.

Selasa, 1 Ogos 2017

NAJIB KENA SABOTAJ






NAJIB

KENA

SABOTAJ

SAPA PUNYA

KERJA JAHAT


1MDB dilapor gagal 
bayar RM2.58b kepada IPIC



Firma pelaburan negara, 1MDB dilaporkan belum membuat sebarang bayaran kepada firma Abu Dhabi, International Petroleum Investment Co (IPIC) sejumlah RM2.58 bilion seperti yang dipersetujui dalam perjanjian penyelesaian, kata theedgemarkets.com yang memetik sumber.
Bayaran pertama tersebut sepatutnya dibayar pada 31 Julai, jam 12 tengah malam, waktu New York atau bersama jam 12 tengahari waktu di Malaysia.
Alasan berhubung kegagalan pembayaran oleh 1MDB itu tidak diketahui dan tidak jelas sama ada terdapat klausa dalam perjanjian penyelesaian yang membenarkan lanjutan tempoh bayaran.


Read more at https://www.malaysiakini.com/news/390526#HzayCScQRLeFRqo5.99

PERANG

DALAM

BERMULA

NAJIB TELAH

KENA SABOTAJ

OLEH MENTERI

KEEWANGAN

KAH KAH KAH






-------------

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Cehhh. Ini semua kerana nazri. Walaupun kita ramai kutuk nazri sebagai gangster yang suka buli untuk dapat apa kehendak dia, tapi sebenarnya jauh dalam jiwa nazri wujud juga satu sifat lembut umpama pondan yang tak sanggup tengok orang sarawak yang cantik lawa jadi mangsa cukai bilik hotel bila mereka berduyun datang kl bershopping sakan. Jadi bila nazri kensel cukai bilik hotel last minute (atas nasihat najib yang sangat suka bersenangan dalam bilik hotel jadi rekod cukai bilik akan dijumpai oleh rosmah, kantoi lagi!) maka tak cukup la duit hasil cukai yang masuk untuk menampung bayaran berperingkat hutang 1mdb untuk hujung julai, untuk hujung disember OK cukup masa nak kumpul.

Tanpa Nama berkata...

disebabkan ULTRACREPIDARIAN

maluXia menjadi KAKISTOCRACY

...............
malang se....ribu...juta...billion malang......????




ada perayaan MURDER-KAH kat K-hell, pada hoo-jong boo-lan kah?
gwa dengar dengar, fulus dah habis keeeeeeeeeeeee-ring....

HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR

Tanpa Nama berkata...

Ini rahsia Najib dan IPIC.
1. Bayar melalui personal akaun offshore direct kepada Tok Arab.
2. Guna term derma dan bukan bayar hutang.
3. Jika bayar guna cash MOF Jho Low akan dihantar dalam tong drum bersimen.
4. Semua simpanan 1MDB dalam bentuk UNIT sudah cair dalam poket Najib.
5. Harta 1MDB dan Riza Aziz dan Jho Low yang DOJ sita telah disantau Rosmah.
6. Hanya Najib boleh perabis saki baki duit 1MDB yang ada untuk bukan tujuan peribadi.
7. Rosmah akan guna veto curi semua saki baki duit 1MDB tersebut untuk shopping dan suntik botox. Ini termasuk kutipan cukai GST 6% daripada setiap rakyat Malaysia berjumlah RM40b.
8. RM dalam poket korang adalah duit Rosmah Mansor. Semua duit itu hak peribadi RM. Tugas rakyat Malaysia ialah bayar hutang Rosmah Mansor.

Tanpa Nama berkata...

lang boo tee lang
kwui boo tee kwui



lu paham lar....
he he he he he (senyap senyap)

1msia berkata...

Ooiii lu rakyat bodoh..... sama lu orang pembangkang..... tak dengar ke???? gua bos in the house.... tak bagi lu tanya itu mayak mayak soalan pasai 1mdb gua punya suka le.... ha..! apa lagi mahuuuu..! tak boleh ke... suka hati gua le... gua bilang sama lu orang rakyat sama pembangkang "pasai 1mdb tu semua bukan fakta semua tu adalah 'sangkaan' atau 'buah fikiran' di pihak lu orang rakyat bodoh sama pembangkang bangang.... pi... pi... pi... balik tempat duduk.... lagi pon apendi jugak bilang 1mdb takdo unsur salah laku mo1 pahammm tak rakyat tolol bangang...!!! suruh je mp dan pembangkang mu give up saje.... gua bos sini... gua nothing to hide....

Tanpa Nama berkata...

.
.
ahhahahahaha..
ak suke ko punya tag..
.
.
bijan kena tipu dengan menteri kewangan..
.
.
.
hahahahahahahahahahaha...
.
.
.
.