.

Jumaat, 28 April 2017

PERANAN RAJA BOMOH








PERANAN RAJA BOMOH
Aku dah telek isu ni dekat nak seminit jugak la, pada kelapa yg dibuang bomoh king. Ada 2 imbasan yg terbayang: nombor satu, ianya projek yg bagus untuk mengurang atau mengawal kebanjiran pendatang asing di merata ceruk gelap sekitar kotaraya. 
Dan ianya tidak berhenti setakat itu, sebaliknya kebagusan ini bercabang 2 pula, pertama, kurang pendatang tak dijemput maka kurang kejahatan dan permasalahan yg dibawa mereka, yg mana ini pula berterusan bagusnya dari segi pengurangan wang, masa, tenaga, serta sumber manusia dan peralatan, yg terpaksa dikerahkan dari berbagai jabatan untuk menangani masalah pembawaan pendatang jahat itu bila ianya berlaku contohnya aspek kesihatan, 
dan kedua, seperti banyak komen, upah yg ditawarkan walau tak banyak tapi dapat juga mengisi poket untuk keperluan mendesak, ini pula berterusan bagusnya dari segi mewujudkan rasa keberupayaan diri (sense of self worth) untuk masih mampu berkhidmat dan masih mampu menjana pendapatan untuk sendiri. Tapi imbasan nombor on 
CADANGAN TUAN HAJI SHAHANIM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/27/17




-------------

Tiada ulasan: