.

Rabu, 8 Mac 2017

KOREA UTARA BANGANG






BANGANG
negara korea utara ini
paling bangang biol bodoh

dalam dunia ini 
korea utara dipulau
tak ada rakan niaga
tak ada kawan
hanya ada china merah
dan baik dengan malaysia

malaysia beri hak 
rakyat korea utara
masuk malaysia
tanpa minta visa dulu
malaysia jadi tempat niaga
malaysia beri peluang kerja
malaysia jadi tempat
korea utara cari dana asing
malaysia tempat cari makan

tetiba buat kerja bodoh
tetiba buat kerja bangang
cari gaduh dengan malaysia

atau betulkah ini kerja
korea utara?
malaysia tempat cari makan
mengapa 
buat tahik
berak di meja makan
atau 
ini agenda korea selatan
atau
agenda amerika
saje tanya kerana
bodoh sangat

----------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Mesia antara negara paling strategik utk dijadikan sbg scapegoat no 1.

Dgn Najib sbg tempat bersarang segala masalah, PM paling bebal dan lemah, jumlah askar aktif sekitar 100k++ jer dan simpanan 200k, kelengkapan perang mcm orang nak gi bendang tanam padi atau layak bagi kat nelayan buat tukun ikan, serba mcm jilaker dok ada. KPN ngan Panglima ATM pulak mcm kaki stim dadah. Sumer autopilot SOP, bermakna kelayakan derang sama mcm makcik felda je.

Ada yg sembang diblog, berkobar2 nak perang sampai terjulur2 taik dijubur. Kelengkapan North Korea jauh lebih baik dgn askar aktif saja lebih 1.2 juta!! Blom compare lagi kelengkapan perang yg US pun tercirit nak kacau telor NK.

Bila terlalu lemah, terpaksalah Mesia jadi talibarut negara besar utk uji sikit power NK.

Tanpa Nama berkata...

Kahkahkah cis lahanad,gwe kunchi kata_kata lhu dalam penties ori cap kunchi milik bik mamah.kahkahkah pueeeii heeenkg bawu nya!.crisis antara Malaysian Dan Korean utara..that is small matter kahkahkah mencipta drama terancang kes pembunuhan terancang Dan dipentaskan dimedia global Dan siapakah yang mendapat faedah Dari nya?itu Dari persoalan...karna menjadi kelaziman apebila Dari crisis yg agak critical rundingan politics secara langsung atau tidak akan berlaku,pasti berlaku...tidak rumit mana...yg menjadi rumit media2 masa yg merumitkan keadaan....perang saraf berlaku tetapi untuk jangkamasa singkat Dan sementara...peperangan tidak akan berlaku.mustahil...hurrmm persoalan diabad ini seten2 semua tahu,jin yg menjilat pun tahu....siapakah hero dlm crisis Malaysian vs Korean itu..ceeeng ceng ceeeng.....??? Gwee menantikan dlm waktu terdekat..drama vs drama hurrmm sape untung sape trumaaa...

Tanpa Nama berkata...

macam tt selalu surahkan..nak alihkan perhatian dari 1mdb..
korea utara pun da termakan dedak kot..