.

Jumaat, 9 Jun 2017

YA USTAD JANGAN MARAH






YA USTAD

Ustaz ni bertempik dan marah orang enjoy tengok bola sepak yang pemain2nya tidak tutup aurat atau awrah. Tahukah ustaz bijak bestari ini apa pengertian aurat tu dalam bahasa Arab purba atau moden? Ia bermakna telanjang atau bogel. 

TEMPIK

Mereka, pemain2 tu tidak bogel atau telanjang yg mempamerkan alat kelamin atau entiti sekitar pantat atau punggung untuk menaikan nafsu birahi kebinatangan atau haiwan daripada mamalia bernama homo sapiens. Tiada siapa yg naik nafsu tatkala menonton mereka berpakaian main bola.

MARAH

Mereka tak mungkin juga mereka dapat melihat close-up; melihat bahagian peha atau kaki pemain untu menaikkan nasfu berahi. Dalam Quran ada disebut : QS 7. Al A'raaf:26-27 يَـٰبَنِىۤ آدَمَ قَدْ أَنزَلْنَا عَلَيْكُمْ لِبَاسًا يُوَٰرِى سَوْءَٰتِكُمْ وَرِيشًا وَلِبَاسُ ٱلتَّقْوَىٰ ذَٰلِكَ خَيْرٌ ذَٰلِكَ مِنْ ءَايَـٰتِ ٱللَّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ يَـٰبَنِىۤ ءَادَمَ لاَ يَفْتِنَنَّكُمُ ٱلشَّيْطَـٰنُ كَمَآ أَخْرَجَ أَبَوَيْكُم مِّنَ ٱلْجَنَّةِ يَنزِعُ عَنْهُمَا لِبَاسَهُمَا on 
SUSAH JADI MELAYU
Publish | Delete | Spam
UNCLE RAMLI
on 6/9/17






------------------

3 ulasan:

panglimo potaseh berkata...

Bayangkan satu stadium 80,000 ekor penonton, stim tgk bola yg pemain tak tutup awrah. Bayangkan dlm masa 2 jam tu, saekor pancot 2 atau 3 kali .. boleh banjir stadium.

Tanpa Nama berkata...

belajarlah mengenali aurat
bagi lelaki n pompuan
jangan main hantam saja
tak da paedah pung tengok orang main bola
menjerit melalak melolong macam orang kena polong
ada melayu mudah kena tipu

Tanpa Nama berkata...

ya ust..sila ke stadium arab saudi, sila ke stadium kuwait dan stadium GCC..semua player pakai seluar pendek..yg menonton semuanya pakai jubah..berserban..itu la, dulu belajar middle east hanya duduk dgn roomate malaysia je..tak pernah campur dgn antarabangsa lain..kalo dah bodoh tu, jgn bodohkan org..gua main bola di stadium yarmurk dgn belia2 arab musim sejuk lagi.dirog semua cool pakai seluar pendek.tak pula kecut lancau.kote arab tetap mantap berbanding kote melayu.sang ust ni mesti hobi cari dhab buat ubat kote dan pantat, tu yg bodoh tak tahu tu..satu dosa kalo tersebar jd beribu dosa, kalo satu bodoh tersebar, beribu2 org dibodohkan termasuk diri sendiri yg dlam tu..sedar2 la..