.

Ahad, 2 Oktober 2016

PENJUAL AGAMA TERUS BERNIAGA





F.B


Ada juga.

Dalam hadis, Nabi ada sebut tentang kalangan yang bersumpah dengan nama Allah demi melariskan barang jualan.




Abdul Wahab Semoga Allah beri kefahaman beragama pada mereka yg menjual agama!
LikeReply1 hr
Nasrun Maqsum Ustak wanji hanya menjawab soalan2 yg baik utk kepentingan beliau dan parti2 jajaan beliau. Beliau tak akan menjawab @ komen yg tidak ada kepentingan bg beliau dan parti beliau.. haha
LikeReply11 hr

11 hr
محمد فردوس Adehhh... gel 30 juzuk plak dah...
LikeReply1 hr
Angahnyak Angahyak Bujal Zaman tabien ke yg ada melariskan jualan terung kait dgn hadis nabi?
LikeReply1 hr
Taufik Shafie Adoiiiiiiii...mujoq aku ni jahil
LikeReply1 hr
Muhd Fuad Penunggang agama

--------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Zaman susah bang TT ooi.. apa boleh jual, kita jual.

Dlm api neraka besok pun, kita boleh berniaga air cond. Jgn buat2 xtau pulak.

Tanpa Nama berkata...

wallahi..lillahi ..sumpah2 ini bukan hanya zaman nabi je, sehingga sekarang ni pak2 arab ni mempratikkkannya..takkan ust wan ji tak tau..org2 malaysia je anggap sumpah, tapi di saudi tiada apa pun..cuma ckp ckp basa basi..di malaysia org kata cina kalo tak menipu maka dia bukan cina..namun mengikut pengalaman di middle east ni, tokey2 pak arab ni la lebih hebat menipu dari cina..bukan di tanah arab je, malah pak2 arab ni menipu dikota2 paris, di kota2 london..ni sama seperti hudud diberunai tp ada hotel di beverly hills..