.

Rabu, 7 September 2016

KANG KONG TERLEWAT






KANG KONG

TERLEWAT

BAS


'Grand Strategy' jalan penyelesaian atasi perpecahan ummah

07 September 2016
Realiti yang menyelubungi umat Islam  ke arah perpaduan ummah hanya bersifat 'hangat-hangat tahi ayam'  dan menyerang antara satu sama lain kini memerlukan konsep 'Grand Strategy' sebagai gagasan perpaduan  dalam menangani cabaran dari dalam dan luar negara, kata Profesor  Mohamad Abu Bakar.

KAH KAH KAH

OOOO...KANG 

OOOO....KONG

TERLEWAT

GRAND STRATIJI

DAH WUJUD

NAK JATUHKAN

NAJIB MO1

SOALANNYA

HANG NAK

BERSAMA ATAU

NAK KELENTONG

KAH KAH KAH




----------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

PROFESSOR TU TAK CUKUP DEDAK KE ?????

Bahalol

Cakap cakap tiada ADD VALUE PADA NEGARA pun

Bazir sumbat DEDAK saja

Kalau jaga KAMBING SAPI dapat jugak HASIL QURBAN

Kepala Otak !!!!!!!

UNCLE RAMLI berkata...

Besar kemungkinan PAS tak akan menyaman WSJ, pertama PAS tiada kapasiti berbuat demikian. PAS memang hebat menuturkan bahasa Arab dan bijak menggunakan alasan2 dan pertimbangan agama untuk dia berbicara dan menciptakan keadaan bagaikan dia dah berada dalam talian dengan Tuhan lalu mengeluarkan fatwa, pandangan dan juga ramalan yg akhirnya akan berkata bahawa ' Tuhan tu lebih mengetahui, Tuhan saja akan menghukum WSJ dan Tuhan sentiasa melindungi oreng2 Isle yg bertawakal, beriman dan beristiqamah". Seterusnya PAS melalui Hadi atau Haron Din akan 'twist' atau pusing mengatakan PAS sentiasa berada dalam radar orang2 yg beriman, lalu isu menerima wang dari 1MDB akan menjadi kabur dan tenggelam. PAS mana ketrampilan berdepan dengan dunia sekular, logikal dan moden? PAS lebih nak membawa kita ke syurga bertemu dengan Illahi dan bidadari.