.

Selasa, 11 Julai 2017

PROJEK MALAYSIA TERBARAI









CUN

COOL

Shafie: Rakyat Sabah berhak tahu semuanya tentang MA63

 | July 11, 2017
Presiden Parti Warisan Sabah berkata, rakyat Sabah tidak boleh berehat sehingga mereka tahu sama ada wujud pelanggaran ke atas Perjanjian Malaysia.





RANAU: Presiden Parti Warisan Sabah (Warisan), Datuk Seri Shafie Apdal berkata, rakyat Sabah berhak tahu hak penuh negeri itu di bawah Perjanjian Malaysia 1963 (MA63) dan jika hak itu terlepas pandang atau diabaikan sepenuhnya.

Beliau berkata, Warisan menyokong rancangan Sarawak menghantar sebuah pasukan perundangan ke London untuk mengetahui lebih lanjut mengenai MA63.
“Kami juga mahu melihat sama ada terdapat pelanggaran perjanjian itu. Ada banyak tuntutan daripada kedua-dua negeri dan rakyatnya mengenai hak mereka di bawah MA63.
“Kita perlu melihat MA63 dari segi undang-undang dan jika ada keperluan untuk kita mengkaji lebih mendalam,” katanya pada sambutan perayaan Tadau Kaamatan dan Hari Raya Aidilfitri anjuran Warisan lewat minggu lalu.
Pada 2 Julai lalu, Datuk Abang Johari Openg mengumumkan Sarawak akan menghantar sepasukan peguam ke London untuk mencari dan meneliti rujukan berhubung MA1963 bagi menentukan hak sebenar negeri itu yang termaktub di bawah perjanjian tersebut.

MINGGU LALU

SARAWAK

HARI INI

SABAH 

KAH KAH KAH

PROJEK BRITISH

TERBARAI

KAH KAH KAH

MERDEKA!!!



----------------------

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hello.
Hello, bank?
Ye, bank sini. Boleh saya bantu?
Heheh, ye memang boleh bantu, u hep mi I hep u heheh..
Ooo haha.. apa yang diperlukan?
I mahu u hep mi tengok balance dalam fixed deposit I..
Itu mudah.. Sekarang ni u punya fixed deposit 1, balance dia.. negatif..
HAAAA???
U punya fixed deposit 2, balance dia.. pun negatif..
HAAAA???!!!
Ok? So sekarang u tak perlu hep mi, u cuma perlu hep u sendiri saja, ok mister? Bubbyyyee!

Tanpa Nama berkata...

mampos la najib..kalo sarawak keluar, kalo sabah keluar, agak2 bila johor nak keluar? dulu ckp segala hebat..sabah dan sarawak kalo keluar tak perlu tanggung hutang 1mdb yg dibuat rosmah and family..ini mesti ada hasutan dari doj suh sarawak keluar dari malaysia..lagi pun britain dah Brexit..tak join Eu, so sarawak bole join british semula..

Tanpa Nama berkata...

Satu tanda pru makin hampir...
Maria Chin lodges report after car window was smashed
UPDATE 9.58PM | 'It happened so fast while I was driving,' says the Bersih chairperson

Tanpa Nama berkata...

ar jib kor dah gablah?
dah makin kanchong??

wakakakaka
wakakakaka