.

Rabu, 16 Mei 2018

BERSIH MALAYSIA CARI RAZAK BAGINDA
KEPALA BANA

ALTANTUYA

DICULIK DEPAN

RUMAH

RAZAK BAGINDA
Kes Altantuya: Akhirnya Razak Baginda buka mulut

SHAH ALAM – Sekian lama menyepikan diri, nama penganalisis politik, Abdul Razak Baginda muncul semula selepas kes membabitkan model Mongolia, Altantuya Shaariibuu menemui titik noktah.

Bercakap kepada sebuah portal, Abdul Razak yang sebelum ini dikaitkan dengan kes itu menyifatkan spekulasi membabitkan kes kematian penterjemah itu sudah sampai ke tahap tidak masuk akal.

"Spekulasinya lebih kurang sama seperti sebelum ini. Tetapi kini lebih berbelit kerana kita sampai ke penghujung proses undang-undang yang panjang. Ia jadi berbelit-belit kerana Sirul (Sirul Azhar Umar) melarikan diri ke Australia,” ujarnya.

Pada 2008, Abdul Razak dibebaskan daripada pertuduhan bersubahat dengan dua bekas anggota Unit Tindakan Khas (UTK) yang dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Persekutuan baru-baru ini.

Abdul Razak mengakui bersedia untuk membuka mulut sekarang kerana kes itu sudah berakhir dari sudut undang-undang.

Beliau juga dipetik sebagai berkata, walaupun tidak tahu motif pembunuhan Altantuya, tetapi sedia maklum ramai yang mati tanpa sebarang penjelasan kukuh semasa dalam tahanan polis.

"Hanya dua anggota polis itu sahaja yang tahu," katanya sambil mendakwa memang wujud kes sebelum ini di mana polis bunuh tahanan reman.

Beliau turut mempersoalkan dakwaan konspirasi dalam kes ini walaupun tiada bukti menyokongnya.

"Masih ada orang di luar sana yang yakin polis tidak boleh melakukan ini tanpa arahan.

"Berapa ramai orang yang mati dalam tahanan reman? Kiraan terakhir ialah 156 pada tahun 2008 dan angka itu semakin bertambah. Jadi, siapa yang mengarahkannya?" soalnya/

JANGAN BERDALEH

TUDUH ALTANTUYA

MATI DALAM 

TAHANAN POLIS

BERSIH MALAYSIA

AKAN CARI 

RAZAK BAGINDA

SAMPAI  DAPAT

LAKNAT INI

MEMANG LAKNAT


----------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Jika kes ini dibuka semula mungkin terbongkar segala yang dirahsiakan walaupun rahsia tesebut tidak diOSAkan, jika benar Altantuya mengandung semasa dia diletupkan diharap pihak yang menyiasat dapat mengambil DNA kandungan Altantuya agar kita tahu kandungan tersebut dari DNA atau benih siapa????

Tanpa Nama berkata...

Masih cakap besar. Bila masuk dalam baru padan muka. Klu kau tak bersalah knp lari ke UK lps najib tlg bebaskan kau. Kau tak akan balik jk france tak dakwa kau!

Tanpa Nama berkata...

Tolong tt, hasut pemerintah hapuskan rasuah dari kepala smpi ke ekor. Hidup tt kah kah