma beringat, setiap sesuatu juga ada cara melakukannya. Perbincangan mahupun debat mestilah sentiasa dilakukan dgn berhemah dan beradab, selain dengan rasional serta penuh intelek dan kematangan. Barulah menyerlahkan tahap professionalisme kalangan politikus untuk menanam keyakinan, kebolehpercayaan dan kesukaan pada masyarakat yg bakal diterjemah kepada sokongan dan undi. Sekarang dah nak masuk 2017. Tunjukkanlah lonjakan minda, perancangan, tindakan, dan penghasilan yg jauh lebih intelektual dari apa yg disaji oleh politikus umno dulu, kini dan selamanya -ingat lagi hanya beberapa tahun dulu tentang wakil parlimen umno dari jasin ketika itu, dan berapa ramai lagi sepertinya sekarang, contohnya bekas menteri 3.85, adakah ini jenis politikus yg masyarakat mahukan sebagai wakil dan sebagai penggubal undang2 negara??? God saves us!