.

Ahad, 16 Oktober 2016

IJAZAH TIPU - BILA NAK TANGKAP




DOKTOR PANGLIMA
Namo gwa, Datok Dokter Haji Panglimo Potaseh .. tapi gwa tak ponah norimo anugerah, takdo PhD(hons), tak ponah poee aji, bolajar silat pon tak ponah .. tapi namo den ni abah den yg bagi. on SAEKOR LAGI DOKTOR DITANGKAP
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 10/14/16




LEMBU CUCUK HIDUNG
apa nak hairan...malaysia boleh...ada phD master degree pon macam lembu cucuk hidung...mana ada kualiti...mana ada ilmiah...kalau ada dah lama dah penjara derma billion tu kah kah kah... semakin tinggi pelajaran semakin tinggi daya penipuan...semakin tinggi songlap...semakin tinggi drama harian...tapi nampak semakin ramai golongan 3 pointer...rasuah memakan diri...ada doktor tak ada kualiti...
ada hakim tak ada kualiti...ada polis kualiti dedak...ada peguam kualiti lembu...ada jurutera.. kualiti roboh...bak kata pepatah... kah kah kah...ada pagar ada padi...pagar makan padi...bukan burung...bukan pemangsa merosak...yang tugas jaga keamanan merosak kucar kacir keamanan....mi lord kah kah kah on TANGKAP KERANA MENIPU
Anonymous
on 10/16/16

MENTERI ADA IJAZAH TIPU
Jgn lupa siasat juga menteri2 UMNO yg ada PhD.. tapi bodo piang mcm Shahidan Kasim dpt dari UUM atas bantuan org dalam UUM. Takkan hang xtau Uni Sintok ni mmg lubuk jual sijil. Dlm uni ni, ramai yg halp past six graduan bekerja dgn uni sintok ni. PhD nibukan susah sgt nak lulus. 

Yg jadi susah sbb bebudak bangang yg but PhD, dah la bodo, mmg la susah nak capai std PhD. Kalo cerdik dan berkualiti, PhD ni xdak la susah mana pun. Lu bleh gi test sekor2 english bebudak sdg buat PhD sintok. Camana la nak baca journal mat saleh, pas tu nak senang luluih PhD?? on TANGKAP KERANA MENIPU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/16/16

HUKUMNYA MAKRUH
Tipu PhD sama ada yg bagi dan terima adalah makruh .. yg haram, bila curik telor itik .. curik telor itik adalah jenayah. on TANGKAP KERANA MENIPU
panglimo potaseh
on 10/15/16

BUKAN JULA INSURANS

Sama jugaklah yang ada title Dr dalam kesihatan ni. Kau gunakan title tu dalam bidang kau jelah. Ini tidak nak jual insurans, nak bagi motivasi, nak jual produk, nak jual hartanah, nak jual buku kau gunakan title tu. Sama saja dengan kes azizang. on TANGKAP KERANA MENIPU

Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/16/16


--------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...


SATU LAGI!

SATU LAGI!!

SATU LAGI!!!
SATU LAGI!!!

CRITA "HANG TUAH" TAK PERNAH WUJUD?

"TAMING SARI" TAK PERNAH WUJUD!

SEMOA UNTOK KLENTONG MANUSIA BODOH!

Tanpa Nama berkata...

Aku tiba tiba teramat setuju dengan anon terbawah pasal jual insurans. Betul jugak tu aku pun tak pulak terpikir sebelum ni. Kalau title dokter dia untuk perubatan, gunalah title tu dalam hal perubatan je. Kalau dokter dia untuk pengetahuan hal beruk siamang dan orang utan, guna title tu semata mata dalam hal monyet je. Jangan la dokter dalam pengetahuan fizik nuklear atau kejuruteraan kapalterbang, pergi guna title tu untuk tarik pelanggan buat pelaburan pasar saham, tak relevant, boleh meletup terbakar atau terbang duit orang. Kalau dapat dokter falsafah dalam ilmu sejarah janganlah guna title tu jaja bisnes pisang salai, pelanggan tak perlu dan tak mau tau bila dan beruk mana mula bawak sejarah benih pisang ke malaysia. Maka dengan itu juga, wan azizah dan mahathir tidak boleh menjaja parti politik masing masing atas title dokter, kerana keduanya dokter perubatan walaupun aku tak pasti mahathir tu samada dokter gigi, sebab umor dah 90 tahun pun gigi dia cantik kemas je, ataupun dokter hidong, dari muda lagi hidong dia dah mancung mencangkuk macam plastic surgery korea gitu, takde penyek macam khinzir. Serupa juga kalau kelayakan engineer title ir, tak boleh guna title tu kalau buat bisnes jual daging babi sintetik (halal sebab langsung tak guna DNA khinzir) kecualilah kelayakan engineering dia ialah hal bio-engineering misalnya. Tidak salah bila orang tu beri syarahan perniagaan, motivasi atau politik, dia prrkenal namanya sebagai dr atau ir jika memang dia ada kelayakan itu, tetapi cuma sekali lalu saja sepertimana dia mungkin bagitau asal negeri mana atau adik beradik dia berapa orang, semua tu cuma disebutkan sekali lalu. Yang tak boleh letak langsung ialah dalam iklan dia, walaupun benar dia ada kelayakan dr atau ir, sedangkan iklannya untuk perkara yang tiada kaitan dengan kelayakan itu. Bila ada peraturan begini barulah title masing masing tu relevant dan tidak lagi misleading atau bersifat kelentong.